Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναβάθμισε την Τράπεζα Πειραιώς η DBRS

Τη σημαντική βελτίωση στην ποιότητα ενεργητικού της ελληνικής τράπεζας καταγράφει ο οίκος, που ανεβάζει το rating σε B (high). Ενισχυμένη η κεφαλαιακή θέση και η ρευστότητα.

Αναβάθμισε την Τράπεζα Πειραιώς η DBRS

Σε B (high) από Β αναβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση της Τράπεζας Πειραιώς η DBRS, θέτοντας σταθερό outlook στην αξιολόγηση. 

Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, η αναβάθμιση αντικατοπτρίζει την πρόσφατη σημαντική βελτίωση της ποιότητας του ενεργητικού του Ομίλου, ενώ επισημαίνεται ότι παραμένει αδύναμη σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.

Η άποψή μας είναι ότι η Πειραιώς θα είναι σε θέση να διατηρήσει ένα ισχυρότερο προφίλ κινδύνου σε σύγκριση με το πρόσφατο παρελθόν, ακόμη και όταν ενσωματώνει την αναμενόμενη πίεση από τον υψηλό πληθωρισμό και την ασθενέστερη οικονομική ανάπτυξη, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης απομόχλευσης και της καθαρής πιστωτικής επέκτασης καθώς και της ισχυρής κάλυψης έναντι των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs).

Η αναβάθμιση ενσωματώνει επίσης την ενίσχυση της κεφαλαιακής θέσης του τραπεζικού ομίλου, με τον οίκο να αναμένει ότι η Πειραιώς θα διατηρήσει την εσωτερική δημιουργία κεφαλαίων υποστηριζόμενη από υψηλότερα περιθώρια επιτοκίων και χαμηλότερο πιστωτικό κόστος, δεδομένου του βελτιωμένου προφίλ κινδύνου.

Για τον ίδιο λόγο, η DBRS αναμένει ισχυρότερη δημιουργία βασικών κερδών, αντανακλώντας τη βελτιωμένη λειτουργική απόδοση μετά από μια βαθιά διαδικασία αναδιάρθρωσης.

Η αξιολόγηση συνεχίζει να λαμβάνει υπόψη το ισχυρό εγχώριο franchise της Πειραιώς στη λιανική και εταιρική τραπεζική και τη μέτρια διαφοροποίηση των δραστηριοτήτων της. Θεωρεί ισχυρή τη χρηματοδότηση και τη ρευστότητα της Πειραιώς, αν και παραμένει δυνητικά ευάλωτη σε κραδασμούς.

Η αξιολόγηση ενσωματώνει επίσης το υψηλό επίπεδο αναβαλλόμενων φορολογικών πιστώσεων (DTC) που περιλαμβάνονται στην κεφαλαιακή διάρθρωση του ομίλου, το οποίο ο οίκος θεωρεί ασθενέστερη μορφή κεφαλαίου.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v