Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Medicon: Στα 2,97 εκατ. τα κέρδη εννεαμήνου, σταθερός ο τζίρος

Η εσιηγμένη εμφάνισε κύκλο εργασιών 15,41 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο, με τα EBITDA να διαμορφώνονται στα 4,26 εκατ. ευρώ. Οι προοπτικές.

Medicon: Στα 2,97 εκατ. τα κέρδη εννεαμήνου, σταθερός ο τζίρος

Σε συνέχεια της επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς η οποία κοινοποιήθηκε στην «MEDICON HELLAS AE ΑΥΤΟΜΑΤΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ & ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΙΑ» την 09/11/2022, σχετικά με τις γνωστοποιήσεις για τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης, των πολεμικών συγκρούσεων στην Ουκρανία και του μακροοικονομικού περιβάλλοντος εν γένει στα οικονομικά μεγέθη της Εταιρείας και του Ομίλου, η Medicon Hellas προβαίνει στην παρακάτω ανακοίνωση.

Έσοδα από πωλήσεις, τα κέρδη προ φόρων και τόκων (EBIT), και τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA), για το γ΄ τρίμηνο της χρήσης 2022 και σε σωρευτική βάση, καθώς και τα αντίστοιχα συγκριτικά μεγέθη της περσινής περιόδου

                                                     ΕΤΑΙΡΙΑ

2. Σημαντικές μεταβολές στην δανειακή θέση ή/και κεφαλαιακή διάρθρωση καθώς και λοιπά μεγέθη της κατάστασης χρηματοοικονομικής θέσης, οι οποίες έλαβαν χώρα κατά το γ' τρίμηνο του 2022

Κατά την 30/9/2022, δεν υπήρξαν σημαντικές μεταβολές στη δανειακή θέση ή/και κεφαλαιακή διάρθρωση, καθώς και λοιπά μεγέθη της κατάστασης χρηματοοικονομικής θέσης της Εταιρίας, σε σχέση με τα αντίστοιχα μεγέθη κατά την 30/6/2022.

3. Επιπτώσεις από την Ενεργειακή Κρίση και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ενεργειακή κρίση, έχουν προκαλέσει ελλείψεις και άνοδο τιμών σε πολλά αγαθά, και κατ' επέκταση στις πρώτες ύλες και εμπορεύματα τα οποία προμηθεύεται η εταιρεία, με επιπτώσεις στα αποτελέσματα της χρήσης.

Η μεσοσταθμική αύξηση στην τιμή αγοράς των πρώτων υλών ανέρχεται στο 6%, ενώ παράλληλα έχει αυξηθεί ο χρόνος παράδοσης από 15 σε 30 ημέρες κυρίως για πρώτες ύλες από Ιαπωνία αλλά και Αμερική, Γερμανία.

Δε τίθεται θέμα για την προμήθεια πρώτων υλών συγκεκριμένα από Ουκρανία ή Ρωσία, καθώς δεν βρίσκονται ανάμεσα στους προμηθευτές μας.

Οι ανωτέρω ποσοτικές, αλλά και ποιοτικές επιπτώσεις των γεγονότων αυτών στη λειτουργία της Εταιρίας και του Ομίλου βρίσκονται υπό συνεχή παρακολούθηση και αξιολόγηση , ώστε στο πλαίσιο της παρούσας δύσκολης περιόδου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία τους.

Επισκόπηση για την περίοδο 1.7.2022 έως 30.9.2022

Για την περίοδο 1.7.2022 – 30.9.2022 υπήρξε μια υποχώρηση τόσο του κύκλου εργασιών, όσο και των κερδών της εταιρείας και του Ομίλου, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο της χρήσης 2021.

Η μείωση του κύκλου εργασιών οφείλεται κυρίως στην υποχώρηση της Πανδημίας, ενώ η παράλληλη αύξηση των εξόδων ως απόρροια της κρίσης, οδήγησε στην μείωση του κέρδους.

4. Προοπτικές

Ο υψηλός ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ το 2021 επιβραδύνθηκε το 2022, εξαιτίας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου 2022 η οποία συνεχίζεται.

Το μέγεθος και η διάρκεια των επιπτώσεων εξαρτώνται από την εξέλιξη του πολέμου, τον αντίκτυπο των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί και τον τρόπο αντίδρασης της δημοσιονομικής και νομισματικής πολιτικής.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία παγιώνει τους κινδύνους για την πορεία του πληθωρισμού, τροφοδοτεί τις πληθωριστικές προσδοκίες και επηρεάζει αρνητικά τις καταναλωτικές και επενδυτικές αποφάσεις, επιβραδύνοντας την αναπτυξιακή δυναμική.

Όσον αφορά στην αλυσίδα εφοδιασμού, ο όμιλος καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να εξασφαλίσει τα αποθέματα τα οποία απαιτούνται για να καλύψουν τις παραγγελίες στην αμέσως επόμενη περίοδο.

Η κύρια προτεραιότητα μας είναι η διατήρηση της υψηλής ποιότητας πάντα με γνώμονα την εξυπηρέτηση των πελατών, την προστασία των εργαζομένων μας και της κοινωνίας στο σύνολο της.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v