Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενα βήμα πριν την εξαγορά της Enel Green Power Greece η Macquarie

Η Macquarie και η Enel Green Power φέρονται να βρίσκονται σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις για τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Τι περιλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο.

Ενα βήμα πριν την εξαγορά της Enel Green Power Greece η Macquarie

Η Macquarie πρόκειται να ολοκληρώσει την εξαγορά τουλάχιστον του 50% της Enel Green Power Greece, με την επίσημη ανακοίνωση να αναμένεται μεταξύ της επόμενης εβδομάδας και του τέλους του Ορθόδοξου Πάσχα στις 16 Απριλίου, μεταδίδει το Reuters.

Η Macquarie και η Enel Green Power φέρονται να βρίσκονται σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις για τις τελευταίες δύο εβδομάδες, επισημαίνει.

Η ελληνική επιχείρηση της Enel Green Power θα συνεχίσει να διευθύνεται από τον επικεφαλής της Ευρώπης Αριστοτέλη Χαντάβα, ο οποίος είναι και πρόεδρος της ένωσης SolarPower Europe.

Η Enel Green Power είχε λάβει μη δεσμευτικές προσφορές από τη Macquarie, την KKR, την Antin Group και τη State Grid of China για το χαρτοφυλάκιο των ελληνικών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας 551 MW, εκ των οποίων τα 368 MW αιολικά, 94,2 MW PV και 19,3 MW υδροηλεκτρικά είναι ήδη σε λειτουργία και ένα φωτοβολταϊκό 70 MW στην Κοζάνη αναμένεται να ξεκινήσει το καλοκαίρι.

Υπενθυμίζεται ότι η Macquarie κατέχει ήδη το 49% του φορέα διανομής ηλεκτρικής ενέργειας ΔΕΔΔΗΕ.

Η ιταλική ενεργειακή εταιρεία πούλησε πρόσφατα τις δραστηριότητές της στη Ρουμανία στη ΔΕΗ. Η Enel θέλει επίσης να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία στο Περού, στη Βραζιλία και στην Αργεντινή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v