Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συμφωνήθηκε αύξηση κεφαλαίου 490 εκατ. για την Attica Bank

Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και Ellington - ΤΣΜΕΔΕ συμφώνησαν για το ύψος των κεφαλαιακών αναγκών που πρέπει να καλυφθεί. Προχωρά η κατάθεση capital plan και business plan στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Συμφωνήθηκε αύξηση κεφαλαίου 490 εκατ. για την Attica Bank

Σε συμφωνία κατέληξαν το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και το σχήμα Ellington - ΤΣΜΕΔΕ για το ύψος των κεφαλαιακών αναγκών που πρέπει να καλυφθεί στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank.

Οι δυο πλευρές μετά από διαπραγματεύσεις εβδομάδων προσδιόρισαν το ποσό σε 490 εκατ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί η ότι η δέσμευση των μετόχων και η μεταξύ τους συμφωνία ήταν προαπαιτούμενο, προκειμένου η διοίκηση της Αttica Bank να προχωρήσει στην κατάθεση capital plan και business plan στην τράπεζα της Ελλάδος, γεγονός που αναμένεται εντός της ημέρας. Προσχέδιο έχει ήδη υποβληθεί.

Με την απόφαση αυτή, η τράπεζα θα δρομολογήσει άμεσα την ΑΜΚ, προκειμένου να καλύψει τις κεφαλαιακές της ανάγκες και να προχωρήσει τις δρομολογηθείσες τιτλοποιήσεις κόκκινων δανείων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το κλείσιμο του χρηματιστηρίου, η τράπεζα έχει ανακοινώσει ότι θα γνωστοποιήσει τα αποτελέσματα εξαμήνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v