Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανδ. Ξηροκώστας (SAP): Η Ελλάδα μπορεί να γίνει μικρή Silicon Valley της ΕΕ

Ιδιαίτερα αισιόδοξος για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας αλλά και της εγχώριας αγοράς τεχνολογίας παρουσιάστηκε ο CEO της SAP Hellas, Cyprus και Μάλτας Ανδρέας Ξηροκώστας. Περιμένει «εξαιρετικό» 2023.

Ανδ. Ξηροκώστας (SAP): Η Ελλάδα μπορεί να γίνει μικρή Silicon Valley της ΕΕ

Η SAP, ο γερμανικός πολυεθνικός κολοσσός τεχνολογίας, έχει «κερδίσει» την ελληνική αγορά προωθώντας τον επιχειρησιακό μετασχηματισμό των εταιρειών που συνεργάζεται, οι οποίες ξεπερνούν τις 800, ενώ την ίδια στιγμή συμμετέχει στη διεκδίκηση έργων του Ταμείου Ανάκαμψης μέσω αυτών των συνεργασιών.

Ο Ανδρέας Ξηροκώστας (φωτό), διευθύνων σύμβουλος της SAP Hellas, Cyprus και Μάλτας, εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για το μέλλον τόσο όσον αφορά την ελληνική οικονομία όσο και την πορεία της εταιρείας στη χώρα μας παρά τον πόλεμο, την πανδημία και την οικονομική κρίση που λειτουργούν ανατρεπτικά παγκοσμίως.

«Το 2023 θα είναι μια εξαιρετική χρονιά. Το ότι υπάρχουν προβλήματα δεν ακυρώνει την αισιοδοξία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και της αγοράς. Εχει δύναμη και έχει κατεύθυνση. Οι επιχειρήσεις είναι αισιόδοξες. Δεν έχουν μετριάσει την αισιοδοξία», ανέφερε με νόημα στο πλαίσιο ενημέρωσης.

Μιλώντας για τις προοπτικές της χώρας, ο κ. Ξηροκώστας δεν δίστασε να πει ότι η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει «ένα μικρό Silicon Valley για την Ευρώπη», θέλοντας να περιγράψει τη δυναμική ανάπτυξη που παρατηρείται.

Αναφερόμενος στα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης, ο κ. Ξηροκώστας το χαρακτήρισε σχέδιο Μάρσαλ της οικονομίας της χώρας μας. «Το Ταμείο Ανάκαμψης είναι πολύ σημαντικό εργαλείο. Πρόκειται για το σχέδιο Μάρσαλ, αν το αξιοποιήσει η χώρα. Αποτελεί μεγάλη ανάσα για την ελληνική οικονομία και προσφέρεται και με εξαιρετικούς όρους», είπε χαρακτηριστικά ενώ σημείωσε ότι η SAP συμμετέχει στα έργα μέσω των συνεργατών της-επιχειρήσεων που διεκδικούν τα έργα που προκηρύσσονται.

«Όταν υπάρχουν τα χρηματοδοτικά εργαλεία, τα έργα προχωρούν ευκολότερα και ταχύτερα. Αλλά θα προχωρούσαν ούτως ή άλλως», τόνισε με νόημα.

Η SAP Hellas, θυγατρική του ομώνυμου γερμανικού ομίλου, που δραστηριοποιείται στην αγορά λογισμικού και λύσεων για επιχειρήσεις στη χώρα, επεκτείνει και εμβαθύνει τις σχέσεις της με οργανισμούς κάθε μεγέθους και κάθε κλάδου. «Μας εμπιστεύονται. Προσπαθούμε να τιμούμε αυτή τη συνεργασία και δημιουργούμε το κατάλληλο περιβάλλον ώστε να αναπτύσσονται. Προσπαθούμε να κάνουμε τον κόσμο να "τρέχει" καλύτερα», ανέφερε σχετικά με τις εταιρείες που συνεργάζεται στη χώρα μας για τον επιχειρησιακό μετασχηματισμό τους.

«Πλέον απαιτείται επιχειρησιακός μετασχηματισμός, ανασχεδιασμός διαδικασιών και μοντέλων. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός έχει γίνει εδώ και δέκα χρόνια. Η ενέργεια είναι από τους κλάδους που εκδηλώνουν τη μεγαλύτερη ζήτηση για επιχειρησιακό μετασχηματισμό. Ακολουθούν λιανεμπόριο, consumers και ο χώρος των υπηρεσιών. Η Ελλάδα έχει μια τεράστια ευκαιρία στο κομμάτι των υπηρεσιών. Και στις τράπεζες υπάρχει κινητικότητα», διευκρίνισε.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις εξαγορές που εξελίσσονται το τελευταίο διάστημα στην αγορά της πληροφορικής, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είναι πολύ θετικό. Τα σχήματα πρέπει να γίνουν πιο δυνατά. Η τεχνολογία απαιτεί τεράστιους πόρους. Η αυξημένη ζήτηση θα οδηγήσει και σε περισσότερες επιχειρηματικές κινήσεις. Αυτό που λείπει, είναι το προσωπικό».

Μάλιστα υπογράμμισε με νόημα: «Κεφάλαια έχουμε. Οι υποδομές προχωράνε. Η έλλειψη προσωπικού είναι τεράστιο θέμα. Μας επηρεάζει και μας ως εταιρεία πολύ σημαντικά», σημείωσε, ενώ έκανε κάλεσμα στους νέους ανθρώπους να πάνε στον χώρο της τεχνολογίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v