Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Entersoft: Αύξηση τζίρου 31% και EBITDA κατά 33% το πρώτο τρίμηνο

Στα 3,1 εκατ. ανήλθαν τα κέρδη προ φόρων της εισηγμένη, με άνοδο 31% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Πού βασίζει την αισιοδοξία της για τη συνέχεια η διοίκηση.

Entersoft: Αύξηση τζίρου 31% και EBITDA κατά 33% το πρώτο τρίμηνο

Η Entersoft ανακοινώνει τα βασικά οικονομικά μεγέθη για το Α’ τρίμηνο 2023:

- Έσοδα €10,11 εκατ., καταγράφοντας αύξηση 31% σε σχέση με το Α’ τρίμηνο 2022 (€7,74 εκατ.)

- EBITDA €3,91 εκατ., αυξημένα κατά 33% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο (€2,95 εκατ.)

- Κέρδη προ φόρων €3,10 εκατ., αυξημένα κατά 31% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο (€2,36 εκατ.)

- Ταμειακά διαθέσιμα €12,5 εκατ. έναντι €14,8 εκατ. στο τέλος της περυσινής χρήσης 2022 και καθαρά διαθέσιμα €2,1 εκατ. μετά την αφαίρεση του δανεισμού ύψους €10,4 εκατ.

Οπως επισημαίνει η εισηγμένη, η επίδοση του Ομίλου κατά το Α’ τρίμηνο κρίνεται εξαιρετικά ικανοποιητική αφού ξεπέρασε τις προσδοκίες.

Ιδιαίτερα θετικά κινήθηκε η απόκτηση νέων πελατών ωφελούμενες και από τα εν ισχύ προγράμματα του RRF ενώ αναμένεται να συνεχιστεί και τα επόμενα τρίμηνα μετά την εκκίνηση και των έργων του ΕΣΠΑ στα τέλη του πρώτου τριμήνου.

Επιπρόσθετα, οι δύο νεοαποκτηθείσες δραστηριότητες του Ομίλου, ο τομέας λογισμικού για φαρμακεία/φαρμακαποθήκες και property management, σημείωσαν εξαιρετική απόδοση, επιπλέον των προσδοκιών, και δημιουργούν περαιτέρω προοπτική για εκμετάλλευση συνεργειών εντός και εκτός Ελλάδας στο επόμενο διάστημα

Τέλος, η ενσωμάτωση και ανάπτυξη της Bit Software στη Ρουμανία εξελίσσεται σύμφωνα με τον προγραμματισμό και τον ετήσιο προϋπολογισμό. Εκτιμούμε ότι ο μετασχηματισμός που διενεργείται στην τρέχουσα χρονιά, θα συμβάλλει στην σταδιακή αύξηση των λειτουργικών περιθωρίων της Bit Software σε επίπεδο αντίστοιχο με της Entersoft, ενισχύοντας το συνολικό margin κερδοφορίας του Ομίλου όπως έχει ήδη εκτιμήσει η διοίκηση για το μέλλον.

Ο Όμιλος υλοποίησε με συνέπεια τον προϋπολογισμό του, με ανάπτυξη 31% στα έσοδα, ενώ η βάση των επαναλαμβανόμενων εσόδων του Ομίλου ενδυναμώθηκε περαιτέρω και διαμορφώθηκε σε 67% του συνολικού τζίρου, ή €6,77 εκ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο.

Βαδίζοντας ήδη στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, ο Όμιλος διαθέτει ένα εξαιρετικά ισχυρό pipeline συμβασιοποιημένων έργων προς υλοποίηση, γεγονός που δημιουργεί ιδιαίτερα θετικές προσδοκίες για το υπόλοιπο του έτους.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v