Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

PeopleCert: Aναβάθμιση από τη Fitch και νέα εξαγορά

Με τη νέα εξαγορά των πιστοποιήσεων QAI, η εταιρεία επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό της με παγκοσμίως αναγνωρισμένες επαγγελματικές πιστοποιήσεις στους τομείς Business Analysis, Software Quality και Software Testing.

PeopleCert: Aναβάθμιση από τη Fitch και νέα εξαγορά

Σε αναβάθμιση της PeopleCert προχώρησε ο διεθνής οίκος Fitch, αξιολογώντας σε υψηλότερη κατηγορία τόσο τους τίτλους που εξέδωσε για να υλοποιήσει το επενδυτικό της πρόγραμμα όσο και την ίδια την εταιρεία.

Επίσης, η PeopleCert -μετά τη μεγάλη εξαγορά της Axelos τον Ιούλιο του 2021, η οποία την εδραίωσε ως το πρώτο ελληνικό unicorn- προχωρά στην απόκτηση των πιστοποιήσεων QAI στους τομείς Business Analysis, Software Quality και Software Testing.

Η Fitch αναβάθμισε τα Senior Secured Notes σε BB- από B+ και παράλληλα την εταιρεία σε B+ από B, έπειτα από τη σημαντική αύξηση του ΕΒΙΤDΑ (Κέρδη προ Τόκων, Φόρων και Αποσβέσεων) και του Free Cash Flow (FCF/Ελεύθερες Ταμειακές Ροές) μετά την εξαγορά της Axelos. Επιπλέον, η Fitch αναμένει ότι το FCF της εταιρείας θα παραμείνει ισχυρό τα επόμενα χρόνια.

Για την αναβάθμιση, ο Ιδρυτής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Βύρων Νικολαΐδης ανέφερε:

«Η αναβάθμιση, ειδικά στην παρούσα αρνητική παγκόσμια οικονομική συγκυρία, όπου οι περισσότερες αξιολογήσεις καταλήγουν σε υποβάθμιση, έχει ιδιαίτερη αξία για μας. Εργαστήκαμε σκληρά ως ομάδα για να επιτύχουμε αυτές τις επιδόσεις, ολοκληρώνοντας πολύ νωρίτερα από τον αρχικά εκτιμώμενο χρόνο τις συνέργειες της εξαγοράς της Axelos. Η αναβάθμιση της αξιολόγησης αναγνωρίζει τη σταθερά ανοδική πορεία της εταιρείας και θα βοηθήσει στην επίτευξη των στόχων μας τα επόμενα χρόνια».

Η νέα εξαγορά

Με τη νέα εξαγορά, η PeopleCert -η οποία διαθέτει πιστοποιήσεις στους τομείς IT & Digital Transformation, Project Management, Business και Γλωσσομάθειας- επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό της με παγκοσμίως αναγνωρισμένες επαγγελματικές πιστοποιήσεις στους τομείς Business Analysis, Software Quality και Software Testing.

«Η τελευταία εξαγορά των QAI πιστοποιήσεων συμπληρώνει το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας στον ευρύτερο τομέα του Software Development στην παγκόσμια αγορά. Οι QAI πιστοποιήσεις ξεχωρίζουν λόγω της ποιότητάς τους, της παγκόσμιας υιοθέτησής τους και της αναγνωρισιμότητας που έχουν στον κλάδο», δήλωσε ο Ιδρυτής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Βύρων Νικολαΐδης.

Από την QAI, o Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Navyug Mohnot σημείωσε: «Είμαστε συνεργάτες της PeopleCert πάνω από μία δεκαετία. Η PeopleCert είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στην πιστοποίηση προσώπων και ο καλύτερος θεματοφύλακας και φυσικός οίκος των πιστοποιήσεων QAI».

PeopleCert: Αύξηση εσόδων 42% στο εξάμηνο

Σε επίπεδο εσόδων, το πρώτο εξάμηνο του 2022 (περίπου €65 εκ.) είχε 41% αύξηση σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2021. Το περιθώριο του EBITDA (EBITDA Margin) ήταν στο 65%.

Το πρώτο εξάμηνο του 2022 ήταν ιστορικά το καλύτερο εξάμηνο σε έσοδα και σε όγκο εξετάσεων.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v