Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Prodea: Νέα επένδυση σε ξενοδοχείο από κοινού με Χρ. Παπαχριστοφόρου

Η Prodea απέκτησε το 49% της V Tourism συμφερόντων Παπαχριστοφόρου. Η εταιρεία αγοράζει ακίνητο στη Μήλο, επί του οποίου λειτουργεί ήδη ξενοδοχειακή μονάδα. Τα σχέδια για επέκταση με 100 επιπλέον σουίτες ως το 2025.

Prodea: Νέα επένδυση σε ξενοδοχείο από κοινού με Χρ. Παπαχριστοφόρου

Μειοψηφική συμμετοχή 49% σε επένδυση αγοράς ακινήτων και επέκτασης ξενοδοχειακής μονάδας στη Μήλο απέκτησε, πρόσφατα, η Prodea, διαμορφώνοντας έναν νέο κοινοπρακτικό σχήμα στον ξενοδοχειακό τομέα, αυτή τη φορά με εταιρεία συμφερόντων της οικογένειας Χριστόφορου Παπαχριστοφόρου, εκτελεστικού προέδρου της ΑΕΕΑΠ.

Όπως προκύπτει από τις αναρτήσεις στο ΓΕΜΗ η Prodea απέκτησε το 49% της V Tourism. Το υπόλοιπο 51% ελέγχεται από την Invel Real Estate Milos Ltd, της οποίας πραγματικοί δικαιούχοι, όπως αναφέρει η έκθεση αξιολόγησης του ΣΟΛ, είναι ο πρόεδρος του Δ. Σ της Prodea (Χρ. Παπαχριστοφόρου) και μέλη της οικογενείας του.

Η συμμετοχή της Prodea στη V Tourism αποκτήθηκε, μετά τη δημοσίευση οικονομικών καταστάσεων 9μήνου (σ.σ. 1η Δεκεμβρίου) καθώς σε αυτές δεν περιλαμβάνεται αναφορά στην εταιρεία. Το πιο πιθανό είναι ότι η Prodea απέκτησε το 49%, μέσω αύξησης κεφαλαίου, ύψους 6,85 εκατ. ευρώ, στην οποία προχώρησε η V Tourism στις 23 Δεκεμβρίου. Μετά την ΑΜΚ, η V Tourism σταμάτησε να είναι μονοπρόσωπη. Μέχρι τότε ως μοναδικός μέτοχος της V Tourism εμφανιζόταν ο Βασίλειος Ζέρρης.

Η V Tourism προχωρά άμεσα στην αγορά ακινήτων ( αγροτεμαχίων), επί των οποίων έχει ανεγερθεί η ξενοδοχειακή μονάδα πέντε αστέρων White Coast Pool Suites στη Μήλο, δυναμικότητας 30 δωματίων. Το τίμημα για την αγορά των ακινήτων ανέρχεται σε 14,85 εκατ. ευρώ και πωλητές είναι δύο φυσικά πρόσωπα.

Η συνολική επιφάνεια των δύο αγροτεμαχίων, επί των οποίων έχει ανεγερθεί το ξενοδοχειακό συγκρότημα, ανέρχεται σε 29.421,73 τ.μ., ενώ το συγκρότημα είναι μισθωμένο στην V Tourism, η οποία το ανέπτυξε και κατέχει όλες τις απαραίτητες άδειες για την λειτουργία και εκμετάλλευση του.

Μέρος του τιμήματος θα χρηματοδοτηθεί με δανεισμό 10 εκατ. ευρώ από την Eurobank. Για να χορηγήσει η τράπεζα το δάνειο, Prodea και η εταιρεία συμφερόντων Χριστόφορου Παπαχριστοφόρου θα ενεχυριάσουν (σύμβαση σύστασης ενεχύρου 1ης τάξης) το 100% των μετοχών της V Tourism.

Επιπρόσθετα, η V Tourism προχώρησε στις 23 Δεκεμβρίου σε αύξηση κεφαλαίου κατά 6,85 εκατ. ευρώ, η οποία προορίζεται για την κάλυψη ίδιας συμμετοχής στην παραπάνω επένδυση. Κατά την ίδια γενική συνέλευσης εξελέγη νέο Δ.Σ, ενώ αποφασίστηκε η μεταφορά της έδρας στο κτήριο που στεγάζει τη Prodea.

Θα προστεθούν άλλες 100 σουίτες ως το 2025

Το σχέδιο προβλέπει την επέκταση του υφιστάμενου ξενοδοχειακού συγκροτήματος με απώτερο στόχο τη δημιουργία ενός πολυτελούς ξενοδοχείου με σουίτες συνολικής δυναμικότητας 130 κλινών.

Σύμφωνα με το επιχειρηματικό σχέδιο η V Tourism θα διορίσει στρατηγικά έναν ξενοδοχειακό φορέα, βάσει συμφωνίας διαχείρισης ξενοδοχείου. Στη συνέχεια, ο στόχος είναι να υπογραφεί συμφωνία franchise με ένα κορυφαίο διεθνές εμπορικό σήμα (π.χ. Marriott) και να αναπτυχθούν 100 επιπλέον σουίτες, ένα SPA και ένα επώνυμο εστιατόριο.

Η πολεοδομική έγκριση για την ανάπτυξη 28 σουιτών έχει ήδη χορηγηθεί και προβλέπεται ότι το ακίνητο μπορεί να αναπτυχθεί περαιτέρω με την προσθήκη 72 επιπλέον σουιτών και τελικώς να δημιουργηθεί ένα πολυτελές ξενοδοχείο 130 δωματίων, επιφάνειας 5.634 τ.μ. Η κατασκευή των επιπλέον κλινών θα γίνει σε διαφορετικές φάσεις και αναμένεται να διαρκέσει έως το 2025.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v