Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αύξηση 22% στα καθαρά κέρδη της Ideal Holdings

«Μελετούμε προσεκτικά τις επιλογές μας για την αξιοποίηση της αυξημένης ρευστότητας που δημιουργήσαμε, ώστε να μεγαλώσει περισσότερο η αξία των μετόχων μας», τονίζει ο Λάμπρος Παπακωνσταντίνου.

Αύξηση 22% στα καθαρά κέρδη της Ideal Holdings

Τα Proforma Βασικά Οικονομικά Μεγέθη α’ Εξαμήνου 2022 ανακοίνωσε η Ideal Holding. Οι καταστάσεις παρουσιάζουν τις επιδόσεις των εταιρειών στις οποίες συμμετέχει και συντάσσονται για σκοπούς ενημέρωσης και συγκρισιμότητας.

Σε αυτές καταγράφεται:

  • Αύξηση των Εσόδων κατά 43% στα € 66,4 εκατ.
  • Αύξηση των Κερδών προ Φόρων Τόκων και Αποσβέσεων (EBITDA) κατά 29% στα € 10,2 εκατ.
  • Αύξηση των Κερδών προ Φόρων κατά 25% στα € 8,3 εκατ
  • Αύξηση των Κερδών μετά από Φόρους κατά 22% στα € 6,3 εκατ.

Στα αποτελέσματα του Α’ Εξαμήνου 2022 δεν περιλαμβάνονται τα αποτελέσματα της ΒΥΤΕ και έχουν αφαιρεθεί τα αποτελέσματα της Three Cents. Η Byte καταγράφει αύξηση των εσόδων κατά 24% στα € 23,4 και κατά 20% στο EBITDA στα € 2,9 εκατ.

Να σημειωθεί ότι η συναλλαγή της μεταβίβασης της ESM Effervescent (Three Cents) στην CC Beverages Holdings II B.V. ολοκληρώνεται εντός του Οκτωβρίου.

Η γεωπολιτική κρίση σε συνδυασμό με την αύξηση του πληθωρισμού και του ενεργειακού κόστους θα συνεχίσουν να επηρεάζουν την πορεία της διεθνούς και κατά συνέπεια της Ελληνικής οικονομίας, επισημαίνει η εταιρεία. Η IDEAL Holdings εκτιμά ότι έχει δημιουργήσει τις κατάλληλες άμυνες για την αντιμετώπιση των ανωτέρω αρνητικών επιδράσεων και εκτιμά ότι η αύξηση των μεγεθών για το σύνολο του έτους 2022 θα παραμείνει στα επίπεδα του Α΄ Εξαμήνου.

Συγκεκριμένα, η IDEAL εκτιμά ότι για το 2022: (α) οι επενδύσεις στην βιομηχανία θα πραγματοποιήσουν Έσοδα πάνω από € 78 εκατ. και EBITDA πάνω από € 14 εκατ., (β) οι επενδύσεις στην πληροφορική θα πραγματοποιήσουν Έσοδα πάνω από € 75 εκατ. και EBITDA πάνω από € 8 εκατ. και (γ) ο καθαρός δανεισμός θα είναι αρνητικός.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ της IDEAL Holdings Λάμπρος Παπακωνσταντίνου δήλωσε: «Οι επενδύσεις μας, παρά το γενικότερο κλίμα αβεβαιότητας που έχει δημιουργηθεί, έχουν αποδώσει πολύ ικανοποιητικά το Α΄ Εξάμηνο 2022 και εκτιμούμε ότι θα συνεχίσουν και για το σύνολο του έτους. Με την αποεπένδυση των Three Cents δημιουργήσαμε σημαντικές υπεραξίες για τους μετόχους μας και επικεντρώνουμε την προσοχή μας στις επενδύσεις μας στην βιομηχανία και την πληροφορική.

Καλωσορίζουμε στην οικογένειά μας τον κ. Σπύρο Βυζάντιο και την διοικητική ομάδα της BYTE και είμαστε σίγουροι ότι θα βοηθήσουν σημαντικά στην διεύρυνση των δραστηριοτήτων μας. Μελετούμε προσεκτικά τις επιλογές μας για την αξιοποίηση της αυξημένης ρευστότητας που δημιουργήσαμε, ώστε να μεγαλώσει περισσότερο η αξία των μετόχων μας.»

* Δείτε αναλυτικά στη στήλη Συνοδευτικό Υλικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v