Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MORE (Motor Oil): Τα σχέδια για ανάπτυξη εκτός συνόρων και εξαγορές αδειών ΑΠΕ

Η θυγατρική της Motor Oil θα έχει περί το 1 GW εγκατεστημένη ισχύ σε ΑΠΕ, με την ολοκλήρωση του deal με την Ελλάκτωρ. Ποιοι είναι οι σχεδιασμοί για τη συνέχεια.

MORE (Motor Oil): Τα σχέδια για ανάπτυξη εκτός συνόρων και εξαγορές αδειών ΑΠΕ

Με επενδυτικές κινήσεις εκτός συνόρων και στρατηγική διεύρυνση της δραστηριότητάς της σε ΑΠΕ, αποθήκευση ενέργειας και υπεράκτια αιολικά, επιδιώκει να ενισχύσει την παρουσία της στην εγχώρια αγορά η Motor Οil Renewable Energy (MORE), εταιρεία του ομίλου της Motor Oil.

«Προχωράμε με μέτρο σε περισσότερα MORE», τόνισε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος και οικονομικός διευθυντής της Motor Οil Πέτρος Τζαννετάκης, κατά τη χθεσινή παρουσίαση της θυγατρικής.

Η MORE θα έχει περί το 1 GW εγκατεστημένη ισχύ σε ΑΠΕ, με την ολοκλήρωση του deal με την Ελλάκτωρ, ανέφερε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Βίκτωρ Παπακωνσταντίνου.

Σε αυτή τη φάση αναμένεται η έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, με τη συμφωνία να κλείνει ως τα τέλη του έτους. Ο κ. Παπακωνσταντίνου, μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου, ανέφερε ότι στόχος είναι η περαιτέρω ανάπτυξη της MORE μέσω του υφιστάμενου pipeline έργων, συνολικής ισχύος περί τα 2,2 MW, χωρίς, όμως, να αποκλείεται και η εξαγορά αδειών ΑΠΕ σε ώριμη φάση ανάπτυξης.

«Έχουμε ήδη πολλά μεγαβάτ στα χέρια μας, θα εστιάσουμε σε αυτό που έχουμε και ίσως να επιδιώξουμε την απόκτηση και άλλων αδειών σε κάποιο ώριμο βαθμό ανάπτυξης, παρά να αγοράσουμε έτοιμα εν λειτουργία έργα». Ο ίδιος είπε, πάντως, ότι δεν υπάρχουν σε αυτή τη φάση συγκεκριμένες συζητήσεις.

Σήμερα η MORE διαθέτει εν λειτουργία έργα ΑΠΕ ισχύος 280 MW, ενώ κατασκευάζονται άλλα 84 MW, τα οποία προβλέπεται να λειτουργήσουν το 2023. Η δρομολόγηση εντός του επόμενου έτους της κατασκευής νέων έργων ΑΠΕ από το υφιστάμενο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας θα εξαρτηθεί, όπως είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου, από την πορεία των αδειοδοτήσεων και την προμήθεια του εξοπλισμού.

Σε ό,τι αφορά την επέκτασή της στο εξωτερικό, ο γενικός διευθυντής της MORE ήταν φειδωλός σε λεπτομέρειες. Χωρίς να δίνει στοιχεία για τις χώρες-στόχους, περιορίστηκε να πει ότι θα έχει να κάνει και με παραγωγή και με εμπορία. «Εξετάζουμε διαφορετικές περιπτώσεις, αν έχουμε κάτι θα το ανακοινώσουμε».

Η MORE διαθέτει, επίσης, άδεια Φορέα Σωρευτικής Εκπροσώπησης (ΦΟΣΕ), εκπροσωπώντας περί τα 500 MW. Το επενδυμένο κεφάλαιό της ανέρχεται σε 1,6 δισ. ευρώ, με το EBITDA να ξεπερνά τα 130 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v