Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Viva Wallet: Ο… θησαυρός του stock option plan και η JP Morgan

Τροποποιήθηκαν οι όροι του προγράμματος έκδοσης δικαιωμάτων προαίρεσης. Η εγγυημένη απόδοση και το κέρδος ως 42,5 εκατ. ευρώ αν ολοκληρωθεί η συναλλαγή με τη JP Morgan. Οι αποφάσεις της έκτακτης γενικής συνέλευσης.

Viva Wallet: Ο… θησαυρός του stock option plan και η JP Morgan

Εγκρίθηκε, ομόφωνα, από τους μετόχους της Viva Wallet η τροποποίηση του προγράμματος δικαιωμάτων προαίρεσης για απόκτηση μετοχών (stock option plan) που αφορά σε στελέχη και προσωπικό της εταιρείας και αποφασίστηκε ο τερματισμός του, εφόσον ολοκληρωθεί η συναλλαγή απόκτησης από την JP Morgan του 48,5% της Viva.

Ειδικότερα, προβλέπεται να εκδοθούν 35.000 δικαιώματα προαίρεσης απόκτησης μετοχών, τα οποία αντιστοιχούν, σε περίπτωση ολικής εξάσκησης, σε 35 χιλ. μετοχές. Ως τιμή διάθεσης ορίστηκαν τα 82,45 ευρώ ανά μετοχή, επίπεδα στα οποία διενεργήθηκε η τελευταία αύξηση κεφαλαίου (Μάρτιος 2018).

Τα πιστοποιητικά δικαιωμάτων προαίρεσης θα αποδοθούν στους δικαιούχους, είτε μέχρι την ολοκλήρωση της συμφωνίας με την JP Morgan, είτε μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα. Και στις δύο περιπτώσεις πρόκειται για διαδικασία εξπρές καθώς η προθεσμία ολοκλήρωσης της συναλλαγής με τη JP Morgan έληξε τυπικά στο τέλος Νοεμβρίου και έλαβε μικρή παράταση τουλάχιστον 10 ημερών.

Οι δικαιούχοι θα βγάλουν εγγυημένο κέρδος 45 ευρώ ανά μετοχή. Και αυτό επειδή το πρόγραμμα προβλέπει ότι θα πωλήσουν τουλάχιστον προς 127,45 ευρώ ανά μετοχή. Αν, όμως, κλείσει η συναλλαγή με την JP Morgan, οι δικαιούχοι του προγράμματος θα πωλήσουν, άμεσα, σε αντίστοιχη αποτίμηση (πέριξ του 1,6 δισ. ευρώ).

Αν η παραπάνω αποτίμηση συμπίπτει με το equity value, η τιμή πώλησης διαμορφώνεται σε 1.217 ευρώ ανά μετοχή και οι δικαιούχοι του προγράμματος θα εισπράξουν ως 42,5 εκατ. ευρώ. Σε περίπτωση άσκησης του δικαιώματος αμέσως πριν την ολοκλήρωση (closing ) της συναλλαγής με την JP Morgan, η σχετική συμφωνία περί πώλησης και μεταβίβασης των μετοχών θα αποτελεί «συμφωνία μεταβίβασης μετοχών κτήσης» (Acquired Shares Transfer Agreement” όπως αναφέρεται στο SPA)

Υπενθυμίζεται ότι η Viva διαθέτει 964.942 κοινές ονομαστικές μετοχές και 314.655 ονομαστικές προνομιούχες μετοχές Α σειράς.

Τέλος, η Viva θα παράσχει πίστωση στους δικαιούχους του προγράμματος υπό τον όρο ότι το ποσό που απαιτείται για την αποπληρωμή της πίστωσης θα παρακρατηθεί από το ποσό του τιμήματος πώλησης. Αν χαλάσει το deal με JP Morgan και δεν ενσκήψουν νέοι επενδυτές τη διετία 2023-24, θα εξαγοράσει τις μετοχές που προέρχονται από την εξάσκηση δικαιωμάτων η εταιρεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v