Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοίγει ο δρόμος για την εξυγίανση της Gap

Δεκτή η έφεση που άσκησε η εταιρεία στην απορριπτική απόφαση του Πρωτοδικείου στο αίτημά της για επικύρωση συμφωνίας εξυγίανσης.

Ανοίγει ο δρόμος για την εξυγίανση της Gap

Δεκτή έκανε το Τριμελές Εφετείο Αθηνών (1ο Τμήμα Δημόσιο) την έφεση που άσκησε η Μαρινόπουλος Σύμβουλοι Επιχειρήσεων (που αναπτύσσει τα σήματα ένδυσης GAP και Banana Republic) σε συνέχεια της απορριπτικής απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών στο αίτημά της για επικύρωση συμφωνίας εξυγίανσης.

Η απόφαση ανοίγει τον δρόμο για την εφαρμογή της συμφωνίας εξυγίανσης στο πλαίσιο του ΠτΚ με όχημα τη Yamaran, της οικογένειας του Στέφανου Μαρινόπουλου.

Η απόφαση, που ανάρτησε η εταιρεία στο ΓΕΜΗ, «δέχεται τυπικά και ουσιαστικά την υπό κρίση έφεση. Εξαφανίζει τη με αριθμό 44/2021 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (Εκουσίας Δικαιοδοσίας). Κρατεί και δικάζει την 7/8/2020 αίτηση άμεσης επικύρωσης της συμφωνίας εξυγίανσης της Μαρινόπουλος Σύμβουλοι Επιχειρήσεων με τις από 4-11-2020 κύριες παρεμβάσεις του ελληνικού Δημοσίου και του e-ΕΦΚΑ, καθώς και τις από 4-11-2020 πρόσθετες παρεμβάσεις της Alpha Bank και των εταιρειών Μαρινόπουλος ΑΕ Γενικού Εμπορίου, Μarinopoulos Holding Sarl, Yamaran, και Αδελφοί Μαρινόπουλοι Συμμετοχών και Διοίκησης Επιχειρήσεων».

Το εφετείο απέρριψε τις κύριες παρεμβάσεις και διέταξε την άμεση επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης της Μαρινόπουλος Σύμβουλοι Επιχειρήσεων (GAP).

Σημειώνεται ότι η απορριπτική απόφαση του δικαστηρίου, πριν ένα χρόνο περίπου, βρήκε την εταιρεία σε μια συγκυρία που είχε καταφέρει να ανανεώσει τη συνεργασία της με τον οίκο Gap, υπογράφοντας συμφωνία franchise agreement με ορίζοντα το 2028.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v