Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεύτερο κατάστημα στο Λονδίνο ανοίγει η Coffee Island

Tο Brexit δεν φαίνεται να πτοεί το Coffee Island. Εδώ και πέντε χρόνια το πρώτο κατάστημα «κερνάει» καφέ Άγγλους που έμαθαν να πίνουν freddo espresso στη χώρα μας.

Δεύτερο κατάστημα στο Λονδίνο ανοίγει η Coffee Island

Μέσα στο 2023 αναμένεται να ανοίξει στο Λονδίνο το δεύτερο κατάστημα η ελληνική αλυσίδα καφέ Coffee Island που φαίνεται να «κερδίζει» το λονδρέζικο κοινό, αλλά και τους τουρίστες της πόλης.

Σε μία από τις πιο ακριβές τοποθεσίες του Λονδίνου στο Govent Garden, στην οδό 5 Upper St Martin's Lane, το 2017 άνοιξε το πρώτο εταιρικό κατάστημα της αλυσίδας, ενώ τώρα επιλέχθηκε το Southgate στο βόρειο Λονδίνο, για το δεύτερο κατάστημα που θα αναπτυχθεί με τη μέθοδο του franchise.

Η Δήμητρα Γιαννικοπούλου, Διευθύντρια του καταστήματος της Coffee Island στο Λονδίνο, αν και παραδέχθηκε ότι τα πράγματα δυσκόλεψαν μετά το Brexit, επισημαίνει ότι το κατάστημα έχει εδραιώσει την θέση του με αποτέλεσμα να σχεδιάζουν μέσα στις επόμενες 15 ημέρες να ανοίξουν ένα νέο κατάστημα αλλά και να «βλέπουν» περαιτέρω ανάπτυξη στην Αγγλία. Παράλληλα η αλυσίδα επεκτείνεται σε Ντουμπάι και Καναδά κοιτώντας με αισιοδοξία το μέλλον.

Εκτός από διάφορες ποικιλίες καφέ που προσφέρουν τόσο ζεστό, όσο και κρύο το κατάστημα δίνει έμφαση και στο καφεκοπτείο όπου κόβουν καφέ μπροστά στον πελάτη.

Το κατάστημα, το οποίο πηγαίνει εξαιρετικά, αφού -όπως είπε η κ. Γιαννικοπούλου - κάνει μέχρι και 450 αποδείξεις την ημέρα, έχει έντονο άρωμα Ελλάδας, σερβίροντας στους πελάτες του, εκτός από καφέ, μπίρες, όπως η Νήσος, κρασιά του Έλληνα οινοποιού Κοκοτού, ελληνικές πίτες, αναψυκτικά Λουξ, αλλά και νερό από το Ζαγόρι.

Το κατάστημα απασχολεί 10 άτομα και παραμένει ανοιχτό από τις επτάμιση το πρωί έως τις 7 το βράδυ.

Εξαιρετικά δημοφιλής, στο μεταξύ, έχει γίνει στο Λονδίνο και μια ακόμη ελληνική αλυσίδα, η Carpo, που ήδη μετρά τέσσερα καταστήματα, σερβίροντας καφέ στο χέρι ή για σακουλάκια καφέ για το γραφείο ή το σπίτι, υγιεινά σνακ, για το lunch break, ξηρούς καρπούς, σοκολάτες, αποξηραμένα φρούτα, μέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v