Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο μεγάλο συμβόλαιο στην Αμερική προανήγγειλε η Intralot

Που αποδίδει η διοίκηση τα μειωμένα ίδια κεφάλαια παρά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Οι προβλέψεις για καλύτερο τέταρτο τρίμηνο και μία μεγάλη συμφωνία στην Αμερική στη τηλεδιάσκεψη της Intralot.

Νέο μεγάλο συμβόλαιο στην Αμερική προανήγγειλε η Intralot

Ένα μεγάλο νέο deal στην Αμερική προανήγγειλε η διοίκηση της Intralot κατά ρτη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με αφορμή τη παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων εννεαμήνου.

Αν και δεν αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες επικαλούμενος την εμπιστευτικότητα ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Intralot, Χρυσόστομος Σφάτος, μίλησε για ένα «δυνατό» deal, για το οποίο θα υπάρξουν λεπτομέρειες το επόμενο διάστημα. Μάλιστα τονίστηκε ότι πρόκειται για την πρώτη από μια σειρά νέες συμφωνίες που σχεδιάζει η διοίκηση.

«Βρισκόμαστε κοντά σε μια σημαντική συμφωνία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ελπίζαμε ότι θα μπορέσουμε να ανακοινώσουμε κάτι σήμερα αλλά οι διατυπώσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί και δεσμευόμαστε λόγω εμπιστευτικότητας.  Ελπίζουμε ότι σύντομα θα είμαστε σε θέση να σας δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες», είπε ο κ. Σφάτος.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης υπήρξαν πιεστικές ερωτήσεις των αναλυτών για τα οικονομικά αποτελέσματα τα οποία οδήγησαν και σε μεγάλες απώλειες την μετοχή κλείνοντας χθες στο -9,4%, με την διοίκηση να τα αποδίδει σε λογιστικούς λόγους.

Σε αντιστάθμισμα έγινε λόγος για ένα δυνατό τέταρτο τρίμηνο, το οποίο θα οδηγήσει και σε βελτίωση των μεγεθών για το 2022 ενώ έγινε πρόβλεψη και για ένα πολύ καλό 2023. «Είμαστε ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα 9μήνου καθώς η εταιρεία κατέγραψε ισχυρές επιδόσεις στον κόσμο και όπως ανέφερα νωρίτερα, δεδομένων των όσων γνωρίζουμε αυτή θα είναι άλλη μια καλή χρονιά για τα αποτελέσματά μας», είπε ο κ. Σφάτος.

Ο κύκλος εργασιών του ομίλου παρέμεινε στάσιμος στο 9μηνο (-0,3%, στα 301,7 εκατ. ευρώ), ενώ τα EBITDA ενισχύθηκαν (+6,6% σε ετήσια βάση, στα 88 εκατ. ευρώ). Όμως το οικονομικό αποτέλεσμα ήταν αρνητικό. Ο όμιλος εμφάνισε ζημίες 6 εκατ. ευρώ. Είναι βέβαια λιγότερες από πέρυσι, δείχνουν όμως ότι η προσπάθεια ανάκαμψης και βελτίωσης της αποδοτικότητας του ομίλου θα είναι δύσκολη.

Πέρυσι η Intralot εμφάνισε στα αποτελέσματα 9μήνου (λογιστικά) κέρδη 44,5 εκατ. ευρώ. Στην πραγματικότητα όμως είχε λειτουργικές ζημίες 44 εκατ. ευρώ. Το καθαρό θετικό αποτέλεσμα προέκυψε με συνυπολογισμό ως κέρδους των χρεών που διεγράφησαν με την συμφωνία αναδιάρθρωσης και το κούρεμα των ομολογιακών δανείων.

Η εμφανής βελτίωση που σημειώνεται φέτος είναι η δραστική περιστολή των ζημιών από συνεχιζόμενες δραστηριότητες στην οποία έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην τηλεδιάσκεψη. Σε ερώτηση για τα εκκρεμή σημεία στην αναχρηματοδότηση της εταιρείας ο κ. Σφάτος ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε πολλές συζητήσεις. «Υπάρχουν ιδέες που κυκλοφορούν, αλλά η αστάθεια στις αγορές θα απαιτούσε λίγη περισσότερη υπομονή. Στα ετήσια αποτελέσματα θα έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες για να δώσουμε», κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι  εταιρεία έχει ξεκινήσει την διαδικασία για την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ωστόσο το κλίμα αβεβαιότητας στις διεθνείς αγορές δημιουργεί νέα δεδομένα.

Σημειώνεται πως η Intralot αποτελεί έναν από τους τρεις προμηθευτές που διατηρούν συμβάσεις με τις κρατικές λοταρίες για την προμήθεια συστημάτων τυχερών παιχνιδιών, δικτύων επικοινωνίας λιανικής πώλησης καθώς και εξοπλισμού σημείων πώλησης στις ΗΠΑ. Το 2003 έγινε η πρώτη μη-αμερικανική εταιρεία που κέρδισε διαγωνισμό για την παροχή συστήματος στην κρατική Λοταρία της Νεμπράσκα, ενώ σήμερα δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ μέσω 12 συμβάσεων σε ισάριθμες πολιτείες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v