Σε προχωρημένες συζητήσεις εξαγοράς ΔΕΛΤΑ με ΕΨΑ

Στον κλάδο των αναψυκτικών ετοιμάζεται να εισέλθει η ΔΕΛΤΑ. Σε διαπραγματεύσεις οι δύο εταιρείες, αντικείμενο των οποίων είναι η απόκτηση ελέγχου της ΕΨΑ από τη ΔΕΛΤΑ. Το κρίσιμο ποσοστό της οικογένειας Σεπετά του Βίκου και τα νέα στελέχη.

Σε προχωρημένες συζητήσεις εξαγοράς ΔΕΛΤΑ με ΕΨΑ

Σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις βρίσκονται η εταιρεία ΔΕΛΤΑ, που ανήκει στον όμιλο Vivartia, με την εταιρεία αναψυκτικών ΕΨΑ.

Αντικείμενο των διαπραγματεύσεων, που δεν έχουν καταλήξει, είναι η απόκτηση ελέγχου της ΕΨΑ από τη ΔΕΛΤΑ και η είσοδος της τελευταίας και στον κλάδο των αναψυκτικών, αναφέρουν στο Εuro2day.gr πηγές με γνώση των εξελίξεων. Η πληροφορία δεν επιβεβαιώνεται από τα εμπλεκόμενα μέρη.

Στην ΕΨΑ, η οποία συμπληρώνει εφέτος έναν αιώνα ζωής, βασικοί μέτοχοι είναι οι οικογένειες Τσαούτου -πλειοψηφών μέτοχος- και Σεπετά, που ελέγχει μέσω της Ηπειρώτικης Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων (Βίκος) το 25%. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει σαφές αν και οι δύο βασικοί μέτοχοι συναινούν στην πώληση της εταιρείας, εν προκειμένω στη ΔΕΛΤΑ, ή αν «exit» ενδιαφέρεται να κάνει μόνο η οικογένεια Τσαούτου.

Από την πλευρά της Vivartia, πάντως, ο κος Θανάσης Παπανικολάου σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του διέψευσε ότι υπάρχουν συζητήσεις για την ΕΨΑ, ενώ και η διοίκηση της τελευταίας σε επικοινωνία με το Euro2day.gr υποστηρίζει «ότι δεν έχει υπάρξει οποιαδήποτε πρόταση ή συζήτηση επί του θέματος αυτού».

Η ΕΨΑ, από τα πλέον ιστορικά εγχώρια brands του κλάδου των αναψυκτικών, πέτυχε πέρυσι πωλήσεις 9,169 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 19,35% σε σχέση με το 2020, ενώ οι ζημιές της περιορίσθηκαν στις 353.685 ευρώ από ζημιές 1,263 εκατ. ευρώ το 2020. Ο δανεισμός της ανέρχεται στα 5,316 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις είναι 2,064 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τη ΔΕΛΤΑ, που προ ολίγων εβδομάδων πούλησε έναντι 70 εκατ. ευρώ τη βουλγαρική θυγατρική της UMC στην Ελληνικά Γαλακτοκομεία συμφερόντων της οικογένειας Σαράντη, «κτίζει» το εμπορικό της τμήμα προσλαμβάνοντας στελέχη από εταιρείες αναψυκτικών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στις επόμενες ημέρες, τρία γνωστά στελέχη, τα οποία ας σημειωθεί ότι έχουν διατελέσει σε θέσεις ευθύνης στην Coca Cοla 3E, αναλαμβάνουν τα νέα τους πόστα στη ΔΕΛΤΑ.

Η ενδεχόμενη είσοδος της ΔΕΛΤΑ στον κλάδο των αναψυκτικών -διαθέτει χυμούς και τσάι- μέσω εξαγοράς ή οργανικής ανάπτυξης έρχεται σε συνέχεια αντίστοιχων κινήσεων που έχουν κάνει και άλλοι γαλακτοβιομήχανοι, όπως η Ελληνικά Γαλακτοκομεία (Όλυμπος) που απέκτησε την εταιρεία αναψυκτικών Κλιάφα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v