Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαθιουδάκης: Στην Κρητικός η αλυσίδα που άλλαξε τρεις ταμπέλες

Την εξαγορά του κρητικού ομίλου ανακοίνωσε η ΚΡΗΤΙΚΟΣ. Η ιστορία της αλυσίδας που ξεκίνησε το 2004 και άλλαξε σειρά ονομάτων.

Μαθιουδάκης: Στην Κρητικός η αλυσίδα που άλλαξε τρεις ταμπέλες

Αν υπάρχει μια εγχώρια αλυσίδα που σε διάστημα 18 ετών έχει αλλάξει ήδη τρεις φορές ταμπέλα μέσω συνεργασιών με την Dia και τον Μαρινόπουλο και ετοιμάζεται να αλλάξει μια ακόμη φορά, δεν είναι άλλη από την κρητική αλυσίδα Μαθιουδάκης.

Νωρίτερα η αλυσίδα ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ ανακοίνωσε την εξαγορά του κρητικού ομίλου Μαθιουδάκη. Η συμφωνία περιλαμβάνει τη σταδιακή εξαγορά των καταστημάτων, τα οποία έως το τέλος του 2022 θα επαναλειτουργούν με το εμπορικό σήμα της Κρητικός.

Η εξέλιξη αυτή, που υπολογίζεται να αυξήσει τον προβλεπόμενο τζίρο του ομίλου ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός κατά 20 εκατ. ευρώ, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής ανάπτυξης της εταιρείας, με στόχο την ενίσχυση της παρουσίας της στη χώρα.

Μέσω της εξαγοράς αυτής, στο δίκτυο των 8 καταστημάτων που ελέγχει σήμερα η ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός στην Κρήτη θα προστεθούν 17 ακόμη καταστήματα του Ομίλου Σούπερ Μάρκετ Μαθιουδάκης σε Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο.

Ο όμιλος επιχειρήσεων Μαθιουδάκης ιδρύθηκε το 2004 από τον Νικόλαο Μαθιουδάκη, με πρώτο κατάστημα στο Πέραμα Μυλοποτάμου, το οποίο συνεργαζόταν με την εταιρεία Dia Ηellas Α.Ε. Σε συνεργασία με την DIA Hellas δημιουργήθηκαν καταστήματα σε Ρέθυμνο, Χανιά και Ηράκλειο μέχρι το 2008, οπότε η Dia σταμάτησε την οικονομική της δραστηριότητα στην Ελλάδα.

Έτσι ο κρητικός λιανεμπορικός όμιλος αναζήτησε νέο στρατηγικό συνεργάτη. Το 2009 έγινε συνεργασία με τη Μαρινόπουλος Α.Ε., όπου και τοποθετήθηκαν τα διακριτικά σήματα “Carrefour Express” και “Carrefour Mαρινόπουλος” στα καταστήματα του Ομίλου. To 2014 ενσωματώθηκε στον Όμιλο Μαθιουδάκης η Εταιρεία ΕΛΙΤ ΕΠΕ, η οποία απαριθμούσε 7 καταστήματα στο νομό Ηρακλείου και ιδρύθηκε από τους Εμμανουήλ Αρχοντουλάκη και Μαρία Κουβίδη το 1999.

Το 2017, μετά την προσφυγή της εταιρείας Μαρινόπουλος, η διοίκηση της κρητικής αλυσίδας αναγκάστηκε να βρει λύση. Έτσι το 2018 ο όμιλος Μαθιουδάκη τοποθέτησε νέα σήματα με brand name το όνομα του ιδιόκτητη και να συνεχίσει στον χώρο αυτόνομα και ανεξάρτητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v