Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική Ασφαλιστική: Ερχεται λύση στο πρόβλημα του «ενοικιαζόμενου» προσωπικού

Πώς σχεδιάζει το CVC να αντιμετωπίσει το χρόνιο πρόβλημα με τους εκατοντάδες «ενοικιαζόμενους» υπαλλήλους της ασφαλιστικής. Πώς αντιδρούν οι εργαζόμενοι.

Εθνική Ασφαλιστική: Ερχεται λύση στο πρόβλημα του «ενοικιαζόμενου» προσωπικού

Σημαντικές εξελίξεις δρομολογούνται μέσα στους αμέσως επόμενους μήνες σχετικά με το ζήτημα των «ενοικιαζόμενων» εργαζομένων στην Εθνική Ασφαλιστική, καθώς η νέα διοίκηση της εταιρείας υποσχέθηκε ότι θα εξετάσει το όλο ζήτημα, τονίζοντας μάλιστα ότι επιθυμεί «να είμαστε όλοι μία ομάδα».

Το όλο πρόβλημα ξεκίνησε εδώ και πολλά χρόνια χωρίς ποτέ να αντιμετωπιστεί στην ουσία του, με αποτέλεσμα σήμερα οι «ενοικιαζόμενοι» εργαζόμενοι (περίπου 210) να αποτελούν πάνω από το ένα τρίτο του «κανονικού» προσωπικού της Εθνικής Ασφαλιστικής (κοντά στα 550 άτομα) και να δουλεύουν για λογαριασμό της εταιρείας επί μακρά σειρά ετών!

Πέραν όμως των δηλώσεων καλής πρόθεσης του νέου διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Ασφαλιστικής Robert Gauci (ανέλαβε τη θέση του CEO μετά το πέρασμα της πλειοψηφίας των μετοχών στο αμερικανικό fund CVC), ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι η εταιρεία πρόκειται να διακόψει τη συμφωνία συνεργασίας που έχει με την ICAP, από την οποία αντλεί περίπου το 75% των «ενοικιαζόμενων» εργαζομένων. 

Επιπλέον ο νέος διευθύνων σύμβουλος Robert Gauci τόνισε σε εργαζόμενους της Εθνικής Ασφαλιστικής πως «δέσμευσή μου είναι να προχωρήσουμε στο μέλλον σαν μια ομάδα βασισμένη σε ένα ισχυρό σύστημα ηθικών αξιών και αρχών. Στο πλαίσιο αυτό, δεν μπορεί να συνεχιστεί το υφιστάμενο μοντέλο παροχής υπηρεσιών με σύμβαση έργου και έχουμε ξεκινήσει να εξετάζουμε το πλάνο μετάβασης. Οι συζητήσεις ξεκίνησαν με την ICAP, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι μέσω της Action Line δεν αποτελούν προτεραιότητά μας».

Οι δηλώσεις αυτές του Robert Gauci διέλυσαν τις επιφυλάξεις που αρχικά είχαν εκφράσει οι εργαζόμενοι της Εθνικής Ασφαλιστικής, οι οποίοι τώρα δηλώνουν πρόθυμοι να συζητήσουν ένα σταδιακό -αλλά συγκεκριμένο σε χρόνο και όρους- μεταβατικό στάδιο, μέσα στο οποίο θα συντελεστεί η επιθυμητή μετάταξη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v