Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η CPI εντείνει τις προσπάθειες για εξαγορές

Στην αύξηση των μεριδίων αγοράς και στη διεύρυνση της προϊοντικής της γκάμας, απέδωσε την άνοδο των εργασιών της εταιρείας ο διευθύνων σύμβουλος, Άρης Παπαθάνος. Οι φετινοί στόχοι και οι προοπτικές.

Η CPI εντείνει τις προσπάθειες για εξαγορές

Μετά την αύξηση του κύκλου εργασιών και των κερδών που ανακοίνωσε πρόσφατα, η CPI θέσει ως στόχο τη συνέχιση της βελτίωσης των οικονομικών της επιδόσεων και κατά τη χρήση που ξεκίνησε την 1η Ιουλίου του 2022 και ολοκληρώνεται στις 30 Ιουλίου του 2023.

Ειδικότερα, η εισηγμένη εταιρεία ανακοίνωσε για την προηγούμενη χρήση κύκλο εργασιών 18,01 εκατ. ευρώ (από 16,44 εκατ., ή +9,6%), EBITDA 1,1 εκατ. (+32%), προ φόρων κέρδη 277 χιλ. ευρώ (από 99 χιλ. ευρώ) και καθαρά κέρδη 193 χιλ. ευρώ (έναντι 79 χιλ. ευρώ). Στις 30/6/2022 τα ίδια κεφάλαια της CPI είχαν διαμορφωθεί στα 2,9 εκατ. ευρώ.

Για την τρέχουσα χρήση, στόχος είναι η επίτευξη ενός κύκλου εργασιών στα 19 εκατ. ευρώ και ένα περιθώριο EBITDA που να κυμαίνεται ή και να υπερβαίνει ελαφρά το 6% επί του κύκλου εργασιών.

Σύμφωνα μάλιστα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της CPI Άρη Παπαθάνο, κατά το πρώτο τετράμηνο της τρέχουσας χρήσης, τα πράγματα εξελίσσονται θετικά και σύμφωνα με τους στόχους που έχουν τεθεί, τόσο στο μέτωπο των εσόδων, όσο και σε αυτό των δαπανών.

Ειδικότερα, σε ότι αφορά το κόστος χρηματοδότησης, έχει αρχίσει το τελευταίο χρονικό διάστημα να αυξάνεται λόγω της μεταβολής του Euribor, ωστόσο η εταιρεία δεν είναι εκτεθειμένη σε υψηλό δανεισμό και δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα με τις τράπεζες.

Ο διευθύνων σύμβουλος της CPI απέδωσε την άνοδο των εργασιών της εταιρείας τόσο στην αύξηση των μεριδίων αγοράς της, όσο και στη διεύρυνση της προϊοντικής της γκάμας, ενώ από πέρυσι είχε θέσει το θέμα των προσπαθειών και για ανάπτυξη μέσω εξαγορών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της CPI έχει ήδη εντείνει τις σχετικές της αναζητήσεις και αυτή την περίοδο έχει ξεκινήσει σχετικές προσεγγίσεις, χωρίς να έχει καταλήξει σε κάποια συμφωνία.

Πιθανολογείται πάντως, ότι μια εξαγορά θα μπορούσε να έχει ολοκληρωθεί μέσα στην τρέχουσα οικονομική χρήση που ολοκληρώνεται τον προσεχή Ιούνιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v