Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιπλέον 3,2% στην Ελληνική Τράπεζα πήρε η Eurobank

Το ποσοστό αγοράστηκε έναντι 16,74 εκατ. ευρώ από επενδυτικά κεφάλαια τα οποία διαχειρίζεται η Senvest Management LLC.

Επιπλέον 3,2% στην Ελληνική Τράπεζα πήρε η Eurobank

Την απόκτηση επιπλέον ποσοστού στην κυπριακή τράπεζα ανακοίνωσε η Eurobank που έχει ήδη υπογράψει σύμβαση με την Wargaming Group Limited που θα ανεβάσει το συνολικό ποσοστό της στο 29,2%.

Αναλυτικά: 

Η Τράπεζα Eurobank Ανώνυμη Εταιρεία («Eurobank»), θυγατρική της «Eurobank Ergasias Υπηρεσιών και Συμμετοχών Ανώνυμη Εταιρεία» («Eurobank Holdings»), ανακοινώνει την απόκτηση ποσοστού 3,2% (13.230.000 μετοχές) στην Ελληνική Τράπεζα Δημόσια Εταιρεία Λτδ («Ελληνική Τράπεζα») από επενδυτικά κεφάλαια τα οποία διαχειρίζεται η Senvest Management LLC, έναντι τιμήματος €16,74 εκ.

Η συμμετοχή της Eurobank στην Ελληνική Τράπεζα ανέρχεται πλέον σε 15,8%. Επιπλέον, υπενθυμίζεται ότι την 1η Δεκεμβρίου 2022 ανακοινώθηκε η σύναψη σύμβασης αγοραπωλησίας μετοχών («SPA») με τη Wargaming Group Limited, σύμφωνα με την οποία η Eurobank έχει συμφωνήσει να αποκτήσει επιπλέον ποσοστό 13,41% στην Ελληνική Τράπεζα, υπό την αίρεση λήψης των σχετικών εγκρίσεων από τις ρυθμιστικές αρχές. Ως εκ τούτου, μετά την ολοκλήρωση της υπό το SPA αγοραπωλησίας, η συμμετοχή της Eurobank στην Ελληνική Τράπεζα θα ανέλθει σε 29,2%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v