Εκλεισε το ντιλ Εθνικής-Epsilon Net, ποιοι είναι οι όροι

Η τράπεζα αποκτά αρχικά το 7,5% της εταιρείας πληροφορικής και διατηρεί option για αύξησή του. Ποιο είναι το τίμημα που συμφωνήθηκε. Επίκειται business plan τριετίας. Οι δηλώσεις.

Εκλεισε το ντιλ Εθνικής-Epsilon Net, ποιοι είναι οι όροι

To 7,5% της Epsilon Net αποκτά η Εθνική Τράπεζα έναντι τιμήματος 7,4 ευρώ ανά μετοχή (συνολικά δίνει 30 εκατ. ευρώ), ενώ παράλληλα υπάρχει και option για την απόκτηση επιπλέον 7,5% της εισηγμένης εταιρείας πληροφορικής μέσα στην επόμενη τριετία. To premium ξεπερνά το 20%.

Μετά τη συναλλαγή, το ποσοστό συμμετοχής του βασικού μετόχου Γ. Μίχου θα κυμανθεί γύρω στο 55%.

Επίκειται business plan τριετίας μέσα στο οποίο Epsilon Net και Εθνική Τράπεζα θα κινηθούν στον χώρο των ηλεκτρονικών συναλλαγών και fintech προς όφελος και των δύο πλευρών.

Μέσω της συνεργασίας αυτής, η Epsilon Net θα αποκτήσει ολοκληρωμένα συστήματα, χρησιμοποιώντας και αυτά τη Εθνικής Τράπεζας, ενώ η τελευταία, μέσω των προγραμμάτων της Epsilon Net, θα προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες στους πελάτες και θα επιδιώξει να διευρύνει το μερίδιο αγοράς.

Η επίσημη ανακοίνωση 

Στο πλαίσιο υλοποίησης της στρατηγικής για διεύρυνση των εργασιών της μέσω συνεργασιών στον χώρο του fintech, η Εθνική Τράπεζα («ΕΤΕ») ανακοινώνει την υπογραφή μνημονίων συνεννόησης (MoU) με την EPSILON NET Α.Ε. («EPSILON NET») και τον βασικό της μέτοχο, για τη σύναψη συμφωνίας στρατηγικής συνεργασίας καθώς και για την απόκτηση μειοψηφικού ποσοστού στην EPSILON ΝΕΤ.

Το MoU με την EPSILON ΝΕΤ προβλέπει τη σύναψη μακροχρόνιας, αποκλειστικής συνεργασίας μεταξύ EPSILON ΝΕΤ και ΕΤΕ, με αντικείμενο τον από κοινού σχεδιασμό, την ανάπτυξη και διάθεση προϊόντων και υπηρεσιών. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η απευθείας διασύνδεση των εφαρμογών ERP της EPSILON ΝΕΤ με τα συστήματα της ΕΤΕ, αξιοποιώντας την εξελιγμένη Open Banking πλατφόρμα της στην περιοχή του Embedded Finance.

Τραπεζικές υπηρεσίες και προϊόντα θα διατίθενται τόσο στις 125.000 επιχειρήσεις που αυτή τη στιγμή χρησιμοποιούν τα συστήματα της EPSILON ΝΕΤ όσο και σε όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις-πελάτες της ΕΤΕ, αλλά και στις ελληνικές επιχειρήσεις γενικότερα. Οι υπηρεσίες αυτές θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ψηφιακές ανάγκες των επιχειρήσεων και θα προωθούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό των ελληνικών ΜΜΕ, προσφέροντας άριστη εμπειρία στους πελάτες.

Με σκοπό την ευθυγράμμιση των κινήτρων σε αυτό τον κοινό στόχο, η ΕΤΕ θα γίνει μέτοχος μειοψηφίας στην EPSILON ΝΕΤ. Συγκεκριμένα, το MoU με τον βασικό μέτοχο κ. Ιωάννη Μίχο προβλέπει την απόκτηση από την ΕΤΕ μειοψηφικού ποσοστού 7,5% επί του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της EPSILON NET που κατέχει ο βασικός μέτοχος, σε τιμή €7,4/μετοχή («Αρχική Συναλλαγή») καθώς και τη δυνατότητα απόκτησης από τον ίδιο περαιτέρω ποσοστού 7,5% τρία χρόνια μετά την ολοκλήρωση της Αρχικής Συναλλαγής.

Η ολοκλήρωση των συναλλαγών και η σύναψη των οριστικών συμβάσεων τελούν υπό την αίρεση της ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης και συμφωνίας επί των όρων των τελικών συμβατικών κειμένων καθώς και των προβλεπόμενων εποπτικών εγκρίσεων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΕ Παύλος Μυλωνάς δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι με τη νέα αυτή στρατηγική συνεργασία που φέρνει την τραπεζική στη σύγχρονη, διεθνή πραγματικότητα. Πιστεύω ακράδαντα ότι η ανάπτυξη έρχεται μέσα από τις συνέργειες που προκύπτουν από συνεργασίες μεταξύ εταίρων που έχουν κοινούς στόχους και όραμα για την αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρουν στους πελάτες τους. Η στρατηγική συνεργασία με την EPSILON NET αποτελεί μία ακόμη κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση, με μία εταιρεία που αποτελεί επιτομή καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος και βασικός μέτοχος της EPSILON NET κ. Ιωάννης Μίχος δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη στρατηγική μας συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα. Μια συνεργασία που έχει ως στόχο να μας δώσει τη δυνατότητα να προσφέρουμε ολοκληρωμένες λύσεις (all in one solution) στις επιχειρήσεις-πελάτες μας, συνδυάζοντας τα επιχειρησιακά πληροφοριακά συστήματα της εταιρείας μας με τις λύσεις αυτοματοποίησης πληρωμών & εκτέλεσης συναλλαγών και τα σύγχρονα τραπεζικά συστήματα. Ευχαριστώ προσωπικά τη διοίκηση και τα στελέχη της Eθνικής Τράπεζας για την εμπιστοσύνη τους».

Ο Όμιλος της ΕPSILON NET είναι σήμερα ο μεγαλύτερος Όμιλος Πληροφορικής στον τομέα του Business Software στην Ελλάδα. Δραστηριοποιείται με επιτυχία από το 1999 στην ανάπτυξη συστημάτων πληροφορικής και καινοτομικών λύσεων για επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και λογιστικά γραφεία. Απασχολεί περισσότερους από 1.200 εργαζόμενους, μηχανικούς πληροφορικής & εξειδικευμένα στελέχη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και διαθέτει ένα πανελλαδικό δίκτυο με περισσότερους από 500 συνεργάτες, με στόχο να καλύψει ολοκληρωμένα τις ανάγκες των πελατών του σε όλη την Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v