Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπαράζ νέων συμβάσεων για την Profile

Φέτος έχει αναλάβει νέες εργασίες ύψους 40 εκατ. ευρώ, όταν το αντίστοιχο ποσό για ολόκληρο το 2021 είχε διαμορφωθεί στα 12,9 εκατ. ευρώ. Ανοδικές προοπτικές για την επόμενη διετία.

Μπαράζ νέων συμβάσεων για την Profile

Με ευρεία σειρά νέων συμβάσεων που ανέλαβε μέσα στη φετινή χρονιά, η Profile ενισχύει έντονα το υπόλοιπο των ανεκτέλεστων έργων της και δημιουργεί τις προοπτικές για σαφώς ανοδικές οικονομικές επιδόσεις τόσο για την τρέχουσα χρήση όσο και για τη διετία 2023-2024.

Χαρακτηριστικό είναι το στοιχείο ότι η εισηγμένη εταιρεία έχει αναλάβει μέσα στο πρώτο φετινό δεκάμηνο νέες εργασίες ύψους 40 εκατ. ευρώ, όταν το αντίστοιχο ποσό για ολόκληρο το 2021 είχε διαμορφωθεί στα 12,9 εκατ. ευρώ. Το γεγονός αυτό διαμορφώνει σαφώς ανοδικές προοπτικές τόσο για φέτος (να σημειωθεί πως θα αναληφθούν πιθανότατα και νέες συμβάσεις μέχρι το τέλος της χρονιάς), όσο και για τις χρήσεις του 2023 και του 2024, καθώς πολλά έργα έχουν χρονικό ορίζοντα υλοποίησης κάποιων ετών.

Ωστόσο, επιπρόσθετα του κύκλου εργασιών από τις νέες συμβάσεις, η Prοfile έχει αποκομίσει παράλληλα πολύ σημαντικά έσοδα (recuring revenues) από τη συντήρηση-υποστήριξη παλαιότερων συμβάσεων, τα οποία βαίνουν ανοδικά χρόνο με τον χρόνο.

Η Prοfile αύξησε πέρυσι τον κύκλο εργασιών της στα 20,12 εκατ. ευρώ (από 15 εκατ. το 2020) και φέτος αναμένεται να φτάσει ή ακόμη και να υπερβεί τα 25 εκατ. ευρώ, παρά το γεγονός ότι ρευστοποίησε τη δραστηριότητα του ticketing (της τάξεως του ενός εκατ. ευρώ). Ήδη, κατά το πρώτο φετινό εξάμηνο ανέβασε τα έσοδά της από τα 7,7 στα 10,2 εκατ. ευρώ, το EBITDA από τα 2,2 στα 2,6 εκατ. ευρώ και την καθαρή της κερδοφορία από τις 800 χιλ. στα 2,1 εκατ. ευρώ, κλείνοντας παράλληλα με θετικό καθαρό ταμείο (διαθέσιμα μείον σύνολο τραπεζικών υποχρεώσεων) στα 9,16 εκατ. ευρώ.

Η ανάπτυξη της Prοfile προέρχεται από τα έργα που αναλαμβάνει ανά τον κόσμο στο μέτωπο των λύσεων για τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες και επιχειρήσεις του ευρύτερου χρηματοοικονομικού κλάδου, αλλά παράλληλα και από συμβάσεις του δημοσίου που χρηματοδοτούνται από κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης (φέτος έχουν ήδη αναληφθεί έργα που προσεγγίζουν τα 30 εκατ. ευρώ).

Στο μέτωπο αυτό, σημαντικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το έργο του Υπουργείου Δικαιοσύνης που αφορά την «αναβάθμιση του συστήματος τήρησης των αρχείων των δικαστηρίων» (Δράση «Ψηφιακός Μετασχηματισμός του Τομέα Δικαιοσύνης», του Ταμείου Ανάκαμψης). Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 34 εκατ. ευρώ, στο οποίο η εισηγμένη εταιρεία έχει αυξημένες πιθανότητες ανάληψής του, λόγω της εμπειρίας που ήδη διαθέτει στο συγκεκριμένο project.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v