Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην κόρη του Μ. Ηλιόπουλου της SeaJets το 5,48% της MIG

Ποσοστό στην Marfin Investment Group εν όψει της Γενικής Συνέλευσης για την πώληση της Attica Group αποκτά η κα Δέσποινα Ηλιοπούλου, κόρη του «τιμονιέρη» της ανταγωνιστικής ακτοπλοϊκής εταιρίας.

Στην κόρη του Μ. Ηλιόπουλου της SeaJets το 5,48% της MIG

Το 5,48% της MIG ανακοινώθηκε σήμερα ότι απέκτησε η κα Δέσποινα Ηλιοπούλου, μέσω εταιριών που εδρεύουν στην Κύπρο. 

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, πρόκειται για την νεαρή κόρη του κ. Μάριου Ηλιόπουλου (φωτό), στα συμφέροντα του οποίου ανήκει η ακτοπλοϊκή εταιρία SeaJets.

Η μετοχική αυτή αλλαγή ανακοινώνεται λίγες μέρες πριν την κρίσιμη γενική συνέλευση της εισηγμένης που θα κληθεί να εγκρίνει την πώληση της Attica Group στην εταιρία STRIX Holdings με αντάλλαγμα την πλήρη εξόφληση του δανεισμού της MIG ύψους 443,8 εκατ. ευρώ.  

Επισημαίνεται ότι η Seajets είναι ανταγωνιστική ακτοπλοϊκή εταιρία που δραστηριοποιείται από το 1989 στα νησιά των Κυκλάδων και την Κρήτη με 17 πλοία τύπου καταμαράν.    

Η ανακοίνωση της MIG

Η «MARFIN INVESTMENT GROUP» ανακοινώνει, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, ότι την 31.1.2023 η εταιρία «RATIO HOLDING LTD» και η κυρία Δέσποινα Ηλιοπούλου υπέβαλαν στην Εκδότρια τις από 31.1.2023 γνωστοποιήσεις σημαντικών μεταβολών σε δικαιώματα ψήφου, από τις οποίες προκύπτουν τα ακόλουθα:

Λόγος υποβολής γνωστοποίησης: Απόκτηση χρηματοπιστωτικών μέσων

Στοιχεία υπόχρεων: «RATIO HOLDING LTD» και Δέσποινα Ηλιοπούλου

Ημερομηνία δημιουργίας της υποχρέωσης γνωστοποίησης: 30.1.2023

Συνολικές θέσεις:

Ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου προερχόμενων από μετοχές πριν από την κρίσιμη μεταβολή:

  • Ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου προερχόμενων από μετοχές μετά από την κρίσιμη μεταβολή: 5,48% επί του συνόλου δικαιωμάτων ψήφου της Εκδότριας Σύνολο δικαιωμάτων ψήφου μετά από την κρίσιμη μεταβολή: 51.525.000 δικαιώματα ψήφου που ενσωματώνονται σε μετοχές άμεσα κατεχόμενες (επί συνολικού αριθμού 939.510.748 δικαιωμάτων ψήφου της Εκδότριας).

Αλυσίδα ελεγχομένων επιχειρήσεων μέσω των οποίων ουσιαστικά κατέχονται τα δικαιώματα ψήφου:

Η κυρία Δέσποινα Ηλιοπούλου ελέγχει την εταιρία «RATIO HOLDING LTD» και μέσω αυτής την εταιρία «WARRIOR SHIPPING LTD».

Πρόσθετες Πληροφορίες:

Τα δικαιώματα ψήφου της ανωτέρου μετόχου θα ασκούνται σε Γενικές Συνελεύσεις των Μετόχων της Εκδότριας μέσω του πληρεξουσίου κ. Αλέξανδρου Κοντογεωργίου, ο οποίος θα παύσει να κατέχει τα δικαιώματα αυτά την 30.3.2023.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v