Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο στρατηγικό πλάνο για τους Ευρωσυμβούλους

Τα νέα μέτωπα δραστηριοποίησης θα αφορούν πιθανότατα τον ψηφιακό μετασχηματισμό, τις υπηρεσίες διευκόλυνσης (facility services) και την ενέργεια. Πρόσβαση σε αμερικανικά κεφάλαια.

Νέο στρατηγικό πλάνο για τους Ευρωσυμβούλους

Την υιοθέτηση νέου στρατηγικού πλάνου ανάπτυξης που θα περιλαμβάνει την επέκταση σε νέες, παράπλευρες-συμπληρωματικές δραστηριότητες αποφάσισε η διοίκηση των Ευρωσυμβούλων, εκμεταλλευόμενη και την πρόσβαση που πρόκειται να αποκτήσει σε πρόσθετα κεφάλαια από το εξωτερικό.

Ειδικότερα, η εισηγμένη αποτελεί σήμερα μια εταιρεία συμβούλων που εστιάζει το ενδιαφέρον της -όπως υποστηρίζει- στην αξιοποίηση της τεχνολογίας, της καινοτομίας και των στρατηγικών βιώσιμης ανάπτυξης.

Οι Ευρωσύμβουλοι έχουν συνδέσει ένα μεγάλο μέρος των εργασιών τους με την αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων που επενδύονται σε Ελλάδα και εξωτερικό, χωρίς να απουσιάζει και η εμπλοκή τους σε άλλα ιδιωτικά και κρατικά projects. Η εισηγμένη, αφού αντιμετώπισε μια σειρά μεγάλων προκλήσεων κατά την προηγούμενη δεκαετία λόγω της επενδυτικής άπνοιας που επικράτησε, από το 2019 ξεκίνησε να ανεβάζει τον κύκλο εργασιών της, επιστρέφοντας σε κερδοφόρα αποτελέσματα και επαναφέροντας τα ίδια κεφάλαιά της σε θετικό πρόσημο.

Έτσι, μετά τη φετινή πλήρη κάλυψη της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου θα διαθέτει θετικό καθαρό ταμείο (διαθέσιμα υψηλότερα από το σύνολο των τραπεζικών υποχρεώσεων), στο βαθμό που θα εκποιήσει το ακίνητό της στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της διοίκησης της εισηγμένης εταιρείας, οι προοπτικές που διαγράφονται για τα επόμενα έτη είναι σαφώς θετικές, λόγω των πολύ υψηλών κονδυλίων που έχει στόχο να απορροφήσει η χώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τόσο μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, όσο και μέσα από τα άλλα κοινοτικά προγράμματα, όπως π.χ. το νέο ΕΣΠΑ, το οποίο βρίσκεται στα πρώτα του βήματα.

Πέραν αυτών, οι Eυρωσύμβουλοι, μέσα από ένα νέο πρόγραμμα στρατηγικής ανάπτυξης, σκοπεύουν να επεκταθούν και σε παρεμφερείς δραστηριότητες, σε συνεργασία με τα κεφάλαια αμερικανικού fund. Ειδικότερα, η εισηγμένη φαίνεται να έχει αποκτήσει πρόσβαση σε κεφάλαια της τάξεως των 25 εκατ. δολαρίων, τα οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει μέσα από εναλλακτικούς τρόπους που θα αποφασίσουν οι μέτοχοί της, όπως π.χ. μέσα από αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ή από έκδοση ομολογιακού δανείου, είτε κοινού είτε μετατρέψιμου σε μετοχές.

Σύμφωνα με κύκλους της αγοράς, τα νέα μέτωπα δραστηριοποίησης της εισηγμένης κατά τα επόμενα χρόνια θα αφορούν πιθανότατα τον ψηφιακό μετασχηματισμό, τις υπηρεσίες διευκόλυνσης (facility services) και την ενέργεια (μελετητής-σύμβουλος σε επιχειρήσεις που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον κλάδο).

Μεγαλύτερη ορατότητα αναμένεται να υπάρξει μέσα στον επόμενο μήνα.

Κατά το πρώτο φετινό εξάμηνο, οι Eυρωσύμβουλοι αύξησαν τον κύκλο εργασιών τους από το 1,997 στα 2,247 εκατ. ευρώ και εμφάνισαν καθαρά κέρδη 441 χιλ. έναντι 481 χιλ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο (το πρώτο μισό του 2021 τα κέρδη της εισηγμένης είχαν επηρεαστεί θετικά από έκτακτα κονδύλια). Στις 30 Ιουνίου του 2022, τα ίδια κεφάλαια των Ευρωσυμβούλων είχαν διαμορφωθεί στα 2,473 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v