Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Viva Wallet: Παραιτήθηκε από μέλος Δ.Σ. ο Νίκος Βουτυχτής της Latsco

Δεν είναι σαφές αν η παραίτηση αποτελεί προπομπό ολοκλήρωσης της πώλησης στην JP Morgan του 48,5% ή ένδειξη ότι η συμφωνία ναυάγησε.

Viva Wallet: Παραιτήθηκε από μέλος Δ.Σ. ο Νίκος Βουτυχτής της Latsco

Την ώρα που η αγορά αναμένει την κατάληξη της πολύμηνης και πολυκύμαντης διαπραγμάτευσης μεταξύ της πλευράς βασικών μετόχων του ομίλου Viva (Καρώνης - Αντύπας) και της JP Morgan, μια παραίτηση ενδέχεται να αποτελεί προπομπό εξελίξεων.

Στις 15 Νοεμβρίου παραιτήθηκε από τη θέση μη εκτελεστικού μέλους Διοικητικού Συμβουλίου της Viva Wallet ο Νίκος Βουτυχτής, ο οποίος εκπροσωπούσε στο Δ.Σ. το Latsco Family Office (Μαριάννα Λάτση), που αποτελεί τον παλαιότερο μέτοχο μειοψηφίας στην Viva. Ο κ. Βουτυχτής κατέχει τη θέση του Chief Investment Officer στη Latsco και εκπροσωπούσε το Family Office της Μ. Λάτση τουλάχιστον από το 2018.

Ο κ. Βουτυχτής ήταν ο τελευταίος εκπρόσωπος στο Δ.Σ των μετόχων μειοψηφίας. Τα προηγούμενα χρόνια αποχώρησαν οι Δημ. Αφεντούλης, CEO της Latsco και Ιωαν. Καλατζής (Diorama). Υπενθυμίζεται ότι ο Χάρης Καρώνης έχει εκφραστεί κατά καιρούς με ιδιαίτερα θετικό τρόπο για τη συνεργασία με τη Latsco.

Όπως είναι γνωστό, υπάρχει περιθώριο μέχρι τα τέλη του μήνα, ώστε η πλευρά της πλειοψηφίας να συμφωνήσει τους όρους της δικής της αποεπένδυσης σε βάθος δύο-τριών ετών με την JP Morgan. Οι μέτοχοι μειοψηφίας, μεταξύ των οποίων και η Latsco, έχουν συμφωνήσει από τον περασμένο Ιανουάριο την πώληση του 48,5% που κατέχουν, το deal, όμως, τελεί υπό την αίρεση επίτευξης συμφωνίας μεταξύ του αμερικανικού κολοσσού και της πλευράς των βασικών μετόχων της Viva.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v