Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θριάσιο: Επεσαν οι υπογραφές για δίκτυο 5G στο Εμπορευματικό Κέντρο

Μνημόνιο με την Συμμετοχές 5G AE με στόχο τη δημιουργία Joint Venture για την ανάπτυξη και λειτουργία ιδιωτικού δικτύου 5G και παροχή υπηρεσιών ICT στον τομέα των Logistics στο ΘΕΚ. Τα οικονομικά-κοινωνικά οφέλη της συμφωνίας.

Θριάσιο: Επεσαν οι υπογραφές για δίκτυο 5G στο Εμπορευματικό Κέντρο

Υπογράφηκε τη Δευτέρα 20 Μαρτίου μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της «ΘΕΚ Α.Ε.» (Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο) και της «Συμμετοχές 5G Α.Ε.» για την διερεύνηση της προοπτικής σχηματισμού ενός Joint Venture (JV) για την ανάπτυξη και λειτουργία ιδιωτικού δικτύου 5G (Private 5G) και την παροχή υπηρεσιών ICT στον τομέα των Logistics στο Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση το ΘΕΚ θα αποτελέσει το πρώτο ολοκληρωμένο υπερσύγχρονο εμπορευματικό κέντρο συνδυασμένων μεταφορών στη χώρα μας, το μεγαλύτερο εμπορευματικό κέντρο στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η συνολική έκταση του Κέντρου θα ξεπεράσει τα 300.000τ.μ. Μέσω της κατασκευής του, επιτυγχάνεται επάρκεια χώρων για δραστηριότητες logistics, ενώ αναμένεται να δημιουργήσει πάνω από 3.000 νέες θέσεις εργασίας. Τέλος το Εμπορευματικό Κέντρο θα διέρχεται και σιδηροδρομική γραμμή.

Πλέον του σχεδιασμού αυτού είναι εμφανής η παραγωγική ώθηση που παρέχεται στον κλάδο των Logistics από τις νέες ψηφιακές δυνατότητες που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες συνδεσιμότητας όπως το 5G και οι σχετικές υπηρεσίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v