Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mezze: Νέα επένδυση στη Μητροπόλεως από τον όμιλο Καστελόριζο

Στα 15,2 εκατ. ευρώ ο τζίρος του ομίλου το 2022. Το 15ο εστιατόριο του Αντώνη Σταύρου. Η επένδυση, το ακριβό ενοίκιο και οι λογαριασμοί.

Mezze: Νέα επένδυση στη Μητροπόλεως από τον όμιλο Καστελόριζο

Μεζέδες αλλά και μουσακά, μακαρόνια με κιμά, της σούβλας και άλλα ελληνικά πιάτα μαζί με ούζο, τσίπουρο και κρασί προσφέρει το Mezze Athens, νέα επένδυση του επιχειρηματία Αντώνη Σταύρου, βετεράνου της εστίασης και των ιχθυοκαλλιεργειών (εκ των ιδρυτών της Σελόντα), που ηγείται του ομίλου Καστελόριζο με δίκτυο 15 εστιατορίων.

Το νέο εστιατόριο στη Μητροπόλεως, που λειτουργεί ήδη 3 εβδομάδες, ποντάρει στην τουριστική κίνηση ενώ αναμένεται να συνεισφέρει στον τζίρο του ομίλου που έκλεισε το 2022 στα 15,2 εκατ. ευρώ, κατά 6 εκατ. ευρώ αυξημένος σε σχέση με το 2021, με τα κέρδη προ φόρων να ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ. Περίπου 3-4 εκατ. ευρώ του τζίρου αφορούν τη δραστηριότητα στις ιχθυοκαλλιέργειες, απ' όπου ο κ. Σταύρου σχεδιάζει να αποχωρήσει, όπως επανέλαβε χθες στο πλαίσιο δημοσιογραφικού γεύματος για την παρουσίαση της νέας επένδυσης.

Σημειώνεται ότι το δίκτυο των εστιατορίων του ομίλου Καστελόριζο βρέθηκε στη δίνη της κρίσης το προηγούμενο διάστημα της πανδημίας, με αποτέλεσμα ορισμένα σημεία να γράφουν ζημιές, οι οποίες όμως ισοσκελίζονται από την κερδοφορία της μητρικής εταιρείας, λόγω των καλών αποδόσεων των εστιατορίων Kastelorizo σε Κηφισιά και Βάρκιζα, σύμφωνα με τον κ. Σταύρου.

Ο όμιλος είναι αντιμέτωπος με 100% αύξηση ενεργειακού κόστους, με λογαριασμούς της τάξης των 80.000 ευρώ και με αύξηση 25% στις πρώτες ύλες, έχοντας προβεί σε ανατιμήσεις μόλις 10%, όπως ανέφερε ο επικεφαλής του ομίλου. Πρόσθεσε δε ότι μεταξύ των προκλήσεων που αντιμετωπίζει είναι η έλλειψη προσωπικού ενώ προσβλέπει σε διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στον κλάδο της εστίασης.

Η επένδυση στο νέο κατάστημα, το δεύτερο Mezze του ομίλου, καθώς το σήμα εγκαινιάστηκε στη Γλυφάδα πριν από μια δεκαετία, ανέρχεται σε περίπου 200.000 ευρώ. Το 15ο εστιατόριο του δικτύου βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας στο Σύνταγμα, Μητροπόλεως 12-14. «Οι ιδιοκτήτες μάς βρήκαν, δεν τους βρήκαμε», σημειώνει ο κ. Σταύρου, εξηγώντας ότι δέχτηκε πρόταση από τους ιδιοκτήτες ενόψει αποχώρησης του προηγούμενου μισθωτή. Το ακίνητο, ακριβό μεν (στις 9.500 ευρώ ενοίκιο), όπως και τα υπόλοιπα στην περιοχή, αποτέλεσε δε ευκαιρία για επέκταση της εταιρείας στο κέντρο της πρωτεύουσας, όπου διατηρεί άλλα δύο καταστήματα εστίασης, το "Omnivore" στην Πλ. Αγίας Ειρήνης, ένα concept σχεδιασμένο να προσφέρει από το πρωί brunch και αργότερα μεσημεριανό γεύμα και δείπνο και το "Ζουμπουρλού" στου Ψυρρή, με πολίτικα γλυκά.

Το Mezze Athens απασχολεί 25 άτομα προσωπικό, διαθέτει επιφάνεια περίπου 300 τ.μ. και λειτουργεί από τις 8:00 το πρωί για ελληνικό πρωινό, μέχρι τη 1:00 το βράδυ για μεζέδες και ελληνική κουζίνα. Μπορεί να εξυπηρετήσει 75-80 άτομα στο ισόγειο και τον εξωτερικό χώρο και άλλα 80 στο πατάρι. Απευθύνεται σε όλα τα βαλάντια, με το μέσο κόστος μενού να κυμαίνεται στα 25 - 40 ευρώ, σύμφωνα με στελέχη της επιχειρηματικής οικογένειας Σταύρου, που σχεδιάζει να αναπτύξει από τον επόμενο μήνα συνεργασίες με τα παρακείμενα ξενοδοχεία και να ενταχθεί σε all inclusive πακέτα.

Σημειώνεται ότι στον όμιλο, με ναυαρχίδα τους Orizontes Λυκαβηττού, ανήκουν επίσης μεταξύ άλλων τα σήματα εστίασης Omikron, Ramino Resto, K.Grill, Raki Meze και Cup or What?

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v