Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Αρχές Νοεμβρίου το νέο πρόγραμμα εθελουσίας

Στόχος είναι η αποχώρηση περίπου 400-500 υπαλλήλων, τόσο από το δίκτυο όσο και από τις κεντρικές διευθύνσεις. Για τον λόγο αυτό θα περιλαμβάνει γενικά αλλά και στοχευμένα κίνητρα, που αυξάνουν την αποζημίωση για υπαλλήλους καταστημάτων που κλείνουν.

Εθνική: Αρχές Νοεμβρίου το νέο πρόγραμμα εθελουσίας

Στις αρχές του επόμενου μήνα αναμένεται να ανοίξει η περίοδος αποδοχής για το νέο πρόγραμμα εθελουσίας που ετοιμάζει η Εθνική Τράπεζα, εφόσον ληφθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις.

Τα κίνητρα οικειοθελούς αποχώρησης θα συζητηθούν στο προσεχές Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας ( σ.σ. συνεδριάζει στις 27 Οκτωβρίου). Εφόσον το Δ.Σ. εγκρίνει το πρόγραμμα, εν συνεχεία απαιτείται και η τυπική έγκριση από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Στόχος του προγράμματος είναι η αποχώρηση περίπου 400-500 υπαλλήλων, τόσο από το δίκτυο όσο και από τις κεντρικές διευθύνσεις.

Για τον λόγο αυτό θα περιλαμβάνει γενικά αλλά και στοχευμένα κίνητρα, που αυξάνουν την αποζημίωση για υπαλλήλους καταστημάτων, τα οποία έκλεισαν ή πρόκειται να κλείσουν καθώς και διευθύνσεις με υπεράριθμο προσωπικό.

Υπενθυμίζεται ότι η Εθνική είχε σχηματίσει στο πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης πρόσθετες προβλέψεις 59 εκατ. ευρώ, για αποχώρηση προσωπικού, αξιοποιώντας την υψηλή κερδοφορία της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v