Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοινοπραξία με πρωταγωνιστή την EOS εξαγόρασε την Med Frigo

Η εταιρία συμφερόντων του Απόστολου Ταμβακάκη εξαγόρασε την εταιρία Logistics Med Frigο με έδρα στην Πάτρα αλλά και τη συγγενή εταιρία Cargo Med.

Κοινοπραξία με πρωταγωνιστή την EOS εξαγόρασε την Med Frigo

Ακόμα ένα μεγάλο deal στα logistics δείχνουν την δυναμική του κλάδου τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας. Η EOS του Απόστολου Ταμβακάκη, μετά τη συμμετοχή της στη Seagull, μαζί με γνωστό fund, προχωρά στην εξαγορά της εταιρείας Med Frigo από την Πάτρα. Η συμφωνία περιλαμβάνει και τη συγγενή εταιρεία Cargo Med. Η πρώτη έχει κύκλο εργασιών 40 εκατ. και η Cargo Med 18,2 εκατ.

Οι δυο εταιρείες διαθέτουν φορτηγά ψυγεία, μεταφέροντας τρόφιμα, φάρμακα και προϊόντα ελεγχόμενης θερμοκρασίας, έχοντας σημαντική παρουσία στη διακίνηση προϊόντων από και προς την Ιταλία. Λειτουργούν σε Πάτρα, Ηγουμενίτσα, Ασπρόπυργο και Θεσσαλονίκη ενώ παραδίδουν σε περισσότερα από 400 σημεία απευθείας κάθε εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι οι πατρινές εταιρείες MED FRIGΟ και CARGO MED, ήταν στην κορυφή της Ελληνικής Επιχειρηματικότητας τη δεκαετία 2010-2020 και αναδείχτηκαν «Χρυσοί Πρωταγωνιστές», ξεχωρίζοντας για τις οικονομικές τους επιδόσεις, την εξέλιξη και την εξωστρεφή τους δράση.

Στο πλαίσιο των βραβείων-θεσμός, «ΧΡΥΣΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ 2010-2020», οι δύο επιχειρήσεις επιβραβεύθηκαν καθώς σε μια άκρως ιδιαίτερη περίοδο για την ελληνική οικονομία κατάφεραν όχι μόνο να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις, αλλά και να βγουν ακόμη πιο ενισχυμένες και θωρακισμένες από την πολυετή οικονομική ύφεση που βίωσε η χώρα.

Το group MED FRIGO είχε βραβευτεί σε δύο επιμέρους κατηγορίες:

- Στην κατηγορία «Ανάπτυξη και Επενδύσεις», μέσω της οποίας επιβραβεύτηκαν οι επιχειρήσεις που προχώρησαν σε σημαντικές επενδύσεις στηρίζοντας την ελληνική οικονομία, και

- Στην κατηγορία «Greek Business Champions», ως μία εκ των κορυφαίων επιχειρήσεων του κλάδου της εφοδιαστικής αλυσίδας, με βάση τον αθροιστικό κύκλο εργασιών και τα συνολικά κέρδη προ φόρων που κατέγραψε την συγκεκριμένη οικονομική περίοδο.

Ενδεικτικά στη δεκαετία 2010-2019, μεταξύ άλλων, δημιούργησε δύο νέα σύγχρονα κέντρα logistics, πέτυχε αύξηση του κύκλου εργασιών της άνω του 75%, , αύξησε τον στόλο των φορτηγών-ψυγείων κατά 160%, εκσυγχρονίστηκε και επένδυσε σε συστήματα και εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, αλλά και σε ανθρώπινο δυναμικό δημιουργώντας στο διάστημα αυτό, συνολικά πάνω από 140 νέες θέσεις εργασίας.

Το προφίλ της MED FRIGO

Η MED FRIGO είναι μια ιδιαίτερα ευέλικτη και δυναμική εταιρεία η οποία συστάθηκε με στόχο να προσφέρει στους πελάτες της υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στην Διεθνή και Εθνική Μεταφορά με ψύξη καθώς και στις ολοκληρωμένες υπηρεσίες Logistics. Από το 1991 η MED FRIGO έχοντας σαν πελάτες τις περισσότερες εγχώριες εταιρείες ιχθυοκαλλιέργειας είναι η μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία που αναπτύσσει δραστηριότητα στην μεταφορά φρέσκων και κατεψυγμένων προϊόντων θαλάσσης, από την Ελλάδα στην Ευρώπη και αντίστροφα.

Με πιστοποιημένα και τεκμηριωμένα συστήματα ποιότητας ISO 9001 και ασφάλειας τροφίμων HACCP, η εταιρεία τηρεί όλες τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το νοητό και πραγματικό μήκος της εφοδιαστικής αλυσίδας και οι οποίες αφορούν τους κανόνες Ψυκτικής Αλυσίδας καθώς και τους κανόνες Υγιεινής.

Η MED FRIGO με κεντρική έδρα την Πάτρα - το κύριο λιμάνι που συνδέει την Ελλάδα με την Ιταλία και όλη την υπόλοιπη Ευρώπη - και με υποκατάστημα στον Ασπρόπυργο Αττικής διακινεί κατά μέσο όρο 250 έως 300 φορτηγά ψυγεία το μήνα, διανέμοντας προϊόντα θαλάσσης (φρέσκα & κατεψυγμένα) σε περισσότερα από 200 σημεία παράδοσης στην Ευρώπη (Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Γαλλία, Αγγλία, Γερμανία, Ολλανδία) με προγραμματισμένες αναχωρήσεις 365 ημέρες το χρόνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v