Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επτά έργα αποθήκευσης ενέργειας στη Βρετανία ανακοίνωσε η Mytilineos

Τη μελέτη, προμήθεια και κατασκευή Συστημάτων Αποθήκευσης Ενέργειας με Μπαταρία, συνολικής ισχύος 367,5 MW, ανέλαβε η εισηγμένη. Στα €250 εκατ. το τίμημα.

Επτά έργα αποθήκευσης ενέργειας στη Βρετανία ανακοίνωσε η Mytilineos

Η MYTILINEOS (RIC: MYTr.AT, Bloomberg: MYTIL.GA, ADR: MYTHY US) μέσω του Τομέα Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών & Αποθήκευσης Ενέργειας (RSD) ανακοινώνει ένα νέο χαρτοφυλάκιο έργων αποθήκευσης ενέργειας, συνολικής ισχύος 367,5 MW, για τον επί σειρά ετών επιχειρηματικό εταίρο Gresham House στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Συγκεκριμένα, το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει τη μελέτη, προμήθεια, κατασκευή (EPC) Συστημάτων Αποθήκευσης Ενέργειας με Μπαταρία (BESS) και αποτελείται από επτά νέα έργα:

Έργο - MW
Stairfoot: 40
York: 50
Elland: 50
Elland 2: 100
Wilsden: 87
Cleator: 11,2
Glassenbury: 29,3
Σύνολο: 367,5

Τα έργα βρίσκονται ήδη σε διάφορα στάδια υλοποίησης, ενώ αναμένεται να τεθούν σε εμπορική λειτουργία (COD) σταδιακά έως τα τέλη του 2023.

Τα συστήματα μπαταριών BESS υποστηρίζουν την αυξημένη διείσδυση και βελτιστοποίηση της λειτουργίας των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο ενεργειακό μείγμα, παρέχοντας βοηθητικές υπηρεσίες απαραίτητες για τη διασφάλιση της αξιοπιστίας και της σταθερότητας του δικτύου. Θεωρούνται ευρέως αναπόσπαστο μέρος της επιτυχούς ενεργειακής μετάβασης.

Ο Νίκος Παπαπέτρου, Γενικός Διευθυντής του Τομέα RSD, δήλωσε σχετικά: «Η MYTILINEOS αξιοποιεί την ηγετική της θέση στην Ευρώπη σε έργα αποθήκευσης ενέργειας και συνεχίζει την επιτυχημένη συνεργασία της με την Gresham House για ένα μεγάλο χαρτοφυλάκιο που θα βοηθήσει σημαντικά στην ενεργειακή μετάβαση του Ηνωμένου Βασιλείου, ειδικά σήμερα, που η ανάγκη για βιώσιμη πράσινη ενέργεια είναι πιο επιτακτική από ποτέ».

Το συνολικό τίμημα για τη MYTILINEOS θα φτάσει το ποσό των €250.000.000.

Με την ολοκλήρωση αυτών των έργων, ο Τομέας RSD της MYTILINEOS θα έχει κατασκευάσει με επιτυχία έργα αποθήκευσης ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο, συνολικής ισχύος άνω των 710 MW, με χρήση πάνω από 1,15 GWh μπαταριών λιθίου.

Επιπλέον, η Εταιρεία έχει αναπτύξει 707 MW συστημάτων με μπαταρία BESS στην Ιταλία, την Ισπανία και την Αυστραλία και ο στόχος είναι να επεκταθεί περαιτέρω φτάνοντας το 1,5 GW, εδραιώνοντας τη θέση της ως κορυφαίου κατασκευαστή συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας μεγάλης κλίμακας στην Ευρώπη.

Παράλληλα με αυτά τα έργα αποθήκευσης ενέργειας, ο Τομέας RSD έχει υπογράψει συμβάσεις μελέτης, προμήθειας και κατασκευής (EPC) με τη Lightsource BP, μία κορυφαία εταιρεία έργων ηλιακής ενέργειας, για δύο φωτοβολταϊκά πάρκα στο Ηνωμένο Βασίλειο, των οποίων το συνολικό τίμημα ανέρχεται σε ποσό άνω των €35.000.000. Το έργο Northfield and Street Field, ισχύος 50 MW, έχει ήδη φτάσει σε εμπορική λειτουργία και το Tiln, ισχύος 61,5 MW, που μάλιστα είναι το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό έργο της Lightsource BP στη χώρα, αναμένεται να ενεργοποιηθεί κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2023.

Η MYTILINEOS διατηρεί μια επιτυχημένη συνεργασία με τη Lightsource BP στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά τα τελευταία χρόνια, έχοντας προσφέρει EPC υπηρεσίες για 22 φωτοβολταϊκά συνολικής ισχύος άνω των 310 MW.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v