Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Attica Bank: Με αναλογία 3,51 νέες μετοχές για κάθε μια παλιά η ΑΜΚ των 473,3 εκατ. ευρώ

Η τράπεζα θα εκδώσει 35.062.731 νέες κοινές μετοχές ονομαστικής αξίας €0,05 εκάστης με καταβολή μετρητών και διάθεση αυτών, με τιμή διάθεσης €13,50 ανά μετοχή.

Attica Bank: Με αναλογία 3,51 νέες μετοχές για κάθε μια παλιά η ΑΜΚ των 473,3 εκατ. ευρώ

Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank κατά 473,3 εκατ. ευρώ καλούνται να εγκρίνουν οι μέτοχοι της τράπεζας στην έκτακτη γενική συνέλευση της 30ης Δεκεμβρίου. 

Η τράπεζα θα εκδώσει 35.062.731 νέες κοινές μετοχές ονομαστικής αξίας €0,05 εκάστης με καταβολή μετρητών και διάθεση αυτών, με τιμή διάθεσης €13,50 ανά μετοχή, μέσω δημόσιας προσφοράς με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των υφιστάμενων μετόχων της Τράπεζας. 

Σύμφωνα με το προσχέδιο αποφάσεων της γενικής συνέλευσης, οι έχοντες δικαίωμα προτίμησης στην Αύξηση θα δικαιούνται να αποκτήσουν Νέες Μετοχές με αναλογία 3,51 Νέες Μετοχές για κάθε μία παλιά μετοχή της Εταιρίας.

Η διαφορά μεταξύ της ονομαστικής αξίας των Νέων Μετοχών και της τιμής διάθεσης αυτών, ήτοι συνολικά €471.593.731,95, σε περίπτωση πλήρους κάλυψης της Αύξησης, θα αχθεί σε πίστωση του λογαριασμού των ιδίων κεφαλαίων της Τράπεζας «Διαφορά υπέρ το άρτιο».

Τον Σεπτέμβριο του 2022, η Τράπεζα έλαβε από το ΤΧΣ, το TMEΔE και την Ellington SA επιστολή σχετικά με την κατ΄ αρχήν συμφωνία σχετικά με την επερχόμενη δεύτερη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας, μεταξύ του ΤΧΣ και των ΤΜΕΔΕ, Ellington SA και Rinoa Ltd (οι «Ιδιώτες Επενδυτές»).

Η Επιστολή του Σεπτεμβρίου προβλέπει ότι βασική αρχή της κατ΄ αρχήν συμφωνίας είναι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας κατά ποσό €490 εκατ. εντός του έτους 2022, εκ των οποίων περίπου €459 εκατ. θα καλυφθούν από το ΤΧΣ και τους Ιδιώτες Επενδυτές.

Στην περίπτωση του ΤΧΣ, οποιαδήποτε τέτοια επένδυση στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας θα γίνει σύμφωνα με το Άρθρο 8.7 του Νόμου του ΤΧΣ (το οποίο μπορεί να περιλαμβάνει τη διενέργεια μελέτης βιωσιμότητας). Η Τράπεζα ενημερώθηκε επίσης για Συμφωνία Βασικών Όρων (Key Terms Agreement) που συνήφθη στις 30 Σεπτεμβρίου 2022 μεταξύ του ΤΧΣ και των Ιδιωτών Επενδυτών.

Η Συμφωνία Βασικών Όρων, η οποία διέπεται από το ελληνικό δίκαιο και εκφράζεται ως νομικά δεσμευτική, καταγράφει την πρόθεση των μερών να διαπραγματευτούν καλή τη πίστη και να συνάψουν μια μακροχρόνια συμφωνία εγγραφής και επένδυσης και συμφωνία μετόχων που αντικατοπτρίζει το περιεχόμενο της Συμφωνίας Βασικών Όρων. Επιπλέον, η Συμφωνία Βασικών Όρων καταγράφει ότι η επένδυση κεφαλαίου περιλαμβάνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά τα αντίστοιχα λεχθέντα στην Επιστολή του Σεπτεμβρίου 2022 καθώς και οποιοδήποτε χρηματοπιστωτικό μέσο ή άλλο μέσο 4 που επιτρέπει στο ΤΧΣ να μειωθεί και να φτάσει στο τελικό μερίδιο του (36,5%). Αναλυτική αναφορά των προβλεπόμενων στα άνω έγγραφα περιλαμβάνεται στο από 17-11-2022 Ενημερωτικό Δελτίο της Τράπεζας που εγκρίθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v