Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alumil: Αλμα κερδών το πρώτο εξάμηνο, στα 206 εκατ. ο τζίρος

Η εταιρεία εμφάνισε κέρδη προ φόρων 25,3 εκατ. ευρώ από 9,1 εκατ. ευρώ το ίδιο διάστημα πέρυσι, αυξημένα κατά 178,3%. Τι δηλώνει ο CEO Γ. Μυλωνάς.

Alumil: Αλμα κερδών το πρώτο εξάμηνο, στα 206 εκατ. ο τζίρος

Αποτελέσματα-ρεκόρ για το πρώτο εξάμηνο του 2022 ανακοίνωσε η Alumil Α.Ε.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, ο κύκλος εργασιών του ομίλου άγγιξε τα 206 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 46,5% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2021 (140,5 εκατ. ευρώ), ενώ σε ακόμα πιο «υψηλές πτήσεις» κινήθηκαν τα κέρδη μετά φόρων, τα οποία ανήλθαν στα 25,3 εκατ. ευρώ από 9,1 εκατ. ευρώ το ίδιο διάστημα πέρυσι, αυξημένα κατά 178,3%!

Σε επίπεδο εταιρείας, σημείωσε το πρώτο μισό του 2022 αύξηση τζίρου κατά 56,2%, στα 141,2 εκατ. ευρώ, έναντι 90,4 εκατ. ευρώ το 2021. Όσο για τα καθαρά κέρδη, αυτά εκτοξεύθηκαν στα 14,7 εκατ. ευρώ, από 4,3 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2021, σημειώνοντας ιλιγγιώδη αύξηση 242%.

Οι ισχυρές επιδόσεις της Αlumil, παρά τις προκλήσεις που δημιούργησε η πανδημία την προηγούμενη περίοδο και τώρα η ενεργειακή κρίση, είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής του ομίλου, η οποία επικεντρώνει στις επενδύσεις, την καινοτομία και την εξωστρέφεια.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου κ. Γιώργος Μυλωνάς σημείωσε:

«Παρά τις αντίξοες συνθήκες, η Αlumil κατέγραψε τα καλύτερα αποτελέσματα στην ιστορία της, επιταχύνοντας τη βιώσιμη ανάπτυξή της. Για μία ακόμα φορά πετύχαμε αύξηση-ρεκόρ στα κέρδη και τον κύκλο εργασιών της εταιρείας μας, σε ένα μάλιστα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, που σημαδεύεται από τη διεθνή ενεργειακή κρίση και τον πρωτοφανή πληθωρισμό.

Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2022 αλλά και της προηγούμενης περιόδου δικαιώνουν το επιχειρησιακό σχέδιο και τη στρατηγική ανάπτυξης που με συνέπεια ακολουθούμε τα τελευταία χρόνια. Στρατηγική που έχει καταστήσει την Αlumil έναν από τους κορυφαίους βιομηχανικούς ομίλους της χώρας, με μεγάλη διεθνή δραστηριοποίηση και ο οποίος επιδεικνύει όλα εκείνα τα ζωτικά στοιχεία που έχει ανάγκη η Ελληνική Οικονομία: καινοτομία, εξωστρέφεια, βιωσιμότητα.

Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυνατά, επενδύοντας διαρκώς σε νέα και καινοτόμα προϊόντα και τεχνολογίες, υπερκαλύπτοντας ταυτόχρονα τους φιλόδοξους περιβαλλοντικούς στόχους που έχουμε θέσει».

Ανάπτυξη με όχημα την εξωστρέφεια και την καινοτομία

Η Αlumil είναι ένας πολυεθνικός όμιλος με 2.700 εργαζομένους και 32 θυγατρικές, παρουσία σε πάνω από 60 χώρες, ενώ άνω του 80% των πωλήσεών του κατευθύνεται σε αγορές του εξωτερικού. Τα 12 εργοστάσια του ομίλου στην Ευρώπη διαθέτουν τις πλέον εξελιγμένες γραμμές παραγωγής, ικανές να υποστηρίξουν ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων. Για αυτό άλλωστε τα προϊόντα της επιλέγονται από τα μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες και αρχιτεκτονικά γραφεία του εξωτερικού.

Μεγάλο μέρος της επιτυχίας της Αlumil στηρίζεται στην ικανότητά της να επινοεί διαρκώς νέες τεχνικές λύσεις και να σχεδιάζει καινοτόμα συστήματα αλουμινίου που διακρίνονται για τον ξεχωριστό σχεδιασμό, τις κορυφαίες επιδόσεις και την εξαιρετική ενεργειακή τους απόδοση, τα οποία δοκιμάζονται και πιστοποιούνται από τα κορυφαία διεθνώς ινστιτούτα και εργαστήρια πιστοποίησης (ift Rosenheim, Istituto Giordano, CSTB, ATG, EXOVA κλπ.).

Για τον σκοπό αυτό ο όμιλος έχει αναπτύξει ένα υπερσύγχρονο Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης, με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας (εκτυπωτές 3D, μηχανήματα CNC κ.α.) που της επιτρέπει να βρίσκεται συνεχώς στην πρώτη γραμμή των τεχνολογικών εξελίξεων.

Το μεγάλο στοίχημα ωστόσο για την Αlumil, όπως τονίζει ο κ. Μυλωνάς, είναι η αποτελεσματική διασύνδεση και οργάνωση των ραγδαία αναπτυσσόμενων παγκόσμιων δραστηριοτήτων του ομίλου, σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο οικονομικά και τεχνολογικό περιβάλλον. Για να το κερδίσει, η εταιρεία έχει δρομολογήσει ήδη ένα μεγάλο επενδυτικό πλάνο με επενδύσεις στην τεχνητή νοημοσύνη, τα big data, τη ρομποτική και την αυτοματοποίηση, το οποίο, μάλιστα, φιλοδοξεί να εντάξει στις προβλέψεις του Ταμείου Ανάκαμψης.

Επένδυση στη βιωσιμότητα και την κυκλική οικονομία

Ως ηγέτιδα στον κλάδο του αλουμινίου στη χώρα μας, η Αlumil επενδύει συστηματικά στην κυκλική οικονομία και τη μείωση του ενεργειακού της αποτυπώματος, ευθυγραμμιζόμενη πλήρως με τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και του Εθνικού Σχεδίου, Ελλάδα 2.0 που θέτουν τη βιωσιμότητα στο επίκεντρο του νέου αναπτυξιακού υποδείγματος της χώρας.

Πρωτοπόρος, εδώ και δύο δεκαετίες, στην ανακύκλωση αλουμινίου, η εταιρεία διαθέτει ιδιόκτητο χυτήριο που από το 2014 τροφοδοτείται ενεργειακά από μονάδα φωτοβολταϊκών πάνελ, με τη βοήθεια της οποίας μείωσε τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα περισσότερο από 840 τόνους. Επιπλέον, τα δύο προηγούμενα χρόνια επένδυσε πάνω από 4,6 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία μιας νέας υπερσύγχρονης μονάδας διαλογής και επεξεργασίας σκραπ στη ΒΙ.ΠΕ. Κιλκίς, μέσω της οποίας παράγει προϊόντα από ανακυκλωμένο «πράσινο» αλουμίνιο.

Χάρη σε αυτές τις προσπάθειες, η Αlumil έγινε η πρώτη εταιρεία αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίων στην Ελλάδα που λαμβάνει τη διεθνή πιστοποίηση Cradle to Cradle Certified® Silver, η οποία αποτελεί το παγκόσμιο πρότυπο για ασφαλή και βιώσιμα προϊόντα που παράγονται με σεβασμό προς το περιβάλλον.

Παράλληλα, βρίσκεται σταθερά στη λίστα του Quality Net Foundation με τις κορυφαίες εταιρείες στον τομέα της βιωσιμότητας στη χώρα μας, αλλά και στον Δείκτη ESG του Χρηματιστηρίου Αθηνών που αξιολογεί την απόδοση των επιχειρήσεων σε ζητήματα περιβάλλοντος, κοινωνικού αποτυπώματος και εταιρικής διακυβέρνησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v