Επενδύει στην ποιότητα η Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων-Ποτών

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Σε μια εποχή όπου η προστασία της υγείας και του φυσικού περιβάλλοντος παίζουν σημαντικό ρόλο στην καθημερινή ζωή, οι καταναλωτές αξιολογούν συνειδητά τη διατροφική αξία αλλά και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των προϊόντων.

Επενδύει στην ποιότητα η Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων-Ποτών

«Η Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων & Ποτών παραμένει πιστή στο έργο της και στην κοινωνική της ευθύνη να προσφέρει στους καταναλωτές ποιότητα, διατροφική αξία, απόλαυση αλλά και επάρκεια μέσα από τα προϊόντα που παράγει». Τα παραπάνω αναφέρει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ), Γιάννης Γιώτης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής που εορτάζεται στις 16 Οκτωβρίου.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΣΕΒΤ, σε μια εποχή όπου η προστασία της υγείας και του φυσικού περιβάλλοντος παίζουν σημαντικό ρόλο στην καθημερινή ζωή, οι καταναλωτές αξιολογούν συνειδητά την ποιότητα, τη διατροφική αξία αλλά και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των προϊόντων που επιλέγουν. Είναι πιο ευαισθητοποιημένοι, τόσο στα θέματα της υγείας, της ευεξίας και της διατροφής τους, όσο και σε περιβαλλοντικές και κοινωνικές εξελίξεις, που επηρεάζουν τη στάση τους και τις επιλογές τους. Έχουν υψηλές προσδοκίες και δείχνουν αφοσίωση στα προϊόντα και στις εταιρείες που παράγουν και δρουν με ηθικές και βιώσιμες πρακτικές και φροντίζουν για τη διατροφή τους.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων & Ποτών ανταποκρίνεται σταθερά στις προσδοκίες τους και αποτελεί τον θεματοφύλακα της διατροφής τους. Για τη βιομηχανία ειδών διατροφής, η διασφάλιση μίας ισορροπημένης διατροφής, σε συνδυασμό με τη φυσική δραστηριότητα, συμβάλει στην ευζωία και την ευεξία του ανθρώπου. Για τον λόγο αυτό οι επιχειρήσεις του κλάδου επενδύουν σταθερά και με πνεύμα συνεχούς βελτίωσης, στην ποιότητα, την ασφάλεια και τον καινοτόμο χαρακτήρα των προϊόντων διατροφής που παράγουν.

Σύμφωνα με τον ΣΕΒΤ, με στόχο τη μετάβαση σε πιο βιώσιμα συστήματα τροφίμων, οι επιχειρήσεις εξελίσσονται, εφαρμόζουν νέες μεθόδους παραγωγής και καινοτομούν, αναγνωρίζοντας τις αυξημένες διατροφικές ανάγκες των καταναλωτών και τις σύγχρονες κοινωνικές και περιβαλλοντικές απαιτήσεις. Ανταποκρίνονται στα ζητούμενα της ευρωπαϊκής στρατηγικής «Από το αγρόκτημα στο πιάτο», αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και εθελοντικές δεσμεύσεις με στόχο την ισορροπημένη διατροφή των καταναλωτών και την προσφορά μιας ολοκληρωμένης γκάμας ποιοτικών προϊόντων με προστιθέμενη αξία.

Επιπλέον, σε μία εποχή που χαρακτηρίζεται από αλλεπάλληλες προκλήσεις και δυσμενείς συγκυρίες, η επισιτιστική ασφάλεια είναι αδιαπραγμάτευτη. Στο πλαίσιο της διασφάλισης της διατροφικής επάρκειας η Βιομηχανία Τροφίμων αναπτύσσει, μεταξύ άλλων, έντονη δράση για την καταπολέμηση του φαινομένου της σπατάλης των τροφίμων και ενδυναμώνει με αίσθημα ευθύνης την κοινωνική της προσφορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v