Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών: 100 υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές το 2023-24

Ανακοινώθηκε το πιο διευρυμένο πρόγραμμα χορήγησης υποτροφιών στην ιστορία της ΕΕΕ, με τίτλο «+Ενωσις για την Παιδεία». Υποβολή δικαιολογητικών ως τις 20 Απριλίου.

Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών: 100 υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές το 2023-24
Η πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Μελίνα Τραυλού

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της επίσημης παρουσίασης του Ετήσιου Προγράμματος Υποτροφιών Μεταπτυχιακών Σπουδών της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιώς.

Η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, διαχρονικά θέτει στο επίκεντρο του κοινωνικού της έργου τον τομέα της παιδείας και τη χορήγηση υποτροφιών, στηρίζοντας έμπρακτα και ουσιαστικά τη νέα γενιά. Στο πλαίσιο αυτό, το πρόγραμμα υποτροφιών της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, «+ΕΝΩΣΙΣ για την Παιδεία», προσφέρει 100 υποτροφίες για σπουδές στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, σε μεταπτυχιακά προγράμματα προδιδακτορικού επιπέδου, πλήρους μονοετούς ή διετούς φοίτησης.

Η χορήγηση των 100 υποτροφιών αποτελεί το πιο διευρυμένο πρόγραμμα υποτροφιών στην ιστορία της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και αποτυπώνει έμπρακτα πως η ελληνική ναυτιλία και η ελληνική κοινωνία είναι πάντα μαζί, σημειώνεται.

Η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, μέσω του συλλογικού της οχήματος κοινωνικής αλληλεγγύης και μόνο τα τελευταία χρόνια έχει προσφέρει πάνω από 80.000.000 ευρώ στους τομείς υγείας, παιδείας, κοινωνικής πρόνοιας, επισιτιστικής βοήθειας, έργων δημοσίου ενδιαφέροντος, καθώς και στην αντιμετώπιση κρίσεων.

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης, υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Είναι γεγονός ότι η ελληνική ναυτιλία, πέραν του γεγονότος ότι αποτελεί ένα πολύ σημαντικό εθνικό κεφάλαιο, κατά την άποψή μου αποτελεί και τον μεγαλύτερο στρατηγικό πυλώνα της χώρας, συνεισφέροντας τα μέγιστα στην εθνική μας οικονομία και στην ανάπτυξη της πατρίδας μας. Για πολλές ναυτιλιακές οικογένειες η προσφορά στην πατρίδα, στην ελληνική κοινωνία είναι στάση ζωής. Και αυτό το αποδείξατε περίτρανα, ειδικά την περίοδο της πανδημίας, όπου αθόρυβα, όμως, αποτελεσματικά και πρακτικά η ελληνική ναυτιλιακή οικογένεια στήριξε την πατρίδα μας σε μια περίοδο δύσκολη για την ελληνική, αλλά και την παγκόσμια οικονομία. Θέλω, λοιπόν, να χαιρετίσω τη σημερινή σας πρωτοβουλία, που στηρίζει το πιο ζωτικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας – τις νέες και τους νέους μας, που θέλουν να εξελιχθούν, που θέλουν να αναβαθμίσουν το επίπεδο μόρφωσής τους».

Η κα Μελίνα Τραυλού, πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Η εθνική ευεργεσία είναι ιστορικά ταυτισμένη με τον ελληνικό εφοπλισμό. Η προσφορά στην πατρίδα
είναι συνεπής, αθόρυβη, με πίστη και αποτέλεσμα. Επιπλέον, είμαστε o μόνος κλάδος με συλλογικό όργανο κοινωνικής αλληλεγγύης. Η παιδεία και το πρόγραμμα υποτροφιών, εδώ και τρεις δεκαετίες, βρίσκεται σε απόλυτη συνέπεια με το κοινωνικό αποτύπωμα της Ένωσής μας. Αναγνωρίζουμε την αξία, επιβραβεύουμε την αριστεία, τιμούμε, διαχρονικά, τη νέα γενιά».

Για πληροφορίες σχετικά με την προκήρυξη, τις απαιτούμενες προϋποθέσεις συμμετοχής και τα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβληθούν έως την 20ή Απριλίου 2023, προθεσμία υποβολής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν, στις ιστοσελίδες www.ugs.gr και www.syn-enosis.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v