Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέες επενδύσεις 75 εκατ. στην Ελλάδα από την Coca Cola 3E

Τα κεφάλαια θα κατευθυνθούν στους πέντε βασικούς άξονες της στρατηγικής της εταιρείας. Τοποθέτηση στα ελληνικά ράφια του Caffe Vergano.

Νέες επενδύσεις 75 εκατ. στην Ελλάδα από την Coca Cola 3E

Νέες επενδύσεις 75 εκατ. ευρώ δρομολογεί για τη διετία 2022-2023 στην Ελλάδα η Coca Cola 3E, όπως ανέφερε χθες Τρίτη κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η γενική διευθύντρια της εταιρείας για την Ελλάδα και Κύπρο Μαρία Αναργύρου Νίκολιτς.

Η επικεφαλής της εταιρείας είπε ότι τα κεφάλαια αυτά θα κατευθυνθούν στους πέντε βασικούς άξονες της στρατηγικής της εταιρείας, δηλαδή στην ενίσχυση της παραγωγικής δραστηριότητας, στον ψηφιακό μετασχηματισμό των εγκαταστάσεων, στη βιώσιμη ανάπτυξη, στην αγορά και στους ανθρώπους της εταιρείας.

Η κυρία Μαρία Αναργύρου Νίκολιτς ανέφερε πως η εταιρεία δρομολογεί στις αρχές του 2023 τη δημιουργία νέας γραμμής παραγωγής στο εργοστάσιο στο Σχηματάρι, τον ψηφιακό μετασχηματισμό με τη δημιουργία δικτύου 5G εντός του εργοστασίου και την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε αυτό.

Παράλληλα για την επόμενη χρονιά η εταιρεία δρομολογεί την τοποθέτηση στα ελληνικά ράφια του Caffe Vergano, εταιρείας που το 30% έχει εξαγοράσει η Coca Cola HBC και έχει αναλάβει τη διανομή σε όλες τις αγορές που δραστηριοποιείται πλην της Ιταλίας.

Σχετικά με την πληθωριστική και ενεργειακή κρίση, η Μαρία Αναργύρου Νίκολιτς είπε πως το κόστος παραγωγής έχει αυξηθεί σημαντικά λόγω των αυξήσεων σε πρώτες ύλες, ενέργεια, αλλά και λόγω των καθυστερήσεων στην εφοδιαστική αλυσίδα. Σχετικά με τις τιμές, η κ. Μαρία Αναργύρου Νίκολιτς είπε πως η εταιρεία από την αρχή της χρονιάς έχει προχωρήσει σε ανατιμήσεις των προϊόντων της κατά 6,9% μεσοσταθμικά, ενώ ερωτηθείσα να σχολιάσει το καλάθι του νοικοκυριού ανέφερε πως πρόκειται για μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου της εταιρείας παρουσιάστηκαν και τα ευρήματα μελέτης του ΙΟΒΕ για το κοινωνικό-οικονομικό αποτύπωμα της εταιρείας στην Ελλάδα (Coca-Cola Τρία Έψιλον & Coca-Cola Hellas). Σύμφωνα με τη μελέτη, η άμεση, έμμεση και προκαλούμενη επίδραση στην ελληνική οικονομία από το σύνολο της αλυσίδας αξίας της Coca-Cola στην Ελλάδα άγγιξε το 1,3 δισ. ευρώ (0,7% του ΑΕΠ). 

Αυτό σημαίνει πως για κάθε 1 ευρώ προστιθέμενης αξίας της Coca-Cola στην Ελλάδα δημιουργούνται 6 ευρώ στην ελληνική οικονομία. Το αποτύπωμα της εταιρείας στην Ελλάδα συνδέεται και με τα έσοδα του κράτους που προκύπτουν από τη δραστηριότητά της, με τη συνολική συνεισφορά, το 2021, να ανέρχεται στο 1,2% των φορολογικών εσόδων του κράτους, ενώ για κάθε 1 άμεση θέση εργασίας στην Coca-Cola στην Ελλάδα, δημιουργούνται άλλες 16 στην ελληνική οικονομία.

* Photo: Σταύρος Μουρελάτος, Γενικός Διευθυντής της Coca-Cola Hellas για Ελλάδα, Κύπρο & Μάλτα, Μαρία Αναργύρου-Νίκολιτς, Γενική Διευθύντρια Coca-Cola Τρία Έψιλον για Ελλάδα & Κύπρο, Νίκος Βέττας, Καθηγητής, Γενικός Διευθυντής ΙΟΒΕ, Svetoslav Danchev, επικεφαλής Τμήματος Μικροοικονομικής Ανάλυσης και Πολιτικής, IOBE

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v