Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παρουσία της ALUMIL στην έκθεση «Ελληνικό Αλουμίνιο 2022»

"Η ALUMIL ανταποκρίθηκε στη σημαντική αυτή γιορτή του κλάδου και εντυπωσίασε όσους επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της έκθεσης, που συνδιοργάνωσε η Ελληνική Ένωση Αλουμινίου με την εταιρεία Rota", όπως αναφέρει η εταιρεία.

Παρουσία της ALUMIL στην έκθεση «Ελληνικό Αλουμίνιο 2022»

Από την Παρασκευή 14 έως και την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, η «καρδιά» του Αλουμινίου χτυπούσε στη Metropolitan Expo, στη μεγάλη κλαδική έκθεση «Ελληνικό Αλουμίνιο 2022», που επέστρεψε μετά από 9 ολόκληρα χρόνια. Η ALUMIL ανταποκρίθηκε στη σημαντική αυτή γιορτή του κλάδου και εντυπωσίασε όσους επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της έκθεσης, που συνδιοργάνωσε η Ελληνική Ένωση Αλουμινίου με την εταιρεία Rota, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Πάντα μπροστά με καινοτομίες & νέες πρωτοβουλίες

Η παρουσία της ALUMIL προκάλεσε ιδιαίτερα θετικές κριτικές σε όσους βρέθηκαν στο εκθεσιακό κέντρο κατά τη διάρκεια του τριημέρου. Άλλωστε τα είχε όλα:

  • Το μεγαλύτερο περίπτερο σε όλη την έκθεση (800 τ.μ.)
  • Τα περισσότερα εκθέματα (πάνω από 50 προηγμένα συστήματα)
  • Νέες καινοτόμες υπηρεσίες (οικοσύστημα ψηφιακών υπηρεσιών «ALUMIL Connect» και εκπαίδευση & καινοτομία από την «Architectural Aluminium Academy»)

Η κορυφαία εταιρεία αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου ξεχώρισε με διαφορά και αυτό πιστοποιείται από τους περίπου 6.000 ανθρώπους που επισκέφθηκαν το περίπτερό της, αριθμό ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα των κλαδικών εκθέσεων.

Στο εντυπωσιακό διπλό περίπτερο 800 τετραγωνικών, το κοινό είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους ανθρώπους της εταιρείας και να θαυμάσει από κοντά μερικά από τα πιο προηγμένα συστήματα αλουμινίου που διαθέτει η ALUMIL. Από υψηλής αισθητικής και κορυφαίων επιδόσεων συρόμενα και ανοιγόμενα συστήματα, μέχρι μοναδικά συστήματα επένδυσης τοιχοποιίας και καινοτόμα προϊόντα εξωτερικού χώρου, όπως βιοκλιματικές πέργκολες και περιφράξεις, η γκάμα των εκθεμάτων ήταν ενδεικτική της επιβλητικής παρουσίας της ALUMIL στην έκθεση.

«Εκπλήξεις» και πρωτιές

Στα stand της ALUMIL φυσικά δεν έλειπαν και οι «εκπλήξεις» για τους επισκέπτες της. Η μία από αυτές ήταν η πυράντοχη πόρτα εισόδου. Πρόκειται για μια μοναδική πόρτα αλουμινίου με πιστοποιημένη πυραντίσταση, που κέντρισε την προσοχή των επισκεπτών και ανέδειξε τη σαφή πρόθεση της εταιρείας να επενδύσει στον συγκεκριμένο τομέα, προσφέροντας πρωτοποριακές λύσεις, οι οποίες θα ενισχύσουν την προστασία των κτιρίων που εξοπλίζει σε όλο τον κόσμο. Επίσης, τα νέα εντυπωσιακά minimal συρόμενα & ανασυρόμενα συστήματα των εκδοχών PHOS & Eclipse με πολύ λεπτά προφίλ και υπερσύγχρονους οδηγούς κύλισης, ή ακόμα και καμπυλωτά συρόμενα, αποτέλεσαν για πολλούς το επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Η δεύτερη «έκπληξη» ακούει στο όνομα Carport, ένα καινοτόμο προϊόν της ALUMIL Solar. Το Carport είναι ένα πρωτοποριακό σκίαστρο parking, που συνδυάζει ιδανικά τη χρηστικότητα ενός στεγάστρου για υπαίθριους χώρους στάθμευσης ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων µε την παραγωγή «πράσινης» ενέργειας µέσω της εφαρµογής φωτοβολταϊκών πάνελ στην οροφή του. Το νέο σύστημα, με τον εντυπωσιακό αεροδυναμικό σχεδιασμό και την υψηλή στιβαρότητα, αποτέλεσε ένα από τα ξεχωριστά highlights της έκθεσης.

Επιπλέον, μεγάλη αίσθηση προκάλεσαν στο κοινό και οι καινοτόμες λύσεις συστημάτων αλουμινίου για εξωτερικούς χώρους που παρέχονται και προκατασκευασμένα, όπως οι μοντέρνες περιφράξεις με συρόμενες και ανοιγόμενες αυλόπορτες, αλλά και οι βιοκλιματικές πέργκολες με αυτοματισμούς που ενσωματώνουν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Στον… «αστερισμό» του ALUMIL Connect & της AAA

Πέραν των προηγμένων συστημάτων της εταιρείας που κέντρισαν το ενδιαφέρον αρχιτεκτόνων, κατασκευαστών και ιδιωτών, τα βλέμματα τράβηξε επίσης το «οικοσύστημα» ψηφιακών υπηρεσιών που έχει αναπτύξει η εταιρεία για τους συνεργάτες της. Το ALUMIL Connect, η πρωτοποριακή «ομπρέλα» online υπηρεσιών που έχουν αναπτυχθεί με στόχο τη διευκόλυνση των κατασκευαστών αλουμινίου στις καθημερινές τους εργασίες, παρουσιάστηκε επίσημα στην έκθεση, υπογραμμίζοντας την επιδίωξη της εταιρείας για ενίσχυση των συνεργατών της σε όλα τα επίπεδα.

Παράλληλα, ένας ξεχωριστός χώρος ήταν αφιερωμένος στην Architectural Aluminium Academy, το Κέντρο Καινοτομίας και Ανάπτυξης Δεξιοτήτων για τον κλάδο των Αρχιτεκτονικών Συστημάτων Αλουμινίου, στο οποίο η ALUMIL συμπράττει με δύο από τα μεγαλύτερα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας και κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας. Οι επισκέπτες ενημερώθηκαν από τους εξειδικευμένους συμβούλους για τα προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης κατασκευαστών, τα ειδικά σεμινάρια για νέους επιχειρηματίες, καθώς και για τις υπηρεσίες Συμβουλευτικής που παρέχει το Κέντρο.

Αξίζει να σημειωθεί πως τόσο το ALUMIL Connect όσο και οι υπηρεσίες της Architectural Aluminium Academy παρουσιάζονταν και με έναν πραγματικά ξεχωριστό τρόπο: μέσω ενός διαδραστικού 3D βίντεο με λειτουργία αφής, το οποίο έδινε όλες τις πληροφορίες στους επισκέπτες με εύληπτο και ευχάριστο τρόπο.

Υπεροχή σε όλα τα επίπεδα

Η επιτυχημένη διοργάνωση της έκθεσης «Ελληνικό Αλουμίνιο 2022» οδήγησε σε δύο σημαντικά συμπεράσματα. Το ένα είναι ότι ο κλάδος του Αλουμινίου παραμένει ένας από τους πιο υγιείς, εξωστρεφείς και ισχυρούς πόλους της ελληνικής οικονομίας, με μεγάλη δυναμική και πολλές δυνατότητες περαιτέρω εξέλιξης.

Το δεύτερο συμπέρασμα είναι ότι η ALUMIL δεν αποτελεί απλώς τη No1 εταιρεία αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου της χώρας, αλλά συνιστά ένα σύγχρονο σημείο αναφοράς για τον κλάδο. Με τη διαρκή διάθεσή της για καινοτομία και τις ρηξικέλευθες πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει, έχει εδραιωθεί ως πρωτοπόρος των εξελίξεων, εμπνέει διαχρονικά το σύνολο του κλάδου, και χαίρει του θαυμασμού και της εμπιστοσύνης ολόκληρου του επαγγελματικού κόσμου της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v