Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Fast track» για την επένδυση 280 εκατ. της Grivalia Hospitality στους Πεταλιούς

Την υπαγωγή σε καθεστώς στρατηγικής επένδυσης και fast track διαδικασίες αδειοδότησης διεκδικεί η νέα επένδυση στους Πεταλιούς. Προς ολοκλήρωση τρία projects μέσα στο 2023. Σχέδια για δύο ακόμη υπερπολυτελείς τουριστικές αναπτύξεις.

«Fast track» για την επένδυση 280 εκατ. της Grivalia Hospitality στους Πεταλιούς

Στην υποβολή φακέλου στο Enterprise Greece, προκειμένου η νέα μεγάλη επένδυσή της στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Πεταλιών να ενταχθεί στο καθεστώς των Στρατηγικών Επενδύσεων και στις πρόνοιες για fast track διαδικασίες αδειοδότησης, προχώρησε η Grivalia Hospitality.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Γ. Χρυσικό, η έκταση προς ανάπτυξη στο Μεγάλο Πετάλι έχει ήδη αποκτηθεί από τους πρώην ιδιοκτήτες. Τα επόμενα βήματα αφορούν στην αδειοδότηση της επένδυσης συνολικού ύψους 280 εκατ. ευρώ, η οποία εξαιτίας των «πράσινων» χαρακτηριστικών της θα διεκδικήσει επίσης πόρους χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Σημειώνεται ότι το παραπάνω συνολικό ποσό επένδυσης αφορά τόσο στο κόστος κτήσης γης όσο και στην υλοποίηση της high end τουριστικής επένδυσης. Το τίμημα για την απόκτηση της έκτασης δεν είναι ανακοινώσιμο.

Κατά τις εκτιμήσεις της διοίκησης της Grivalia Hospitality, εφόσον ολοκληρωθεί η αδειοδοτική διαδικασία εντός του 2023, η επένδυση έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης εντός του 2025. Σύμφωνα δε με τον κ. Χρυσικό, η συμφωνία διαχείρισης με τον ξένο τουριστικό operator της επένδυσης βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και θα ανακοινωθεί σύντομα, πριν την ολοκλήρωση των αδειοδοτήσεων.

Πέραν του νέου project, η εταιρεία αναμένεται να ολοκληρώσει εντός της τρέχουσας χρήσης τις δρομολογημένες επενδύσεις στο One&OnlyAesthesis στα Αστέρια Γλυφάδας, το Avantmar στην Πάρο, αλλά και project δημιουργίας camping 5 αστέρων στη Βούλα (VoulaProject κ.ά.), αυξάνοντας το χαρτοφυλάκιό της στα 600 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, όπως ήδη έχει αναφέρει ο κ. Χρυσικός, πέρα από την επίσημη ανακοίνωση εκκίνησης της επένδυσης στους Πεταλιούς, η Grivalia Hospitality έχει στο επενδυτικό της στόχαστρο δύο ακόμη νέες green field επενδύσεις αντίστοιχου βεληνεκούς, για τις οποίες βρίσκεται σε φάση διαπραγματεύσεων και σχεδιασμού.

Με βάση τα παραπάνω, εκτιμάται πως η εταιρεία μετά την ολοκλήρωση των υπό ανάπτυξη έργων θα ελέγχει χαρτοφυλάκιο 1,5 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v