Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MIG: Στο 0,165 ευρώ το «κατώφλι» για τη δημόσια προσφορά της Πειραιώς

Τα στοιχεία του ΧΑ για τις εξωχρηματιστηριακές μεταβιβάσεις. Η απόκτηση από την Πειραιώς μετοχών του Α. Στάμου και το πακέτο που «φωτογραφίζει» Μ. Ηλιόπουλο.

MIG: Στο 0,165 ευρώ το «κατώφλι» για τη δημόσια προσφορά της Πειραιώς

Όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του χρηματιστηρίου, η τιμή στις εξωχρηματιστηριακές μεταβιβάσεις (OTC), με τις οποίες απέκτησε η Τράπεζα Πειραιώς τις μετοχές του Α. Στάμου, είναι 0,165 ευρώ και αποτελούν σύμφωνα με τον σχετικό νόμο το «κατώφλι» για τη δημόσια προσφορά της Πειραιώς, καθώς ο νόμος αναφέρει ότι:

Σε περίπτωση υποβολής υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης, ως εύλογο και δίκαιο Αντάλλαγμα κατά την έννοια της παραγράφου 1 του άρθρου 7 θεωρείται τίμημα σε μετρητά ανά μετοχή το οποίο δεν μπορεί να είναι κατώτερο:

(α) από τη μέση χρηματιστηριακή τιμή της κινητής αξίας, που αποτελεί αντικείμενο της υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης, κατά τους έξι (6) μήνες που προηγούνται της ημερομηνίας κατά την οποία ο προτείνων κατέστη υπόχρεος να υποβάλει δημόσια πρόταση, ούτε

(β) από την υψηλότερη τιμή στην οποία το υπόχρεο πρόσωπο ή κάποιο από τα πρόσωπα που ενεργούν για λογαριασμό του ή συντονισμένα με αυτό απέκτησε κατά τους δώδεκα (12) μήνες που προηγούνται της ημερομηνίας κατά την οποία ο προτείνων κατέστη υπόχρεος να υποβάλει δημόσια πρόταση, κινητές αξίες που αποτελούν αντικείμενο της δημόσιας πρότασης.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι άμεσες ή έμμεσες αγορές εκ μέρους του προτείνοντος, μεταγενέστερες της συγκεκριμένης ημερομηνίας, όπως οι σημερινές, ΔΕΝ μεταβάλλουν αυτή την υποχρέωση, ακόμη κι αν γίνονται σε υψηλότερη τιμή.

Το εάν η Τράπεζα Πειραιώς θα επιλέξει να δώσει premium σε σχέση με την τιμή στην οποία αγόρασε τα πακέτα του κ. Στάμου της ROLOPACK παραμένει άγνωστο. Ωστόσο με δεδομένο ότι ήδη αυτή η τιμή προεξοφλεί με premium όλες τις θετικές προσδοκίες για το ορατό μέλλον της MIG, κάτι τέτοιο θεωρείται αμφίβολο από στελέχη της αγοράς.

Οπως φαίνεται και στον σχετικό πίνακα, στις 26 Ιανουαρίου έγινε εξωχρηματιστηριακά ένα ακόμη μεγάλο πακέτο, που ισοδυναμεί με λίγο λιγότερο από 5% της MΙG σε τιμή 0,043 ευρώ. Πηγές της αγοράς εκτιμούν ότι πρόκειται για πακέτο που αγοράστηκε από την πλευρά Μάριου Ηλιόπουλου λίγο πριν κάνει τη σχετική ανακοίνωση ότι πέρασε το 5%, στις 30 Ιανουαρίου, αγοράζοντας και πρόσθετες μετοχές μέσω Χρηματιστηρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v