Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ποιοι μοιράζονται τα ιμάτια της αλυσίδας Αρβανιτίδης

Ποιες αλυσίδες «κέρδισαν» στον νέο γύρο πλειστηριασμών καταστήματα της πτωχευμένης αλυσίδας Αρβανιτίδης. Νέο μπρα ντε φερ σήμερα και αύριο.

Ποιοι μοιράζονται τα ιμάτια της αλυσίδας Αρβανιτίδης

Οι αλυσίδες Family, Πίτσιας και Γούλας (Εγνατία σούπερ μάρκετ) και το SPV της Fortress, το Poseidon, μοιράστηκαν τα «ιμάτια» (ακίνητα) της πτωχευμένης αλυσίδας Αρβανιτίδη στους πλειστηριασμούς που διενήργησε η ΕΥ την περασμένη εβδομάδα.

Σήμερα και αύριο πραγματοποιείται ο νέος και τελευταίος γύρος πλειστηριασμών των ασημικών της υπό ειδική διαχείριση αλυσίδας σούπερ μάρκετ Αρβανιτίδης (Μαρία ΑΒΕΕ).

Αν και παραμένει άγνωστο ποιοι και πόσοι θα ενδιαφερθούν για τα «ασημικά» της υπό ειδική διαχείριση αλυσίδας super market Αρβανιτίδης (Μαρία ΑΒΕΕ), δεν πρέπει να θεωρείται απίθανο στους νέους αυτούς πλειστηριασμούς να διασταυρώσουν τα ξίφη τους γνωστοί παίκτες του εγχώριου λιανεμπορίου. Όπως παραδείγματος χάριν η METRO και η αλυσίδα Μασούτης, που είχαν κοντραριστεί τον περασμένο Οκτώβριο, στον πρώτο γύρο πλειστηριασμών, για ένα κατάστημα στον Πολύγυρο.

Η Μασούτης σίγουρα δεν επιθυμεί να αφήσει ελεύθερο το πεδίο στους ανταγωνιστές της να ενισχύσουν την παρουσία τους εντός της έδρας της, δηλαδή στη Β. Ελλάδα. Όμως δεν πρέπει να αποκλείεται το ενδεχόμενο στους πλειστηριασμούς που θα «τρέξουν» σήμερα και αύριο, να διεκδικήσουν καταστήματα αλυσίδες που θέλουν να ενισχύσουν την παρουσία τους στην περιοχή, όπως η ΑΒ Βασιλόπουλος.

Η εταιρεία ΜΑΡΙΑ ΑΒΕΕ στο τέλος του 2019 εμφάνιζε αξία ενεργητικού ύψους 26 εκατ. ευρώ περίπου, εκ των οποίων τα 21 εκατ. ευρώ αφορούσαν ακίνητα που διαθέτει στην κατοχή της, τα περισσότερα εκ των οποίων αφορούν εμπορικά καταστήματα που άλλοτε ιδιοχρησιμοποιούνταν από την οικογενειακή αλυσίδα λιανεμπορίου. Μετά την πώληση του δικτύου το 2014 προς την Καρυπίδης, τη συμφωνία μετατροπής σε Μαρινόπουλος και τη γνωστή αναδιάρθρωση ολόκληρου του κλάδου του οργανωμένου λιανεμπορίου, τα ιδιόκτητα καταστήματα της οικογένειας είναι ως σήμερα επί το πλείστον μισθωμένα από τις υπόλοιπες αλυσίδες του χώρου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v