Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιδρύθηκαν τα joint ventures ΤΕΜΕΣ-Lamda Development

Μετά το MoU του 2020, οι δύο πλευρές συνέστησαν τις εταιρείες ειδικού σκοπού που θα δημιουργήσουν τα δύο πολυτελή ξενοδοχειακά συγκροτήματα στο Ελληνικό, συνολικής επένδυσης 300 εκατ. ευρώ.

Ιδρύθηκαν τα joint ventures ΤΕΜΕΣ-Lamda Development

Στην ίδρυση των δύο μικτών εταιρειών που θα αναπτύξουν αντίστοιχες πολυτελείς αναπτύξεις, τόσο στη Μαρίνα του Αγίου Κοσμά όσο και στο παραλιακό μέτωπο του Ελληνικού, προχώρησαν η Lamda Development και η ΤΕΜΕΣ, ενεργοποιώντας το σχετικό MoU

Ειδικότερα, συστάθηκε η εταιρεία Belt Riviera με συμμετοχή 70% της ΤΕΜΕΣ και 30% της Ελληνικό ΑΕ (όμιλος Lamda) με αρχικό μετοχικό κεφάλαιο ύψους 46,5 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων άμεσα καταβλήθηκε ποσό 18,6 εκατ. ευρώ κατ’ αναλογία από τα δύο μέρη, και το υπόλοιπο δύναται να καταβληθεί σε βάθος 5ετίας.

Αντιστοίχως το δεύτερο joint venture με την επωνυμία Malt Riviera και πάλι συστήνεται με αναλογία 70% από την ΤΕΜΕΣ και 30% από την Ελληνικό ΑΕ, και αρχικό μετοχικό κεφάλαιο ύψους 62,5 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 24,6 εκατ. ευρώ καταβάλλονται άμεσα και τα υπόλοιπα προβλέπεται να εισφερθούν σε βάθος 5ετίας, κατά τη μετοχική αναλογία.

Σύμφωνα με τη στρατηγική συμφωνία των δύο πλευρών, προβλέπεται η δημιουργία δύο ξενοδοχείων αλλά και Branded κατοικιών, που θα αναλάβουν ξένοι operators. Οι δύο αναπτύξεις θα καλύψουν συνολικά επιφάνεια 63.000 τ.μ. ενώ η συνολική επένδυση έχει αρχικώς υπολογιστεί σε 300 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με την πρόσφατη εταιρική παρουσίαση της Lamda Develοpment (Ιανουάριος 2023), η στρατηγική συμφωνία με την ΤΕΜΕΣ εκτιμάται ότι θα αποφέρει έσοδα 91 εκατ. ευρώ στον όμιλο από τη μεταβίβαση της γης για την ανάπτυξη των δύο μονάδων.

Τα δύο joint ventures συστήθηκαν μέσα στον Φεβρουάριο του 2023 με πενταμελές διοικητικό συμβούλιο, όπου κατ’ αναλογία συμμετέχουν στελέχη της Lamda Develοpment και της TΕΜΕΣ. Σύμφωνα δε με την πλέον πρόσφατη τοποθέτηση του διευθύνοντος συμβούλου της Lamda κ. Ο. Αθανασίου, μέσα στο α’ τρίμηνο του 2023, η κοινοπραξία αναμένεται να ανακοινώσει και τις διεθνείς συνεργασίες με τα διεθνή ξενοδοχειακά brands που θα αναλάβουν τη λειτουργία των δύο μονάδων στη φάση της ολοκλήρωσής τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v