Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Bewise: Σχεδιάζει εξαγορές και «βλέπει» Χρηματιστήριο την επόμενη 5ετία

Σε διερεύνηση της αγοράς βρίσκεται η εταιρεία Bewise, η οποία στοχεύει σε εξαγορές το επόμενο διάστημα αλλά και σε είσοδό της στο Χρηματιστήριο.

Bewise: Σχεδιάζει εξαγορές και «βλέπει» Χρηματιστήριο την επόμενη 5ετία

Με ρυθμούς ανάπτυξης 20% από το 2020 μέχρι και το 2022 κινήθηκε η Bewise, startup παροχής υπηρεσιών ΙΤ, η οποία έχει παρουσία σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ αναμένει ένα εξίσου «δυνατό» 2023, με αμείωτους ρυθμούς ανάπτυξης και νέες προσλήψεις.

Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τα πέντε χρόνια της εταιρείας που πέτυχε μέσα σε γρήγορο διάστημα να ξεχωρίσει στον χώρο της πληροφορικής με boutique τεχνολογικές υπηρεσίες, ο Μενέλαος Μακρυγιάννης, CEO της Bewise, έδωσε το όραμα της εταιρείας για τα επόμενα πέντε χρόνια, το οποίο περιλαμβάνει τόσο εξαγορές όσο και είσοδο στο Χρηματιστήριο, ενώ σχεδιάζει νέα προϊόντα που θα προσελκύσουν ακόμα περισσότερους πελάτες, δίνοντας έμφαση στα έργα του Δημοσίου.

«Υπάρχει στρατηγική να μεγαλώσουμε μέσα από κάποιες εξαγορές για να έχουμε έναν ικανοποιητικό τζίρο που θα μας οδηγήσει στο Χρηματιστήριο. Όχι απαραίτητα  στο ελληνικό, αλλά ανάλογα τις συνθήκες», είπε ο κ. Μακρυγιάννης. «Την προηγούμενη χρονιά κάθε 60 ημέρες μάς προσέγγιζαν για να μας εξαγοράσουν. Κοιτάμε και εμείς την αγορά για εξαγορές. Μια τεχνολογία που μας λείπει και θα μας κάνει πιο ισχυρούς», ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ υποστήριξε ότι η χρηματοδότηση μιας εξαγοράς θα γίνει με ίδια κεφάλαια, καθώς ο δανεισμός της εταιρείας είναι μηδενικός και θα παραμείνει. 

Ήδη η ελληνική εταιρεία έχει δημιουργήσει ειδικό τμήμα προκειμένου να «χτυπήσει» έργα του Ελληνικού Δημοσίου, ενώ έχει αναπτύξει μία λύση smart cities. Ωστόσο προς το παρόν τα δημόσια έργα αποτελούν μόλις το 7% του τζίρου. Αυτή τη στιγμή έχουν αναπτύξει λύσεις για Smart cities και λύση για την ψηφιοποίηση της διαχείρισης μαρινών, όσον αφορά το πάρκινγκ για γιοτ και κρουαζιερόπλοια.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο κ. Μακρυγιάννης, η εταιρεία είναι προ των πυλών για την υπογραφή συμφωνίας ανάληψης έργου που αφορά στον ψηφιακό μετασχηματισμό μαρινών ελλιμενισμού mega-yaghts και κρουαζιερόπλοιων.

Παράλληλα η Bewise επενδύει σε τεχνολογίες business applications της Microsoft, στοχεύοντας στην παροχή των λύσεων (ERP, CRM, BI, BPM κ.τλ.) που απαιτούνται για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων. «Το 2023 θα είναι εξαιρετική χρονιά. Oι επιχειρήσεις έχουν αναγνωρίσει την ανάγκη να βάλουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τις φρέσκιες λύσεις τεχνολογίας στην καθημερινότητά τους. Γνωρίζουν ότι σε αντίθετη περίπτωση δεν θα επιβιώσουν και δεν θα είναι παρούσες την επόμενη ημέρα», σχολίασε ο CEO της Bewise. 

Με πελάτες το υπουργείο Ανάπτυξης, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, τον Τειρεσία, αλλά και ένα νέο πελάτη κάθε μέρα, η Bewise έχει αναλάβει έργα σε όλη τη Δυτική Ευρώπη. Συγκεκριμένα έχει έργα σε Αγγλία, Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία, Σκόπια και Σερβία, ενώ έχει αναλάβει project και στο Ντουμπάι.

Συνολικά, στα πέντε χρόνια λειτουργίας της, η boutique εταιρεία ΙΤ που συνεργάζεται με τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις πληροφορικής -Microsoft, Cisco, Dell, Checkpoint & Fortinet- έχει τρέξει σχεδόν 500 έργα. Το δε πελατολόγιό της περιλαμβάνει επίσης ονόματα όπως αυτά των Public, Metro Cash & Carry, Goody’s Everest, Loreal, Καυκάς, Μύλοι Λούλη, Elpedison, Αlumil, Pharmaten.

Προσωπικό

Αύξηση 27% είχε το προσωπικό το 2022 σε σχέση με το '21 ενώ και το 2023 αναμένεται πρόσληψη ακόμα 9 ατόμων. «Πρωτεύον μέλημά μας είναι να διατηρήσουμε υψηλά τον πήχη εξυπηρέτησης και ικανοποίησης των πελατών μας. Εξάλλου, όραμά μας είναι να γίνουμε σημείο αναφοράς ως εταιρεία πληροφορικής για τα έργα που υλοποιούμε/παραδίδουμε. Αναμένουμε τουλάχιστον 9 νέες προσλήψεις μέσα στο έτος και περισσότερα έργα στο εξωτερικό», είπε ο κ. Μεκρυγιάννης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η εταιρεία θα επιβεβαιώσει και φέτος τον ισχυρό ρυθμό ανάπτυξης των τελευταίων ετών, αυξάνοντας τα έσοδά της κατά 20% έναντι των 5 εκατ. ευρώ που πέτυχε το 2022.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v