Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

PeopleCert: Βάζει στόχο να γίνει «decacorn» με αποτίμηση 10 δισ. σε μια 5ετία

Ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο πρόγραμμα έχει σχεδιάσει ο ιδρυτής της και CEO Βύρωνας Νικολαΐδης, βασιζόμενος στον ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 40% που παρουσιάζει τα τελευταία 10 χρόνια. Στόχος είναι η εταιρεία να γίνει decacorn (αξία £10 δισ.) και ταυτόχρονα να προχωρήσει σε νέες εξαγορές.

PeopleCert: Βάζει στόχο να γίνει «decacorn» με αποτίμηση 10 δισ. σε μια 5ετία

Με αποτίμηση που ξεπερνά τα 2,9 δισ., υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και με σημαντική αύξηση μεγεθών στο 9μηνο του 2022 η PeopleCert από unicorn στοχεύει πλέον -έχοντας διανύσει το 1/3 της απόστασης- να γίνει μέσα στην επόμενη πενταετία decacorn!

Στα σχέδια του ιδρυτή της και CEO Βύρωνα Νικολαΐδη, όπως ανέφερε σε παρουσίαση της εταιρείας στα νέα γραφεία της εταιρείας στο Λονδίνο, περιλαμβάνονται εξαγορές πολύ σημαντικών στην παγκόσμια αγορά της πιστοποίησης οργανισμών.

Διαγράφοντας υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης -με ετήσιο ρυθμό περίπου 40% την τελευταία δεκαετία-, η εταιρεία σημείωσε ιστορικά επίπεδα αύξησης όλων των μεγεθών της.

Ο κύκλος εργασιών στο εννεάμηνο του 2022 αυξήθηκε 40,7%, τα Κέρδη προ Φόρων και Αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφωθήκαν πάνω από 71 εκατ. στερλίνες, ενώ το εννεάμηνο του 2022 ήταν ιστορικά το καλύτερο σε έσοδα και σε όγκο εξετάσεων.

Όπως ανέφερε ο κ. Νικολαΐδης, τα θεμέλια για δυναμική ανάπτυξη μπήκαν το 2012, όταν άρχισε να δραστηριοποιείται διεθνώς η εταιρεία, δημιουργώντας in house την πρωτοποριακή τεχνολογία  online proctoring και άλλες ψηφιακές εφαρμογές.

«Με την επιτυχημένη εξαγορά της βρετανικής εταιρείας Axelos τον Ιούλιο του 2021, εξαγορά η οποία την εδραίωσε ως το πρώτο ελληνικό unicorn, η PeopleCert υλοποιεί με ταχύτητα και συνέπεια τους στόχους της», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εξετάσεις από απόσταση με τηλεπιτήρηση

«Η τεχνολογία αυτή που επιτρέπει τις online εξετάσεις είναι δημιούργημα της PeopleCert. Επιστήμονες Πληροφορικής, ελληνικά μυαλά, που εργάζονται μέσα στην εταιρεία (πάνω από 80 άτομα στο R&D ) ανέπτυξαν συστήματα τηλε-εξετάσεων και τηλε-επιτηρήσεων που λειτουργούν 24/7/365 και καλύπτουν 25 γλώσσες με εκατοντάδες χιλιάδες εξετάσεων ετησίως», ανέφερε ο CEO της εταιρείας.

Με το λανσάρισμα του OLP αρχές του 2012, η PeopleCert ακολουθεί την ενδεδειγμένη διαδρομή ανάπτυξης μιας εταιρείας τεχνολογικής καινοτομίας και λίγο πριν τη δεκαετία, γίνεται ο πρώτος ελληνικός μονόκερος, μετά την αξιολόγησή της τον Ιούλιο του 2021 και την εισαγωγή του FTV Capital fund στη μετοχική της σύνθεση.

Η FTV Capital αποτελεί ένα fund που δραστηριοποιείται παγκοσμίως και διαχειρίζεται περίπου 7Β aum (assets under management). Βρίσκεται σταθερά ανάμεσα στα 25 μεγαλύτερα funds με σημαντικές επενδύσεις σε κεφάλαια ανάπτυξης κάθε χρόνο.

Βέλτιστες πρακτικές που έχουν υιοθετηθεί από κράτη και οργανισμούς

«Εάν θέλουμε ένα κράτος να λειτουργεί άρτια (on time και on budget), να λύσει τις χρόνιες παθογένειες, να εκσυγχρονιστεί, πρέπει να υιοθετήσει τα παγκόσμια πλαίσια βέλτιστων πρακτικών για τη διαχείριση έργων, προγραμμάτων και χαρτοφυλακίου (Prince2 & MSP) τα οποία έχουν: Αναπτυχθεί από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου για μια περίοδο 30 ετών, έχουν εγκριθεί από πολλές κορυφαίες κυβερνήσεις και 800 κρατικούς οργανισμούς σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων του Ηνωμένου Βασιλείου, των ΗΠΑ και της Αυστραλίας και έχουν υιοθετηθεί από τον ιδιωτικό τομέα και περισσότερες από 50.000 εταιρείες σε όλο τον κόσμο», κατέληξε ο κ. Νικολαΐδης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v