Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Lavipharm μπαίνει στη διανομή φαρμακευτικής κάνναβης

Στρατηγική συμμαχία με την Tikun Europe. Tα νέα προϊόντα της τελευταίας, που αναμένεται να κυκλοφορήσουν το 2023, θα διανέμονται στην ελληνική αγορά από τη Lavipharm.

Η Lavipharm μπαίνει στη διανομή φαρμακευτικής κάνναβης

Σε στρατηγική συνεργασία προχωρούν η TIKUN Europe, η πρωτοπόρος φαρμακοβιομηχανία στην έρευνα, ανάπτυξη και παραγωγή προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα, και ο ελληνικός φαρμακευτικός όμιλος Lavipharm, για τη διανομή των νέων προϊόντων της Tikun, τα οποία προβλέπεται να είναι διαθέσιμα στην ελληνική αγορά το 2023.

Οπως σημειώνει η σχετική ανακοίνωση, οι νέες προϊοντικές σειρές της TIKUN Europe αφορούν τόσο στα τελικά προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης, που θα παράγονται αποκλειστικά στο εργοστάσιό της στην Ελλάδα, όσο και στη νέα, εξειδικευμένη σειρά συμπληρωμάτων διατροφής κανναβιδιόλης/CBD, που θα παράγεται σε πιστοποιημένο εργοστάσιο της Γαλλίας. Η Lavipharm, στο πλαίσιο της συνεργασίας, θα αναλάβει την εμπορική διάθεση των προϊόντων της Tikun. Η διάρκεια της σύμβασης είναι πενταετής με δικαίωμα περαιτέρω ανανέωσης.

H αγορά της φαρμακευτικής κάνναβης στην Ευρώπη αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς, καταδεικνύοντας την ανάγκη της ιατρικής κοινότητας και των ασθενών. Αναφορικά με την ελληνική αγορά, η συμφωνία με την ΤIKUN Europe ενισχύει περαιτέρω το χαρτοφυλάκιο της Lavipharm στις θεραπευτικές κατηγορίες στις οποίες ήδη επικεντρώνεται, όπως της Ογκολογίας, του Χρόνιου Πόνου και του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος.

O Νίκος Μπέης, CEO της TIKUN Europe, δήλωσε σχετικά: «Η ομάδα της TIKUN Europe με μεγάλη χαρά καλωσορίζει αυτή τη στρατηγική συμμαχία με τη Lavipharm, έναν ιστορικό και καινοτόμο ελληνικό φαρμακευτικό όμιλο, που αποτελεί ένα ακόμα μεγάλο βήμα για την εταιρεία. Οι δύο εταιρείες ενώνουν τις δυνάμεις τους προκειμένου, αρχικά με την παραγωγή στο εργοστάσιο της TIKUN Europe και εν συνεχεία με τη διάθεση των προϊόντων μέσα από τα κανάλια της Lavipharm, να δώσουν πρόσβαση στους Έλληνες ασθενείς σε σημαντικές φαρμακευτικές επιλογές που μέχρι σήμερα δεν είχαν. Η νέα αυτή συμφωνία αποτελεί συνέχεια της στρατηγικής απόφασης της εταιρείας μας να προβεί σε συμμαχίες με τους ισχυρούς του ελληνικού φαρμακευτικού χώρου, Lavipharm και Φαρμασέρβ Ελλάς, έτσι ώστε να διαθέσει με υπευθυνότητα και συνέπεια, ποιοτικά προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης, που είναι αποτελεσματικά στη στήριξη της θεραπείας ασθενών με βαριές παθήσεις, αλλά και μιας νέας σειράς συμπληρωμάτων διατροφής CBD για τη βελτίωση της συνολικής ευεξίας του καταναλωτή».

O Τηλέμαχος Λαβίδας (φωτ.), Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ. της Lavipharm, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι από τη στρατηγική συμμαχία της Lavipharm με την TIKUN Europe, η οποία διαθέτει στην Ελλάδα ένα υπερσύγχρονο φαρμακευτικό εργοστάσιο σύμφωνα με τα αυστηρότερα πρότυπα παγκοσμίως. Στόχος της συνεργασίας μας αποτελεί η πρόσβαση ασθενών, που μέχρι σήμερα δεν είχαν τη δυνατότητα σε αγωγή φαρμακευτικής κάνναβης για την αντιμετώπιση ενός ευρέος φάσματος παθήσεων, καθώς και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των καταναλωτών με τα συμπληρώματα διατροφής CBD. Παράλληλα, διευρύνουμε το χαρτοφυλάκιό μας στις κατηγορίες που ήδη δραστηριοποιούμαστε με αξιόπιστα, αποτελεσματικά και ασφαλή φαρμακευτικά προϊόντα, παραμένοντας πιστοί στη στρατηγική επικέντρωσης που ακολουθούμε».

Σχολιάζοντας περαιτέρω, ο κ. Λαβίδας συμπλήρωσε: «Η νέα συμφωνία της Lavipharm, αλλά και η πρόσφατη συνεργασία της TIKUN Europe και με την καταξιωμένη Φαρμασέρβ Ελλάς, καταδεικνύει την ανάγκη για σημαντικές εταιρείες που διαπρέπουν στον χώρο, οι οποίες θα διασφαλίσουν την επιστημονικά τεκμηριωμένη ενημέρωση του επαγγελματία υγείας (ιατρού και φαρμακοποιού) προς όφελος του Έλληνα ασθενούς».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v