Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

HP: Συνεργασία με ελληνική startup και επιθετική εμπορική πολιτική

Μέσα στο 2023 ο αμερικανικός κολοσσός σχεδιάζει την λειτουργία του πρώτου διαδικτυακού καταστήματος στην χώρα μας, ενώ το 2024 η Αττική θα αποκτήσει το πρώτο φυσικό κατάστημα.

HP: Συνεργασία με ελληνική startup και επιθετική εμπορική πολιτική

Με στόχο την αύξηση των πωλήσεων στην χώρα μας, η HP σχεδιάζει την λειτουργία διαδικτυακού καταστήματος μέσα στο 2023, ενώ το 2024 αναμένεται να ανοίξει της πύλες του στην Αττική το πρώτο φυσικό κατάστημα της εταιρείας, τα προϊόντα της οποίας μέχρι σήμερα πωλούνται μέσω συνεργασιών.

Η κίνηση αυτή αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην χώρα μας που σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Νίκος  Χρηστάκης, country manager σε Ελλάδα και Κύπρο, «Η Αθήνα δεν είναι μεγάλη αγορά αλλά είναι σημαντική και για το λόγο αυτό προχωρούμε σε επιθετική πολιτική μέσα από νέα κανάλια», είπε με νόημα.

Στο ίδιο πλαίσιο η HP βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις που αναμένεται να ολοκληρωθούν τους επόμενους δύο μήνες με ελληνική startup για την διάθεση των προϊόντων της παγκοσμίως. Το επόμενο βήμα, το οποίο ωστόσο δεν είναι ακόμα ώριμο, είναι να προχωρήσουν σε εξαγορές. Όπως αποκάλυψε ο κ. Χρηστάκης, στελέχη του HP Tech Venture, του venture capital της HP, που έχει κάνει ήδη δεκάδες επενδύσεις και εξαγορές startups ανά τον κόσμο, έχουν ήδη επισκεφθεί την Ελλάδα, αξιολογώντας το εγχώριο δυναμικό καινοτομίας.

Στο ίδιο πλαίσιο η εταιρεία ερευνά το ενδεχόμενο συνεργασίας με διαδικτυακές πλατφόρμες (marketplace) που θα βοηθήσουν στην καλύτερη διανομή των προϊόντων της. «Ψάχνουμε νέα κανάλια για να πάμε στην αγορά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χρηστάκης.

Ηδη η εταιρεία έχει ανανεώσει το προσωπικό της με το 90% να είναι νέοι συνεργάτες ή να έχουν μετακινηθεί από άλλες θέσεις. Παράλληλα το  ελληνικό γραφείο που εξυπηρετεί τις ανάγκες Ελλάδας και  Κύπρου λόγω της 40ετή του εμπειρίας μεταφέρει  τεχνογνωσία στο  εξωτερικό. Για το λόγο αυτό σχεδιάζεται ανάπτυξη από τα 77 άτομα που είναι σήμερα σε 100 το επόμενο διάστημα.

Η εταιρεία παράλληλα προχώρησε στην υιοθέτηση της υβριδικής εργασίας με νέους διαμορφωμένους χώρους, στην εκπαίδευση 3.200 μαθητών και έχει αναπτύξει το ψηφιακό σχολείο στο δήμο Κορυδαλλού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v