Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μουζάκης: Το «μενού» της έκτακτης ΓΣ που ζήτησε η μειοψηφία

Μεταξύ των θεμάτων και η αποχώρηση από το ΔΣ του CEO Μάνου Παυλάκη, ο οποίος έχει παραιτηθεί εδώ και κάποιες μέρες. Η διαχείριση των ανοιχτών υπολοίπων των πελατών και η εγγυητική οφειλή.

Μουζάκης: Το «μενού» της έκτακτης ΓΣ που ζήτησε η μειοψηφία

Εκκρεμότητες και ζητήματα που έρχονται από το μακρινό παρελθόν καλείται να συζητήσει η επικείμενη έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της κλωστοβιομηχανίας Μουζάκης που συγκλήθηκε στις 30 Ιανουαρίου, μετά από αίτημα μετόχου μειοψηφίας.

Μέσα σ’ αυτά τα ζητήματα, περιλαμβάνεται πιθανότατα και η αποχώρηση από το Διοικητικό Συμβούλιο της εισηγμένης του κ. Μάνου Παυλάκη, ο οποίος έχει ήδη παραιτηθεί εδώ και κάποιες ημέρες από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Οι λόγοι της παραίτησης δεν είναι γνωστοί, ενώ η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί έκπληξη καθώς επί της θητείας του κ. Παυλάκη η εταιρεία προχώρησε στην αποδοτική αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της και κατάφερε να επιστρέψει σε κερδοφόρο πορεία.

Πέραν αυτού, δύο άλλα θέματα που πρόκειται να απασχολήσουν την προσεχή έκτακτη γενική συνέλευση είναι:

α) Η συζήτηση και λήψη αποφάσεων περί διαχείρισης ορισμένων ανοιχτών υπολοίπων πελατών, με παράγοντες της αγοράς να πιθανολογούν ότι πρόκειται για υπόλοιπα που οφείλει στην εισηγμένη συγγενής εταιρεία που ελέγχεται από μέλη της οικογένειας Μουζάκη.

β) Η συζήτηση και λήψη αποφάσεων περί διαχείρισης εγγυητικής οφειλής της Εταιρείας προς πιστωτικά ιδρύματα λόγω δανειακών υποχρεώσεων της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΗΛΙΟΣ Βιομηχανία Πλεκτικής Ανώνυμος Βιομηχανική και Εμπορική Εταιρεία». Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μια εγγύηση που είχε δώσει η εισηγμένη το έτος 2007 και είναι της τάξεως των τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ. Η «Ήλιος» είναι κατά 50% θυγατρική της εταιρείας «Πεταλούδα» η οποία ελέγχεται από μέλη της οικογένειας Μουζάκη.

Πάντως, η εισηγμένη εταιρεία παρά τα προβλήματα που απασχολούν τον κλωστοϋφαντουργικό κλάδο (πχ φτηνές εισαγωγές από Ασία, εκτίναξη ενεργειακού κόστους) εμφάνισε στο εννεάμηνο του 2022 προ φόρων κέρδη 521 χιλ. ευρώ, ενώ στις 30/6/2022 διέθετε θετικό καθαρό ταμείο της τάξεως του ενός εκατ. ευρώ. Οι οφειλές της εισηγμένης προς τους κληρονόμους του αειμνήστου Ελευθερίου Μουζάκη κυμαίνονται γύρω στα 19 εκατ. ευρώ και κατά τα τελευταία χρόνια βαίνουν μειούμενες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v