Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intrasoft: Στο «στόχαστρο» έργα του Ταμείου Ανάκαμψης στην Ευρώπη

Τα σχέδια της εταιρείας που εξαγοράστηκε το 2021 από τη δανέζικη εταιρεία NetCompany. Ρυθμός ανάπτυξης εσόδων 10% το πρώτο 9μηνο του 2022.

Intrasoft: Στο «στόχαστρο» έργα του Ταμείου Ανάκαμψης στην Ευρώπη

Με ρυθμό ανάπτυξης 8 – 10% τα τελευταία χρόνια κινείται το 2022 η Intrasoft η οποία και έχει προετοιμαστεί να διεκδικήσει μεγάλα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης τόσο στην Ελλάδα όσο και γενικότερα στην Ευρώπη.

Η εταιρεία προχωρά κάθε χρόνο σε επενδύσεις 10 εκατ. ευρώ ενώ ήδη αναζητά την πόλη της Ελλάδος που θα προχωρήσει νέα επένδυση, μετά την Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

Όπως διευκρίνισε κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους δημοσιογράφους ο Διευθύνων Σύμβουλος της intrasoft Α. Μάνος η φετινή χρονιά θα ολοκληρωθεί με τζίρο 227 εκατ. ευρώ από τα οποία:

  • 130 εκατ. ευρώ αντιστοιχούν σε ευρωπαϊκά έργα,
  • 50 εκατ. ευρώ σε επιχειρήσεις και φορείς του ιδιωτικού τομέα και
  • 50 εκατ. ευρώ από το Δημόσιο.

Όπως διευκρίνισε τα έσοδα από τον ιδιωτικό τομέα έχουν αυξηθεί σημαντικά καθώς το 2011 ήταν μόλις 15 εκατ. ευρώ και τώρα φτάνουν τα 50 εκατ. Όπως εκτίμησε ο κ. Μάνος  το 2023 θα ενισχυθούν τα έσοδα από έργα για λογαριασμό επιχειρήσεων, του δημοσίου στην Ελλάδα και ίσως των ευρωπαϊκών έργων. Οπως ανέφερε στόχος είναι οι αγορές της Ευρώπης που ήδη έχουν αναπτυχθεί ενώ η εταιρεία επιδιώκει να ισχυροποιήσει την παρουσία της και στην Αγγλία με το NHS να έχει σημαντικές ανάγκες.

Την ίδια στιγμή σημαντική ανάπτυξη έχει η εταιρεία και όσον αφορά το προσωπικό της καθώς η Intrasoft έκανε 600 προσλήψεις το 2022, ενώ σήμερα έχει άλλες 250 θέσεις εργασίας ανοιχτές. Ο μέσος αριθμός προλήψεων το χρόνο είναι περίπου 250 άτομα.

Η εταιρεία έχει φτάσει τους 1.800 υπαλλήλους και στις αρχές του 2023 θα εγκαινιαστούν τα νέα γραφεία στο Σύνταγμα ενώ μέσα στο καλοκαίρι του 2023 θα ολοκληρωθεί και το νέο κτίριο στο Μαρούσι και συγκεκριμένα στο «Δακτυλίδι».

Αναφερόμενος στις σχέσεις με την μητρική εταιρεία NetCompany ο κ. Μάνος είπε μετά την εξαγορά πήραν όλα τα μεγάλα έργα που δημοπρατήθηκαν στην Δανία. «Η έκπληξη μου είναι πόσο λιγότερο μπερδεύονται να κάνουμε δουλειές μαζί. Μας εμπιστεύονται να τρέξουμε τις δουλειές εμείς «είπε χαρακτηριστικά.

Ταμείο Ανάκαμψης

Στο «στόχαστρο» της εταιρείας έχουν μπει τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης από συγκεκριμένους τομείς όπως  είναι η κοινωνική ασφάλιση (ΕΟΠΥΥ), ο ΕΦΚΑ, η φορολογία, το ΕΣΗΔΗΣ, η ΕΥΔΑΠ και η Δικαιοσύνη όπου αναμένει να υπογράψει τη β' φάση του έργου σε κοινοπραξία με τις Uni Systems – Q&R – Cosmos Business Systems.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά το δύσκολο κομμάτι ήταν η ‘α φάση του έργου που αφορούσε στην ψηφιοποίηση των αρχείων της δικαιοσύνης ενώ η β’ φάση περιλαμβάνει την αναβάθμιση του πληροφοριακού συστήματος στα υπόλοιπα δικαστήρια της χώρας.

Αναφερόμενος στον ΕΦΚΑ είπε ότι έχουν αναλάβει και δείχνουν ενδιαφέρον σε πολλά έργα ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη σύμβαση με ανθρωπομηνες για να βελτιωθεί η κατάσταση των συντάξεων, με  στόχο να μηδενιστούν οι αναμονές. Αυτή τη στιγμή 100 άτομα δουλεύουν προς την κατεύθυνση αυτή έχοντας ολοκληρώσει με επιτυχία την έκδοση όλων των συντάξεων του 2020, το 95% του 2021 και το 85% του 2022.

Ο κ. Μάνος παράλληλα έθεσε δύο σημαντικές παραμέτρους για την επιτυχή ολοκλήρωση των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης:

  • Την έγκαιρη δημοπράτησή τους το 2022 και κάποια μέσα στο 2023.
  • Την αναθεώρηση του προϋπολογισμού τους με βάση τον πληθωρισμό.

Ωστόσο μίλησε και για τα κακώς κείμενα στην διαδικασία δημοπράτησης τονίζοντας ότι παίρνει πολύ χρόνο για να γραφτεί ένας διαγωνισμός, ενώ σε άλλες χώρες χρησιμοποιούν συμβούλους για να γράψουν τις διακηρύξεις.

Μάλιστα τόνισε ότι ΕΥΣΤΑ και Ελεγκτικό Συνέδριο καθυστερούν τις αναθέσεις παρά το γεγονός ότι, δεν υπάρχουν σε εξέλιξη τόσοι πολλοί διαγωνισμοί. Πάντως προέβλεψε ότι από την ΕΕ θα δοθούν κάποιες παραστάσεις για να ολοκληρωθούν τα έργα που βάση των αρχικών χρονοδιαγραμμάτων θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2025.

Αυτή τη στιγμή η εταιρεία έχει υπογεγραμμένες  συμβάσεις - συμφωνίες πλαίσιο ύψους 900 εκατ. ευρώ που δεν έχουν εκτελεστεί ενώ για το 2022 το συνολικό ποσό των συμβάσεων θα φτάσουν τα 350 εκατ. ευρώ.

Τα συστήματα της Ολλανδίας

Όπως αποκάλυψε ο κ. Μάνος επιδιώκει  να φέρει στην Ελλάδα συστήματα που αναπτύχθηκαν στη Δανία με μεγάλη επιτυχία και μπορούν ναπροσαρμοστούν στην ελληνική πραγματικότητα. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην εκπαίδευση όπου στη Δανία μέσω πλατφόρμας γονείς, καθηγητές και μαθητές έχουν ενοποιηθεί και έχουν πρόσβαση στην ύλη, το περιεχόμενο των μαθημάτων κτλ, κάτι που σήμερα εδώ γίνεται μόνο στην ιδιωτική παιδεία.

Άλλο ένα έργο είναι αυτό του Digital mailbox, όπου κάθε επιχείρηση ή οργανισμός έχει ένα ψηφιακό ταχυδρομείο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v