Η Blueground εξαγόρασε την Travelers Haven στις ΗΠΑ

Παράλληλα με τις 12.000 διαμερίσματα που διαθέτει σε 30 πόλεις παγκοσμίως, η Blueground θα έχει πλέον τη δυνατότητα να προσφέρει επιπλωμένα διαμερίσματα διαθέσιμα on demand σε οποιαδήποτε πόλη των ΗΠΑ.

Η Blueground εξαγόρασε την Travelers Haven στις ΗΠΑ

Η Blueground, η μεγαλύτερη εταιρεία στον τομέα της ενοικίασης πλήρως επιπλωμένων διαμερισμάτων για 30+ ημέρες, ανακοινώνει σήμερα την εξαγορά της Travelers Haven, του κορυφαίου παρόχου στις ΗΠΑ για διαμερίσματα που είναι διαθέσιμα on demand, κατόπιν δηλαδή αιτήματος από τον πελάτη, που επιπλώνονται ανάλογα με τις ανάγκες του. H Blueground ξεκίνησε με λίγα διαμερίσματα στην Αθήνα το 2012 και πλέον έχει 12.000 διαμερίσματα και διεθνή παρουσία σε 30 πόλεις, σημειώνει η σχετική ανακοίνωση.

Η εξαγορά αυτή δίνει στην Blueground τη δυνατότητα να προσφέρει στους πελάτες της επιπλωμένα διαμερίσματα στις ΗΠΑ διαθέσιμα on demand (κατόπιν αιτήματος), παράλληλα με το χαρτοφυλάκιο διαμερισμάτων που ήδη διαθέτει σε όλο τον κόσμο. Από κοινού οι δύο οργανισμοί θα απασχολούν περισσότερα από 1.200 άτομα, ενώ με βάση τις τρέχουσες οικονομικές προβλέψεις, τα έσοδά τους για το 2023 αναμένεται να ξεπεράσουν τα $600 εκατομμύρια.

Η εξαγορά αυτή έρχεται σε μια περίοδο υψηλής ανάπτυξης για την Blueground. Τα μεγάλα αστικά κέντρα ήταν και θα συνεχίσουν να είναι στον πυρήνα της εστίασης της εταιρείας, ωστόσο μέσω της εξαγοράς η Blueground διευρύνει πλέον το γεωγραφικό της πεδίο στις ΗΠΑ. Η εξαγορά επιτρέπει στην Blueground να προσφέρει στους εταιρικούς της πελάτες περισσότερες επιλογές στις ΗΠΑ, διευρύνοντας έτσι και τη βάση των πελατών της.

«Όταν ιδρύσαμε την Blueground, στόχος μας ήταν να προσφέρουμε στους πελάτες μας έναν εύκολο τρόπο διαμονής σε κάθε πόλη παγκοσμίως, ώστε να μπορούν να εξερευνούν τον κόσμο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», δήλωσε ο Αλέξανδρος Χατζηελευθερίου, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Blueground. «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για το επόμενο κεφάλαιο που ανοίγουμε με την Travelers Haven. Η εξαγορά αυτή αποτελεί μία στρατηγική κίνηση για εμάς, που θα μας επιτρέψει να διευρύνουμε περαιτέρω το δίκτυό μας και να προσφέρουμε ακόμη περισσότερες επιλογές τόσο στους εταιρικούς όσο και στους ιδιώτες πελάτες μας».

Η Travelers Haven ιδρύθηκε το 2008 και ειδικεύεται στην παροχή επιπλωμένων διαμερισμάτων που είναι διαθέσιμα on demand σε 20.000 περιοχές των ΗΠΑ. Η εταιρεία για το 2022 εξυπηρέτησε περισσότερους από 10.000 πελάτες, μέσα από ένα τεράστιο δίκτυο συνεργατών που συνθέτουν το εικονικό χαρτοφυλάκιό της, το οποίο περιλαμβάνει περισσότερα από 2.700 διαμερίσματα και εκτείνεται σε κάθε πόλη και κωμόπολη των ΗΠΑ. Με έδρα το Ντένβερ του Κολοράντο, η Travelers Haven δημιουργήθηκε και αναπτύχθηκε χωρίς εξωτερική χρηματοδότηση και από τότε παρουσιάζει ένα ιδιαίτερα ισχυρό οικονομικό προφίλ, με σταθερή αύξηση των εσόδων της και συνεχόμενη κερδοφορία. To 2022 η εταιρεία ξεπέρασε σε έσοδα τα $100 εκατομμύρια.

«Είμαστε περήφανοι για την πορεία μας τα τελευταία 15 χρόνια, η οποία έχει ανοίξει έναν καινούργιο δρόμο για την ευέλικτη διαμονή σε επιπλωμένα διαμερίσματα διαθέσιμα on demand», δήλωσε ο Carlos Abisambra, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Travelers Haven. «Η Blueground και η Travelers Haven έχουν το ίδιο όραμα για το μέλλον της ενοικίασης επιπλωμένων διαμερισμάτων με ευέλικτους όρους και είμαστε έτοιμοι για το επόμενο κεφάλαιο στο οποίο θα μπορούμε να προσφέρουμε διαμερίσματα on demand παγκοσμίως».

Η Blueground και η Travelers Haven θα συνεχίσουν να λειτουργούν ανεξάρτητα για το προσεχές διάστημα, με την Travelers Haven μελλοντικά να ενσωματώνεται πλήρως στην Blueground. Στο μεταξύ οι δύο εταιρείες θα ανταλλάσσουν βέλτιστες πρακτικές και θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους συνδυαστικά στους πελάτες τους, ενώ παράλληλα θα εργάζονται για τη συγχώνευση της τεχνολογίας τους.

Η κίνηση αυτή αποτελεί τη δεύτερη εξαγορά της Blueground τους τελευταίους μήνες. Η εταιρεία πρόσφατα εισήλθε στην αγορά της Λατινικής Αμερικής με την εξαγορά της βραζιλιάνικης proptech startup Tabas, τον Δεκέμβρη του 2022.

Μέσω της εξαγοράς, η Blueground έχει τη δυνατότητα να διευρύνει γεωγραφικά και την υπηρεσία της «Blueground for Business», η οποία είναι σχεδιασμένη για να προσφέρει λύσεις σε εταιρείες που θέλουν να διασφαλίσουν την ομαλή μετεγκατάσταση των υπαλλήλων τους. Η υπηρεσία «Blueground for Business» εξυπηρετεί περισσότερους από 4.400 εταιρικούς πελάτες παγκοσμίως, αποτελώντας το 35% των εσόδων της Blueground. Η εξαγορά της Travelers Haven θα ανεβάσει αυτό το ποσοστό στο 50%, ενώ οι προβλέψεις δείχνουν ότι τα έσοδα από αυτή την υπηρεσία θα διπλασιαστούν το 2023.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v