Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μουσικός Οίκος Νάκα: Αύξηση 12% στις πωλήσεις

Στην τρέχουσα χρήση που λήγει στις 30 Ιουνίου 2023 ο εισηγμένος Όμιλος προβλέπει διατήρηση των πωλήσεων στα ίδια επίπεδα πωλήσεων και πιθανή ισοπέδωση των κερδών λόγω των προβλημάτων στο μέτωπο της εφοδιαστικής αλυσίδας και των μεγάλων αυξήσεων στο κόστος.

Μουσικός Οίκος Νάκα: Αύξηση 12% στις πωλήσεις

Αύξηση κύκλου εργασιών και υποχώρηση κερδών σημείωσε ο Μουσικός Οίκος Νάκα κατά την οικονομική χρήση που έκλεισε στις 30 Ιουνίου του 2022. Ειδικότερα:

  • Ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 12%, από τα 19,66 στα 22 εκατ. ευρώ.
  • Το EBITDA υποχώρησε από τα 2,98 στα 2,49 εκατ. ευρώ.
  • Τα καθαρά κέρδη συρρικνώθηκαν από το 1,033 εκατ. στα 779 χιλ. ευρώ.
  • Στις 30 Ιουνίου 2022, τα ίδια κεφάλαια διαμορφώθηκαν στα 17 εκατ. ευρώ και ο καθαρός δανεισμός στο 1,9 εκατ. ευρώ.

Η διοίκηση του Μουσικού Οίκου Νάκα θα προτείνει στην επικείμενη ετήσια τακτική συνέλευση τη διανομή μερίσματος 0,10 ευρώ ανά μετοχή (634 χιλ. έναντι διανομής 1,077 εκατ. κατά την προηγούμενη χρήση).

Σε ότι αφορά την τρέχουσα χρήση που λήγει στις 30 Ιουνίου 2023 ο εισηγμένος Όμιλος προβλέπει διατήρηση των πωλήσεων στα ίδια επίπεδα πωλήσεων και πιθανή ισοπέδωση των κερδών λόγω των προβλημάτων στο μέτωπο της εφοδιαστικής αλυσίδας και των μεγάλων αυξήσεων στο κόστος.

Ειδικότερα, η διοίκηση του Ομίλου επισημαίνει:

«Κατά την ημερομηνία σύνταξης των οικονομικών καταστάσεων υφίσταται διαταραχή στην εφοδιαστική αλυσίδα, η οποία στον κλάδο που δραστηριοποιείται ο Όμιλος αφορά κυρίως τα συστήματα hi-fi και τα ηλεκτρονικά μουσικά όργανα και δευτερευόντως τα υπόλοιπα εμπορεύματα. Η διαταραχή στην εφοδιαστική αλυσίδα, συνεπικουρούμενη από τον πόλεμο στην Ουκρανία, συνοδεύεται από μεγάλη αύξηση των τιμών στην ενέργεια, στα μεταφορικά και κατ’ επέκταση στα εμπορεύματα. Οι εξελίξεις αυτές ενδέχεται να δημιουργήσουν σημαντική πτώση δεικτών όπως αυτού της καταναλωτικής εμπιστοσύνης για την παγκόσμια & εγχώρια αγορά και κατά συνέπεια σχετική αβεβαιότητα για την κατανάλωση στο επόμενο έτος.

Στο μέτρο της καλύτερης δυνατής αντίληψης που μπορεί να έχει η διοίκηση μέσα στις παρούσες συνθήκες της ελληνικής και παγκόσμιας οικονομίας προβλέπεται ότι ο κύκλος εργασιών θα παραμείνει στο ίδιο επίπεδο σε σχέση με την προηγούμενη χρήση.

Τα κέρδη του Ομίλου, ενδεχομένως οριακά, θα μειωθούν σε σχέση με τα αντίστοιχα της προηγούμενης χρήσης. Η ενδεχόμενη μείωση των αποτελεσμάτων χρήσης θα οφείλεται κυρίως στα αυξημένα κόστη λειτουργίας και δευτερευόντως στην αύξηση των τιμών των εμπορευμάτων.

Βασικές παράμετροι για την πορεία του Ομίλου είναι:

α) Η συμπεριφορά των καταναλωτών στο επόμενο έτος, η οποία μετά την ραγδαία αύξηση τιμών σε βασικά είδη καθημερινής κατανάλωσης, ενδέχεται να επηρεάσει τις πωλήσεις του Ομίλου και

β) Ο εφοδιασμός του Ομίλου με προϊόντα τεχνολογίας άμεσης ζήτησης αλλά και λοιπών εμπορευμάτων.

Ο Όμιλος θα συνεχίσει τις αυστηρά επιλεγμένες επενδύσεις, κυρίως αυτές που αφορούν την αναβάθμιση του ηλεκτρονικού καταστήματος. Έχει αποφασιστεί η μετατροπή των καταστημάτων Nakas concept σε καταστήματα δώρων για άνδρες–γυναίκες-παιδιά, πώλησης παιχνιδιών, εποχιακών ειδών και ευφάνταστων οικιακών ειδών».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v