Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ετοιμάζει απόβαση στη Βουλγαρία ο όμιλος Φάις

Οι επιδόσεις της αλυσίδας Kiko Milano, τα νέα σημεία σε Ελλάδα και Κύπρο και η συνεργασία με Παπαέλληνα.

Ετοιμάζει απόβαση στη Βουλγαρία ο όμιλος Φάις

Επεκτείνεται σε Ελλάδα και Κύπρο και ετοιμάζει την είσοδό της σε Βουλγαρία και Ρουμανία η Kiko Milano, ιταλικό brand καλλυντικών που αναπτύσσει ο όμιλος Φάις ως αποκλειστικός αντιπρόσωπος για Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία και Ρουμανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις αρχές του 2023 αναμένεται να ανοίξουν τα 3 πρώτα καταστήματα Kiko Milano στη Βουλγαρία ενώ κατά το β' τρίμηνο της νέας χρονιάς τοποθετείται το άνοιγμα της ρουμανικής αγοράς.

Δύο χρόνια μετά την ένταξή της στο χαρτοφυλάκιο του Fais Group, η Kiko Milano διαθέτει ήδη δίκτυο 12 σημείων πώλησης, εκ των οποίων 8 στην Ελλάδα και 4 στην Κύπρο, ενώ λειτουργεί και e-shop. Αυτό το διάστημα προετοιμάζεται η τοποθέτηση του brand στην Ομόνοια, μέσω παρουσίας με corner εντός του πολυκαταστήματος notos galleries του ομίλου Παπαέλληνα. Ας σημειωθεί ότι η ιταλική μάρκα έχει ήδη παρουσία στα notos galleries Θεσσαλονίκης και Πειραιά, ενώ πρόσφατα η Kiko Milano εντάχθηκε και στο κατάστημα της αλυσίδας πολυκαταστημάτων στην Καλαμάτα.

Σε στάδιο ανάπτυξης είναι αυτό το διάστημα ένα ακόμη νέο κατάστημα στον Κορυδαλλό ενώ δρομολογούνται επενδύσεις και σε νέες περιοχές της Αθήνας.

Στόχος της SLF Greece, θυγατρικής της SLF East Europe (που ελέγχεται από την οικογένεια Φάις και έχει τα δικαιώματα franchising για τις παραπάνω 4 χώρες), είναι η παρουσία του σήματος σε μεγάλα malls, έχοντας ήδη τοποθετηθεί σε Mediterranean Cosmos, The Mall Athens, One Salonica και River West, καθώς και σε μεγάλες εμπορικές πιάτσες, όπως στη Γλυφάδα και την Πάτρα, όπου διατηρεί σήμερα καταστήματα.

Στην Κύπρο, η Kiko Milano έκανε ντεμπούτο μόλις πέρυσι και πλέον έχει παρουσία στα μεγάλα malls Λευκωσίας, Λάρνακας και Πάφου ενώ πρόσφατα άνοιξε και 4ο κατάστημα, το 2ο στη Λευκωσία.

Με δίκτυο που θα φτάνει τα 20 καταστήματα στις αρχές του 2023 η SLF East Europe δημιουργεί προϋποθέσεις για περαιτέρω ενίσχυση του αποτυπώματος του ιταλικού brand στις αγορές της περιοχής. Εξάλλου κερδίζει πιστή πελατεία χάρη στην καλή σχέση ποιότητας - τιμής που προσφέρουν τα προϊόντα Kiko Milano. Είναι ενδεικτικό ότι σε ίδια καταστήματα η ελληνική θυγατρική σημειώνει αύξηση πωλήσεων 60%-70% το 2022 συγκριτικά με το 2021, σύμφωνα με πηγές στην εταιρεία.

Παρά τις προκλήσεις της πανδημίας, η περσινή χρονιά έκλεισε με συνολικό τζίρο πάνω από 13 εκατ. ευρώ για την SLF East Europe, που ελέγχει την SLF Greece και τις άλλες 3 θυγατρικές σε Κύπρο, Ρουμανία και Βουλγαρία. Η δραστηριότητα στην Ελλάδα εμφάνισε τζίρο 3 εκατ. ευρώ πέρυσι ενώ μόνο στο α' τετράμηνο του 2022 άγγιξε τα 2 εκατ. ευρώ, επίδοση που ξεπερνά τον στόχο της διοίκησης κατά 26%, δικαιώνοντας τα σχέδια του ομίλου Fais να επεκταθεί στον κλάδο καλλυντικών με τη Νο1 ιταλική μάρκα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v