Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κινήσεις για διεύρυνση της προϊοντικής γκάμας από CPI

Πού οφείλεται η στασιμότητα στον κύκλο εργασιών της εισηγμένης. Οι στόχοι της εταιρίας στο αβέβαιο περιβάλλον, το κόστος χρηματοδότησης και τα νέα έργα στον κλάδο πληροφορικής.

Κινήσεις για διεύρυνση της προϊοντικής γκάμας από CPI

Με κύκλο εργασιών που κυμάνθηκε γύρω στα αντίστοιχα περυσινά επίπεδα έκλεισε το Δεκέμβριο για την CPI το πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης που ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου του 2023.

Η εξέλιξη αυτή αποδίδεται στο «κάθισμα» της αγοράς κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2022, λόγω του ευρύτερου κλίματος που επικράτησε στην οικονομία και της αναβολής που παρατηρήθηκε στην εκκίνηση κάποιων projects πληροφορικής (συχνά μεσολαβεί χρονικό διάστημα κάποιων μηνών από την ανάθεση ενός έργου πληροφορικής μέχρις ότου εμφανιστεί ζήτηση για τα προϊόντα της CPI).

Σε ότι αφορά το 2023, το περιβάλλον χαρακτηρίζεται από αβεβαιότητα, καθώς προβληματίζουν η διεθνής κατάσταση και το εγχώριο πολιτικό ρίσκο με τις ενδεχόμενες επιπτώσεις του στην οικονομία, ενώ αυξημένο θα είναι και το κόστος χρηματοδότησης της εταιρείας λόγω της ανοδικής πορείας των επιτοκίων που ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2022.

Από την άλλη πλευρά ωστόσο ανατίθεται σειρά νέων έργων πληροφορικής από το δημόσιο και η χώρα είναι πολύ πιθανόν να λάβει φέτος την «επενδυτική βαθμίδα», με ό,τι αυτό μπορεί να σημάνει τόσο σε πραγματικό επίπεδο, όσο και στο πεδίο των οικονομικών προσδοκιών και των επενδύσεων.

Μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον, η CPI -η οποία δεν αντιμετωπίζει ζητήματα ρευστότητας- θα επιδιώξει την διεύρυνση της προϊοντικής γκάμας μέσα από τη σύναψη νέων συνεργασιών, ενώ παράλληλα εξετάζει και το ενδεχόμενο κάποιων εξαγορών άλλων εταιρειών από τη στιγμή που διαπιστώσει την ύπαρξη κάποιας επενδυτικής ευκαιρίας.

Η CPI κατά την προηγούμενη οικονομική χρήση που είχε λήξει τον Ιούνιο του 2022, είχε σημειώσει κύκλο εργασιών 18,01 εκατ. ευρώ (έναντι 16,44 εκατ. ευρώ), EBITDA 1,1 εκατ. ευρώ (+32%), προ φόρων κέρδη 277 χιλ. ευρώ (από 99 χιλ.) και καθαρά κέρδη 193 χιλ. ευρώ (από 79 χιλ. ευρώ) Στις 30 Ιουνίου του 2022 τα ίδια κεφάλαιά της είχαν διαμορφωθεί στα 2,9 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v