Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Landis+Gyr: Νέες προσφυγές για τον αποκλεισμό από τον διαγωνισμό για τους έξυπνους μετρητές

Η εταιρεία δηλώνει ότι θα ακολουθήσει όλες τις διαθέσιμες οδούς για να ανατρέψει την απόφαση αποκλεισμού της από τη δεύτερη φάση του διαγωνισμού του ΔΕΔΔΗΕ για τους έξυπνους μετρητές. Μιλά για αναστολή επενδύσεων στην Κόρινθο.

Landis+Gyr: Νέες προσφυγές για τον αποκλεισμό από τον διαγωνισμό για τους έξυπνους μετρητές

Μετά την απόφαση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων να απορρίψει την προσφυγή της με σκοπό την ανατροπή του αποκλεισμού της συμμετοχής της στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού του ΔΕΔΔΗΕ για την προμήθεια έξυπνων μετρητών, η Landis+Gyr ανακοινώνει ότι θα ακολουθήσει όλα τα διαθέσιμα ένδικα μέσα για να ανατρέψει την απόφαση.

«Κατά την τελευταία δεκαετία, με ακράδαντη εμπιστοσύνη στη χώρα, πραγματοποιήσαμε σημαντικές επενδύσεις στην Κόρινθο, οικοδομώντας ένα Κέντρο Αριστείας στην Ελλάδα, επενδύοντας με υπερηφάνεια στο μέλλον των πελατών μας, των εργαζόμενών μας, και της χώρας συνολικά», δήλωσε ο Αριστείδης Παππάς, Διευθύνων Σύμβουλος της Landis+Gyr S.A. στην Ελλάδα.

«Μόνο τα τελευταία πέντε χρόνια, έχουμε επενδύσει πάνω από 60 εκατομμύρια ευρώ στις εγκαταστάσεις μας στην Κόρινθο, καθιστώντας το εργοστάσιο της Ελλάδας το μεγαλύτερο της Ευρώπης και επιτυγχάνοντας εξαιρετικά αποτελέσματα για τους πελάτες μας και την εθνική οικονομία. Ο αποκλεισμός μας από τον διαγωνισμό της χώρας μας στη φάση της προεπιλογής, μας δημιουργεί μεγάλη απογοήτευση και είναι, κατά την άποψή μας, αβάσιμος. Ως αποτέλεσμα, έχει προκαλέσει μια σειρά εσωτερικών συζητήσεων, θέτοντας τις δραστηριότητές μας στην Κόρινθο σε κίνδυνο και αναστέλλοντας περαιτέρω επενδύσεις στο πλαίσιο ήδη προγραμματισμένων σχεδίων επέκτασης της παραγωγής μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, αλλά και την προσθήκη μιας υπερσύγχρονης μονάδας παραγωγής φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων, έναν επιχειρηματικό τομέα με τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι το 2022, η Landis+Gyr γιόρτασε τα 50 χρόνια ισχυρής και συνεχώς αναπτυσσόμενης παρουσίας της στην Ελλάδα. Με περισσότερους από 900 εργαζομένους, αριθμός που διπλασιάστηκε από το 2015, το εργοστάσιο παραγωγής της Κορίνθου είναι η κορυφαία μονάδα παραγωγής της Landis+Gyr στην Ευρώπη, παράγοντας περισσότερα από δέκα εκατομμύρια μετρητές ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου ετησίως, εκ των οποίων περίπου το 75% εξάγονται στην Ευρώπη και το υπόλοιπο 25% στις αγορές των ΗΠΑ και της Ασίας, εξυπηρετώντας εξαιρετικά απαιτητικούς και μεγάλους πελάτες σε όλο τον κόσμο.

«Ως ο μόνος προμηθευτής με ελληνική μονάδα παραγωγής, είμαστε ιδιαίτερα απογοητευμένοι από την είδηση της απόρριψης της προσφυγής μας», δήλωσε ο Werner Lieberherr, Διευθύνων Σύμβουλος της Landis+Gyr Group AG. «Στην αίτηση που καταθέσαμε για τον διαγωνισμό, δηλώσαμε ξεκάθαρα ότι θα παράγουμε τους έξυπνους μετρητές στην Κόρινθο, στην Ελλάδα, και, συνεπώς, πρόσφατοι ισχυρισμοί και σχόλια σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης είναι παραπλανητικά και ανακριβή. Ως εκ τούτου, θα ακολουθήσουμε όλες τις νόμιμες επιλογές που έχουμε στη διάθεσή μας. Το οφείλουμε στους εργαζομένους μας και στην περιφέρεια της Κορίνθου, ως σημαντικός εργοδότης, να υπερασπιστούμε τη θέση μας και το μέλλον των ελληνικών δραστηριοτήτων μας και θα είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι να υποστηρίξουμε τον ΔΕΔΔΗΕ και την Ελλάδα στις συνεχείς προσπάθειές τους για την ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης και τη μείωση του αποτυπώματος CO2 μέσω της τεχνολογίας έξυπνων μετρητών που κατασκευάζονται στην Ελλάδα για την Ελλάδα».

Η Landis+Gyr θα συνεχίσει να ακολουθεί όλες τις νομικές επιλογές που έχει στη διάθεσή της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v